perjantai 11. heinäkuuta 2014

Huippuhelppo raparperituoremehu

Käykö teillekin niin, että puutarhaihmiset tuputtavat näihin aikoihin vuodesta raparperisatoaan? Eivätkä hyväksy vastaukseksi mutinaasi, että kun ei meillä oikein sitä kulu?

No, seuraavalla kerralla ei tarvitse mutista; edellinen tuputtaja nimittäin laittoi minulle mehureseptin satonsa kylkiäisiksi. Ja hyvän laittoikin! Tällä saa tuhottua ison kasan raparperia minimaalisella vaivalla ja maksimaalisella maulla. Olkaatten hyvät:

Täti-ihmisen kaverin raparperituoremehu

Tarvitset

Raparperia, palasiksi lohkottuna kaksi litraa
Kaksi litraa vettä
Puoli kiloa sokeria (se on paljon, voi laittaa vähemmänkin jos uskaltaa)


Valmistusoheet

Pilko ne raparperit.
Kaada päälle kaksi litraa kiehuvaa vettä. Ja sokeri.
Anna seistä yön yli (so. kymmenen tuntia).
Nauti.
(Kyseessä on tuoremehu, eli sen voisi myös pakastaa. Minä join kaiken heti.)


Ja minähän en edes pidä raparperista.

16 kommenttia:

 1. Googlaapas Mutsin murkina raparperikakku. Niin hyvää, että menee silmät kieroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heti ensi vuonna (jos jää mehun jälkeen vielä tuputuksia ;)).

   Poista
 2. Kiitos, otan talteen. Meillä sitä pukkaa pihalla ja leipomukset on jo kokeiltu. Jotka saan lopulta syödä itse.. ja sehän se vasta on kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Lisävinkkinä oli, että makua voi kirkastaa yhden limen mehulla. Sitä ei ollut käsillä, eli jäi kokeilu ensi kertaan.

   Poista
 3. Kukaan ei oo tuputtanut mulle raparperia ja omani on vasta vauva, mutta luonnonvara-alalla toimiva kaverini bloggasi just horsmamehusta. Mikäli ensi viikolla oloni ei ole koko ajan sellainen, että aivoni lamaantuvat loppumattomista kysymyksistä (ja mikäli kahden aterian vääntäminen päivässä ei ole riittävää keittiöpuuhaa), ehkä kokeilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Horsma, jännittävää! Ja todellakin kahden aterian vääntäminen päivässä on liikaa keittiöpuuhaa. Vähintään pitää saada kaksi ateriaa aikaan yhdellä ruoanlaittokerralla, ei siitä muuten tule mitään... :P

   Poista
 4. Täytyypä kokeilla. Mehua kun menee näillä helteillä eikä kaikista raparpereistä viitsi piirakkaa tehdä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä, mehua on ehkä helpompi tuhota kuin piirakkaa, jos ja kun satoa on enemmän kuin riittävästi :)

   Poista
 5. Kysymyksiä: Siivilöidäänkö ne raparperit sitten lopuksi pois? Vai liukenevatko ne yön kuluessa sokeriliemeen? Jos siivilöidään, mitä niille sitten tehdään? Jotenkinhan niiden luvattiin ohjeessa tuhoutuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti: ne tuhoutuvat vain siinä mielessä, että niille saadaan käyttöä. Varret siivilöidään pois ja tosiasiassa siis heitetään lähes käyttämättömän näköisinä roskikseen. (Varmaan niistä voisi oikea emäntä keitellä jotain hilloa, mutta minä suljin silmäni ja lauloin lujaa roskista kolistellessani.)

