tag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post3086932102735452774..comments2023-07-07T17:53:30.952+03:00Comments on . Arjen takaa .: Paremman arjen reseptitJohannahttp://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-37646384714766916252013-04-07T11:21:16.689+03:002013-04-07T11:21:16.689+03:00Pestolla maustettu lohi on kyllä hyvää (minusta) -...Pestolla maustettu lohi on kyllä hyvää (minusta) - mutta hapankorppukuorrutus on uusi idea... Pistetään korvan taakse, kiitos!Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-32134417698494349122013-04-06T06:45:01.816+03:002013-04-06T06:45:01.816+03:00Ja sen peston päälle vielä kun murskaa hapankorppu...Ja sen peston päälle vielä kun murskaa hapankorppua, niin tulee TOSI hyvää!Maevenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-7242401126952690742013-04-04T07:27:28.697+03:002013-04-04T07:27:28.697+03:00Tämä nyt saattaa mennä niiden epäilyttävien listal...Tämä nyt saattaa mennä niiden epäilyttävien listalle mutta kerrompa kuitenkin :) <br />Sitä kalaa kun pitäisi se pari kertaa viikossa syödä niin tämä on ihan superhelppo tehdä ja uppoaa ainakin meidän kalanirsoilijoihin;<br />lohta ja pestoa. <br />Siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. Isketään lohi uunivuokaan ja purkillinen pestoa päälle ja uunia vajaa tunti n. 200 astetta. Voi olla vihreää tai punaista pestoa. Helihttps://www.blogger.com/profile/00186179199885136684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-47088316011349658802013-04-03T21:52:24.829+03:002013-04-03T21:52:24.829+03:00Kiitos Pena!
Mä olen luovuttanut kasvispihvien su...Kiitos Pena!<br /><br />Mä olen luovuttanut kasvispihvien suhteen juuri siksi, koska en tajua miten ne paistetaan niin hitaasti, että pihvit (raasteet) oikeasti myös kypsyisivät sisältä - ei vain palaisi päältä. Kikherneen ja fetan kypsymisessä ei tietty oo ongelmia. Mutta luulen, että kokeilen kuitenkin tehdä näitä uunissa enkä pannulla...Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-87063682094789580342013-04-03T21:50:14.137+03:002013-04-03T21:50:14.137+03:00Perunarieskaa!! Mahtavaa! Mulla kävi yksi kaveri t...Perunarieskaa!! Mahtavaa! Mulla kävi yksi kaveri tänään kylässä ja yhdessä jo suunniteltiin miten leivotaan omat leivätkin. Tuosta voi aloittaa. Ja mulla on myös loistava saaristolaislimpun resepti... Ai miten niin keulii tämä suunnittelu?<br /><br />Mä teen ylijäämämuussista perunalettuja - harvoin muussia kuitenkaan jää. Siinä sotketaan muussin joukkoon pari munaa, vähän maitoa ja jauhoja siteeksi. Lasten suurinta herkkua.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-38722790721841708242013-04-03T21:42:24.424+03:002013-04-03T21:42:24.424+03:00I love vertaistuki! Mahtavaa, kun on joku muukin, ...I love vertaistuki! Mahtavaa, kun on joku muukin, joka ei osaa paistaa pihvejä! Mun punajuuripihvit oli ihan törkeen rumia.<br /><br />Täytyypä koettaa näitäkin. Kuvia ei tule, voin kertoa jo tässä vaiheessa. :DJennijeehttps://www.blogger.com/profile/01088154079159166508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-1918099504119022602013-04-03T21:39:51.867+03:002013-04-03T21:39:51.867+03:00Onpa lohduttavaa, että myös muut ihmiset ovat olle...Onpa lohduttavaa, että myös muut ihmiset ovat olleet kuuroja tälle suunnittelukäytännölle, jota on varmaan mainostettu seiskaluokan kotitaloustunneilta saakka! Itsehän olen ottanut tämän mullistavan käytännön arkeemme jokunen viikko sitten, ja uskottava se on: homma toimii! <br /><br />Perunamuussi on hyvä, sitä voi syödä pari kertaa lisukkeena ja lopusta tehdä perunavellin tai perunarieskaa (sekoittaa muussiin maitoa, ohrajauhoja, rasvaa ja kananmunan). Välillä teen <a href="http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/papu-minestronekeitto-ja-pistoutahna/01174" rel="nofollow">papukeittoa</a>, joka ei välttämättä vaikuta järisyttävän maukkaalta, mutta on hyvää pikaista arkiruokaa. Pistoun voi korvata hyvin purkkipestolla ja jättää sen lasten lautasilta pois. Meillä keitto syödään sormin, tytöt onkii pastat ja kikherneet, ja jättää suurimman osan vihanneksista lautaselle...