tiistai 21. helmikuuta 2012

Uutinen: Soini paheksuu!

Tänään on uutisoitu, että Soini tuomitsee perussuomalaisten kunnanvaltuutetun kirjoituksen, jossa ehdotetaan mitalia oululaisessa pizzeriassa miehen tappaneelle jengiläiselle. Ruutukaappauksen puheenvuorosta ja sivistytynyttä pohdintaa sananvapaudesta voi lukea täältä.

Mutta miksi Soinin lausuntoa saatiin odottaa? Miten muuten tällaiseen puheeseen voi reagoida?

Myös perussuomalaisten Satakunnan puheenjohtaja Seppo Toriseva on tiukkana:
- Mielestäni nyt on ylitetty se raja, joka voi oikeasti johtaa puolueesta erottamiseen.
- Sen verran olen kuullut, ettei häntä todennäköisesti enää otettaisi puolueemme listoille tulevissa kunnallisvaaleissa.

Soini pesee kuitenkin kätensä: puolueen puheenjohtajan mukaan on mahdotonta ennakolta estää vastaavanlaisia möläytyksiä, Iltalehti kertoo.
- Ei auta kuin käydä yksitellen läpi, jos tällaista tulee. Meillä on 560 000 kannattajaa, ei kukaan pysty käymään heitä nuppi nupilta läpi.

No ei tietenkään! Eikä tietenkään voi ajatella, että puolue on mahdollistanut samankaltaisten viestien esittämisen toistuvasti, kenties varoituksella tai huomautuksella näpäyttäen. (Ja sivumennen sanoen, perussuomalaisten kannattajien möläytyksistä harva on kiinnostunut, mutta puolueen valtuutettuja luulisi voivan pitää jonkinlaisessa järjestyksessä. Tai toinen villi ajatus: voisiko tehdä valikointia ehdokasasettelun hetkellä?)

Perussuomalaiset ovat olleet mielessä myös koska kuulin poliittisen juorun: kansanedustaja Kike Elomaa on hankkinut kelomökin Turusta ja aikoo asettua ehdolle Turun kaupunginvaltuustoon. 


Perussuomalaiset saivat vuonna 2008 kaksi paikkaa kokoomusenemmistöisessä kaupunginvaltuustossa. Pahoin pelkään, että ensi lokakuussa uutisoidaan turkulaisjytkystä. Eduskuntavaaleissa 2011 Kike Elomaa sai 13 121 ääntä, niistä 4 433 Turusta. Vertailun vuoksi: Turun oma poika Ilkka Kanerva sai kuntavaaleissa (2008) 3 136 ääntä ja eduskuntavaaleissa (2011) 3 473 ääntä Turusta. Jos Kike kerää eduskuntavaalien lukemansa ensi syksyn kuntavaaleissa, hän tulee vetämään valtuustoon perässään edustajia noin kolmella äänellä.

Jos harkitset äänestämistä, täältä voit lukea Kiken pitämät puheenvuorot eduskunnassa. Ensimmäisen kauden edustajaa on puhuttanut ainakin veteraanit, sudet, opintotuki ja yksityisautoilu. Ja tässä edustajan kuvaus itsestään:
"Yrittäjä,röntgenhoitaja.Isänmaallinen ja oikeudenmukainen kansalainen.Historiassa myös viiden vuoden ammattilaisurheilu-ura pääosin ulkomailla.Isän kansanedustajuus SMP:n riveissä kylvi kiinnostuksen politiikkaan.Perussuomalaisiin liityin 2006,kun kannatus oli n. 2 %.Olen Varsinais-Suomen Peruss. 1. var.puh.johtaja jo toista kautta,samoin Peruss. Naisten hallituksen jäsen. Mottoni on : OIKEUDENMUKAISUUS KUNNIAAN. Tuloerojen kasvu on katastrofaalista.Kansan ääni ei ole kuulunut aikoihin.Nyt siihen on mahdollisuus,vaalit ovat ovella."
Mietinkin tässä pitäisikö lähteä perussuomalaisten listoille ehdokkaaksi? Aukeaisi heittämällä ovet politiikan ytimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...