Täti-ihmisen keittokirjasta luvusta "Ruokaa, jota (ihme kyllä) syövät kaikki perheemme jäsenet": kasvislasagnea vailla kasviksia ja ennen kaikkea vailla tomaattikastiketta, jota esikoinen vihaa - vaikka rakastaa ketsuppia. (Mikään määrä tämän epäloogisuuden osoittelua ei ole muuttanut vallitsevaa tilannetta.)
"Helpoksi" kehtaan kutsua reseptiä, koska pinaattikastike on niin vaivaton, juustokastikkeensa nyt on tietysti oma vaivansa. (Senkin voisi korvata kerma-maidolla ja juustoraasteella, sanon ma.)
Mutta siis:
Feta-pinaatti-lasagne
Tarvitset:
Lasagnelevyjä
Pinaattikastike
300 g (2 pussia) pinaattia
200 g (1 prk) fetaa
100 g raejuustoa
1 sipuli tahi 2 kevätsipulia varsineen (Kevätsipuli hajosi uunissa niin pehmeäksi, ettei esikoinen huomannut sitä. Hah!)
1-2 valkosipulin kynttä
pinjansiemeniä
mustapippuria
Juustokastike (ohje suoraan lasagnelevypakkauksesta)
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g (pari kourallista) juustoraastetta
Valmista pinaattikastike: sekoita ainekset.
Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja
vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Ota kattila
pois levyltä ja lisää joukkoon juustoraaste.
Rakenna lasagne kerroksittain: pohjalle pinaattitäyte, sitten juustotäyte, sitten lasagnelevy. Päällimmäiseksi lasagnelevyn päälle vielä juustokastike ja pinnalle juustoraastetta.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
Kyllä, ruokalaji on hyvin lähellä canneloni-reseptiäni. Onneksi en ole ruokabloggari, niin ei tule paineita. Vaikka lisäsinhän minä pinjansiemeniä.
Tätä pitää kyllä testata! Kiitos :).
VastaaPoistaMe testataan tätä ihan ehdottomasti! Kiitos jo etukäteen :)
VastaaPoistaVaikuttaa tosi hyvältä. Ja hammasrautojenkin kanssa pystyy nieleskelemään ihan varppina :D
VastaaPoistaKiva jos innostuitte! Vuoden siivooja voi jättää ne hienosteluun tarkoitetut pinjansiemenet pois, niin ei jää sattumia ollenkaan ;)
VastaaPoista