<br /><br />Mun suunnittelurutiini on kylläkin ottanut vähän takapakkia. Yritin ujuttaa listalle myös uusia ruokalajeja, ja yllättäen ne ei oikein uppoa lapsukaisiin. Pitäs kai skarpata ja jatkaa <a href="http://tuumat.blogspot.fi/2013/03/hello-kitty-pihvit.html" rel="nofollow">Hello Kitty -pihvien</a> vääntämistä, ei kai ne muuten opi syömään muuta kuin makaronilaatikkoa. <br /><br />Odottelen muita reseptejä, sienirisottoa on pitänyt testata jo jonkun aikaa. Jennijeehttps://www.blogger.com/profile/01088154079159166508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-75885197115669480622013-04-03T21:37:42.182+03:002013-04-03T21:37:42.182+03:00Ruokalaji, joka alkaa sanalla "lima" ei ...Ruokalaji, joka alkaa sanalla "lima" ei minunkaan mielestäni ole lähtökohtaisesti herkullisen kuuloinen. Mutta olen rehellisesti pitänyt sen alkuperäisen pöllimäni nimen.<br /><br />En ole kokeillut quornia enkä seitania. Enkä oikein edes tiedä miksi. Varsinkin mies ahtaa soijaeineksiä siihen tahtiin että vähän hirvittää eli siihen olisi kiva saada variaatiota. Tosin syödään meillä sienisieniäkin todella paljon. (Esim. pääsiäismenun joka aterialla...)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-43647469751472785342013-04-03T21:34:28.717+03:002013-04-03T21:34:28.717+03:00Täytyykin kokeilla tuota pinaattikeittoa - jotenki...Täytyykin kokeilla tuota pinaattikeittoa - jotenkin huvittaisi tehdä tuoreeseen pinaattiin, jos kerran rupeaa itse tehden hifistelemään...<br /><br />Ja kiitos blogivinkistä, tsekkaan!Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-42103726347216894952013-04-03T21:30:54.563+03:002013-04-03T21:30:54.563+03:00Sä oot muuten niin Pamela - samanlainen lapsikombo...Sä oot muuten niin Pamela - samanlainen lapsikombo ja kaikkea. :DJohannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-50724694453126964452013-04-03T21:14:52.798+03:002013-04-03T21:14:52.798+03:00Aionpa kokeilla tuota limassolia. Tosin se kuulost...Aionpa kokeilla tuota limassolia. Tosin se kuulostaa jotenkin limalta ja lasolilta, mutta aion silti.<br /><br />Meillä on kans kuuden viikon kiertävä ruokalista, jota noudatin melko tiiviisti pari kuukautta. Nyt otan sieltä inspiraatiota kun lyö tyhjää kaupassa.<br /><br />Ja ruokavihje: oletteko kokeilleet quornia? Se on joku sieniprotskujuttu, jota saa K-kaupan pakastealtaasta. Rouhe on todella jauhelihamaista ja nugetit tosi kananugettimaisia, jos siis tykkää lihamaisuudesta ruuassaan. Pääsiäisenä leivitin quornfileitä, olivat tosi hyviä ja meheviä. Me ei syödä enää juurikaan soijaa ja quorn on pelastanut esim. makaronilaatikon ja muut ruuat, joihin kaipaisi jotain lihamaista korviketta. Laitoi quornrouhetta viimeksi kaalilaatikkoon, jota tulikin koko suvulle kolmeksi ateriaksi.Siinahttps://www.blogger.com/profile/15683654239463127371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-90959017235089100992013-04-03T14:14:23.551+03:002013-04-03T14:14:23.551+03:00"- - tänään lähetin miehen kauppaan loppuviik..."- - tänään lähetin miehen kauppaan loppuviikon menun mukaisen kauppalistan kanssa." - Senkin epälojaali! Linjarikkuri! Koirankuonolainen! Mun mielestä kaikkien muidenkin pitää vuodattaa epätoivon hikikarpaloita perjantaina kello 15, kun mies hiostaa viikonlopun kauppalistan suhteen ja päässä lyö työviikon jälkeen ihan tyhjää.