   Poista
 6. Kokeiluerä työn alla! Aika makeaa tuntuu tulevan. Parina kesänä olen tehnyt niin, että keitän raparperit muhjuksi ja siivilöin. Tämä vaikuttaa helpommalta ja kätevämmältä. Raparperimehusta pitää tulla kevyt irvistys naamalle, sanon minä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, myönnän, että makiaa on. Mutta kun en raparperi-irvistyksen ylin ystävä ole (ja makeaa noin muuten menee aika maltilla) niin tämä toimii paremmin. Suurkuluttajana pitäisi ehkä pohtia toisin :)

   Poista
 7. Minäkin keksin raparperimehun tänä kesänä. (tai sain vinkin kaverilta, kun raparperit vaan kasvoivat ja kasvoivat) Koska olen kärsimätön, keitän varret pilkottuina(n 1/2) ja siivilöin. Ensimmäiseen erään lotkautin suurinpiirtein saman verran sokeria, kun sinä, toiseen jo puolet vähemmän ja kolmanteen vielä entistäkin vähemmän. Parani mielestäni sokerin vähentämisellä. Ja mitä kylmempää, sen parempaa. Niin ja sitruunan lisääminen (noin 1 sitruunan mehu/satsi) toimii myös. Seuraava haaste punaviinimarjat. Oisko siihen hyvää reseptiä, muuta kun perinteinen mehumaijan hankinta? t. ekaa kesää oma piha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tuoremehussa on eri maku kuin keitetyssä. Ehkä :D Mutta kylmänä, ehdottomasti!

   Elämäni ensimmäiset mansikkamehut keittelin viikonloppuna mainitsemallasi tavalla. Makeaa tuli siitäkin, mutta laimennettuna toimii erinomaisesti. Ja viinimarjavinkkejä en valitettavasti osaa antaa - meillä kotona harrastettiin mehumaijailua ja niiden sadosta olen aikuisena kieltäytynyt tähän päivään asti :D

   Poista
 8. Pakko vinkata siltä varalta, että teet mehua toistekin: raparperi-schorle (vrt. Saksassa tunnetumpi apfelschorle). Puolet raparperimehua, puolet vissyä (mielellään ei kovin suolaista). Ah.

  VastaaPoista
 9. Hei hyvät naiset ja herrat; Tarvitsetko pikalainaa 24-48 tunnin sisällä? Jos vastauksesi on kyllä, neuvon sinua hakemaan lainaa Novelty Financesta.

  Nimeni on Davina Claire, olen rahoitusvälittäjä ja olen myös rahoituskonsultti. Olen huomannut, että monien ihmisten on niin vaikea saada lainaa joko pankista tai muista rahoituslaitoksista korkean koron, riittämättömien vakuuksien, velkaantuneisuuden, alhaisten luottopisteiden tai muiden syiden vuoksi. Suosittelen kaikkia lainaa etsiviä ottamaan yhteyttä Novelty Financeen saadakseen lainaa erittäin alhaisella 3 %:n korolla. He ovat luotettava lainayhtiö ja voit työskennellä heidän kanssaan. Voit ottaa heihin yhteyttä sähköpostitse: | noveltyfinances@gmail.com | TAI lähetä viesti WhatsAppiin numeroon +447915601531 saadaksesi lisätietoja.

  NOVELTY FINANCE tarjoaa rahoitusratkaisuja. Ne tarjoavat kaikenlaisia ​​lainapalveluita (henkilökohtainen laina, yrityslaina ja monet muut). Ne tarjoavat joustavia ja useita lainavaihtoehtoja, mukaan lukien vakuudelliset ja vakuudettomat lainat, pitkäaikaiset ja lyhytaikaiset lainat, jotka on räätälöity taloudellisiin tarpeisiisi.

  Mitä saat, kun haet Novelty Financeen:
  • Välitön pääsy varoihin hyväksynnän jälkeen.
  • Kilpailukykyiset korot (3 % vuodessa)
  • Joustavat takaisinmaksuehdot
  • Helppo hyväksyntä, jos tarvitset lisävaroja
  • Voit hakea lainaa milloin tahansa ja missä tahansa.
  • Sinua ei kiirehdi maksamaan takaisin lainaa, vaan saat aikaa lainan takaisinmaksun käynnistämiseen.
  • Ei piilokuluja

  Kuinka hakea:
  Lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa!
  Jos olet kiinnostunut hakemaan lainaa Novelty Financesta ja tarvitset lisätietoja lainatarjouksesta, LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI osoitteeseen (noveltyfinances@gmail.com) TAI lähetä viesti WhatsAppiin numerolla +447915601531 saadaksesi lisätietoja ja suullisia tiedotustilaisuuksia. Ehdot ovat voimassa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...