<br /><br />Itsetehty pinaattikeitto (rasvaa, vehnäjauhoa, maitoa, pakastepinaattia, mausteeksi suolaa, valkopippuria ja vähän sokeria) on maailman helpoin ja nopein tehdä. Meillä syödään sitä usein juurikin perjantaisin, osin siksi, että lapsi vonkuu sen perään joskus heti aamusta.<br /><br />Muuten meillä tehdään kalakeittoa, soijarouhe- tai tonnikalamakaronilootaa, uunikalaa, uunijuureksia (toimii kalan ja kasvispihvien lisukkeena) ja kaikenlaisia pastahässäköitä. Varmaan jotain muutakin, mutta niitä en muista. Viimeksi kokeilin sitä Safkaa-kirjan katka-/tiikerirapupastaa, johon tuli tuoretta inkivääriä ja chiliä, ipana söi ihme kyllä sitäkin, mieskin vaikka mutristelikin.<br /><br />Mutsin murkina -blogissa on myös hyviä ja helppoja arkiruokareseptejä. Sen kirjoittaja on mun vanha opiskelukaveri, joka opiskelee nykyään ravitsemustiedettä. Luotan siis sokeasti reseptien laihduttaviin, tukkaa tuuhentaviin ja yöunia parantaviin ominaisuuksiin.Ninni Lankinenhttps://www.blogger.com/profile/16621243186900791941noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-74385844475239677662013-04-03T13:42:18.012+03:002013-04-03T13:42:18.012+03:00http://periaatteennainen.blogspot.fi/2012/09/jokav...http://periaatteennainen.blogspot.fi/2012/09/jokaviikkoinen-jorinapaivitys.html<br /><br />Sieltä löytyy!Periaatteen Nainenhttps://www.blogger.com/profile/18097785163047059173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-28930971538014550232013-04-03T13:03:23.523+03:002013-04-03T13:03:23.523+03:00Jep, helpolla pääsee, kun anoppi on kasvattanut ra...Jep, helpolla pääsee, kun anoppi on kasvattanut ranskalaisen bébénsä oikeaoppisesti: se kokkaa kaikki illallisruoat - ja lomalla kaksi lämmintä ateriaa päivässä - ja meidänkin bébét on sen verran ranskalaisesti kasvatettu, että pöytään voi laittaa melkein mitä vain. Tosin tällä hetkellä vain yksi kolmesta syö homejuustoa.<br /><br />Eettinen puoli on sitten erikseen, mun makuun saisi olla harvemmin lihaa, mutta ei mulla oikein ole varaa nuristakaan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-16468563109987433902013-04-03T11:05:09.225+03:002013-04-03T11:05:09.225+03:00Minähän sanoin, että helppoa ei ole! Tosin nyt sen...Minähän sanoin, että helppoa ei ole! Tosin nyt sen höpsön "Kuinka kasvattaa beben" jälkeen tietenkin hetken aikaa puhkun intoa syöttää lapsille sinihomejuustoa. Onhan vain oma mokani, että lapset ovat nirsoja. (Mutta miehen nirsoutta en ota omalle kontolleni....)<br /><br />Resepti tulossa! Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-73903012154774232382013-04-03T11:02:00.483+03:002013-04-03T11:02:00.483+03:00Limassol on Ysibaarin listalta pöllitty, suosittel...Limassol on Ysibaarin listalta pöllitty, suosittelen! Aikuisten versioon paistetaan valkosipulia ja sipulia, yksi halloumi pilkottuna ja tomaattikastiketta. Maustetaan yrteillä ja pippurilla.<br /><br />Linssitomaattisosekeitosta epäilen, että meillä tyrmättäisiin vain linssit ja tomaattisose. Mutta eipä ne lapset (esikoinen) epänirsommiksi opi jos ei yritä opettaa!Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-41949385281221073242013-04-03T10:59:10.877+03:002013-04-03T10:59:10.877+03:00Nyt on luovaa einesruoanlaittoa :)
Meillä on feta...Nyt on luovaa einesruoanlaittoa :)<br /><br />Meillä on feta-pinaattikombo käytössä monessa yhteydessä (mm. pastakastike ja munakas) - pääosin siksi, koska pinaatti on ainoa vihreä, joka uppoaa *mielihyvällä* meidän lapsiin, ja myös aikuiset tykkää. Ja pinaattikeittoa syödään myös sellaisenaan. (Ts. lapset syö. Se on yksi harvoja ruokia, joista aidosti traumatisoiduin koulussa, en pysty edes maistamaan... Pitäisikin opetella tekemään itse!)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-83800004484514609322013-04-03T10:50:56.103+03:002013-04-03T10:50:56.103+03:00Juu, laitetaan ohje!
Nää on hyviä perusruokia mei...Juu, laitetaan ohje!<br /><br />Nää on hyviä perusruokia meilläkin! Paitsi kikherneet, jotka pitäisi kyllä ehdottomasti saada lasten menulle - ovat niin hyvää ja kelpo ruokaa. Eli laitetaan ne sinne! Teetkö itse kikhernepihvit? Vaihtarina resepti siihen?Johannahttps://www.blogger.com/profile/12489020078069448326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-86562895507900095232013-04-03T10:43:07.839+03:002013-04-03T10:43:07.839+03:00Ensin päivän *blink*: "lihaa, kasviksia, toma...Ensin päivän *blink*: "lihaa, kasviksia, tomaattikastiketta, mausteita eikä mikä muutakaan epäillyttävää".<br /><br />No sehän kuulostaa helpolta.<br /><br />Sitten: minäkin haluan cannelonien ohjeen.<br /><br />Ja vielä kolmanneksi: oma lempihuvini on kirjoittaa BBC Good Foodin hakukenttään sanat "one pot" ja tutkia tuloksia. Sitä kautta löytyi esimerkiksi sieni-pinaattipilahvi, joka epäilyttävästi maustettiin kanelilla ja kardemummalla, ja jota lapsi söi hyvällä, no, kohtuullisella halulla.Liinahttps://www.blogger.com/profile/04038062090546541015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-73908558703563169532013-04-03T09:56:10.045+03:002013-04-03T09:56:10.045+03:00Heh, pitänee yrittää tuota limassolia! Yleensä, ku...Heh, pitänee yrittää tuota limassolia! Yleensä, kun mä yritän olla valistava ja teen kasvisruokaa, mies syö iltapalaksi kokonaisen paistetun broilerin ja lapsi haluaisi pelkkä spagettia... <br />Mutta pari ruokaa: Linssitomaattisosekeitto (maailman helpoin, linssejä, vettä ja mausteita vaan tomaattimurskan sekaan) ja tortillat. Jos vaan availee pari tölkkiä (esim. kikherneitä ja maissia) ja pilkkoo vähän kasviksia, saa helposti kätevän ja kaikille maistuvan ruuan!Veronika (ei enää Jusleniasta)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-79571409807382110712013-04-03T09:16:36.274+03:002013-04-03T09:16:36.274+03:00Mun kaveri kertoi bravuuristaan, joka uppoaa perhe...Mun kaveri kertoi bravuuristaan, joka uppoaa perheen pienimmille. En siis ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta ohje menee näin. <br /><br />pakasteseitä (sellainen palaseiti käy hyvin)<br />1. kpl pakastepinaattikeittoa<br />1. fetakuutio (niitä Apetinan fetakuutioita)<br /><br />Kasataan tuossa järjestyksessä uunin kestävään vuokaan eli ensin sei, sitten pinaattikeitto ja päälle fetapala. Paistetaan kunnes on kypsää eli kunnes on saanut kivasti väriä tuo feta. Toimii kuulemma perunan tai riisin lisukkeena.Fru Lhttps://www.blogger.com/profile/10175670614926492053noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2464950044769422041.post-4128448210185861082013-04-02T23:43:36.856+03:002013-04-02T23:43:36.856+03:00Ah, mun on pitänyt kirjoittaa tuosta arkiruokarota...Ah, mun on pitänyt kirjoittaa tuosta arkiruokarotaatiosta ties kuinka kauan. Meillä petti pääsiäisenä ruokahuolto totaalisesti (lähinnä tosin lasten purkkiruoan osalta ja koska sairaiden, vain purkkiruokaa syömään suostuvien lasten takia jäi anoppilan pääsiäispäivällinen väliin) ja tänään selvisin kauppareissusta kahden päivän ruokien kanssa, ja sekin vaati mielikuvitusta ja silti syödään samaa mitä viime viikolla.<br /><br />Anyways, saisinko, jos ja kun ehdit, cannelonien ohjeen? Tai jos voit linkata.<br /><br />Meillä perussettiä on soijamakaronilaatikko, lohikiusaus (tästä ei paljoa ruoka muutu helpommaksi), kikhernepyttipannu, fetakikhernepihvit, uuniperunat ja kasvissosekeitot. Ja sitten einekset. Periaatteen Nainenhttps://www.blogger.com/profile/18097785163047059173noreply@blogger.com