lauantai 2. helmikuuta 2013

Ostospäiväkirjahaaste 2013

Epäseksikäs ostostenkirjaushaasteeni herätti mukavasti vastakaikua kanssabloggaajissa, täällä kulutushysterian sydänmailla. Koska kyseessä on niin pitkän tähtäimen haaste, ajattelin listata haasteen vastaanottaneita, jotta kiinnostuneet voivat kurkkia (heti kohta vuoden päästä) miten tässä kävi. (Ja ainakin minä tulen sitten kolkuttelemaan ja kyselemään!)


Ideana on siis omien kulutustottumusten tarkastelu kirjaamalla muistiin vuoden vaateostokset. Haasteen poimivat (ainakin)
Leopardikuningatar
Sivusilmäilijä
Liina
Jennijee
Fru L
Wandabe
EmmyAurora
Hups
Tuomikki
Aivan tavallinen kotiäiti


Omana ajatuksenani viime vuonna oli todentaa ostanko oikeasti niin vähän kuin kuvittelen, ja lopputuloksena oli, että enpä ihan. Tänä vuonna tavoitteenani on paitsi jatkaa samaa itsekritiikkiä myös pohtia vaatteiden käytettävyyttä, ja mielellään ostaa "laadukasta" sen mitä ostan. Koska en kuitenkaan erityisesti halua käyttää pukeutumiseen paljoa rahaa, näen tässä pienen mahdollisen ongelman.

Jos olet myös mukana, vinkkaa kommenteissa, lisään blogisi listalle! (Eikä vuosi toki vielä ole liian pitkällä, vink vink!)

(Ja ette varmasti usko, mutta ihan itse tein tuon logon! Koska en osannut päättää kumpi laatimistani briljanteista kuvista oli briljantimpi, piti saada käyttöön molemmat. Lauantai-illan huumaa.)

14 kommenttia:

 1. Oi voi, pitäisköhän tähän kuitenkin lähteä mukaan? Hirveän pelottava projekti! Tiedä vaikka mitä siinä oppisi itsestään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tämä on kyllä inhottava haaste, että vastaa vain itselleen ja säännötkin joutuu määrittelemään itse...

   Poista
 2. Mää voisin kanssa osallistua, vaikken olekaan bloggari. Kiinnostaa kuitenkin tarkastella asiaa, kun aina tuntuu ettei ole mitään päällepantavaa, ostoksia teen (mielestäni) harvoin, mutta silti uusia vaatteita ilmestyy kaappiin... Eli siis mukana!

  VastaaPoista
 3. Älyttömän hieno haastekuva! Kai sitä sitten saa käyttää kvartaaliraporttien yhteydessä?

  Tässä on nyt se riski, että tekee mieli mennä ostamaan jotain, voidakseen sitten kirjata sen ostettuihin.

  VastaaPoista
 4. EmmyAurora, hyvä hyvä, lisäsin sut listalle!

  Ja Maatushka, totta kai! Tervetuloa raportoimaan vaikka tänne kommentteihin kun sen aika koittaa.

  Liina, kiitos ;) Ja totta kai. Otan tuon kvartaaliraportoinnin käyttöön itsekin: tikusta asiaa!

  VastaaPoista
 5. Minäkin osallistun tähän! Heti kun luin tästä niin päätin että nyt katsotaan omia kulutustottumuksia. Pyrin ajattelemaan less is more ja yksi hyvä on parempi kuin kymmenen huonoa. Mutta saapa nähdä mitä tämä päiväkirja oikein paljastaakaan.

  VastaaPoista
 6. Kuva on HIENO!

  Liinan kvartaaliraportointia ajattelin peesata, mutta tammikuussa lista livahti jo niin pitkäksi, että harkitsen julkista tunnustusta ja sen jälkeen paluuta ruotuun.

  VastaaPoista
 7. Minähän aloin pitää kirjaa myös lastenvaateostoksista, koska aavistus oli, että siinä on kohdallani paljon enemmän suitsimista kuin omissa vaatteissa. Päätin alkaa kirjaamaan exceliin myös syyn ostokseen (tyyliin "heräteostos", "kun halvalla sai", "pakko saada" jne). Jännittää millaisia tuloksia tästä seuraa. Sen verran voin paljastaa, että olen vuoden alusta alkaen ostanut lapselle seitsemän eri vaatekappaletta, joista yhden kohdalla voin todeta "tarpeeseen". Kyseessä oli villakauluri. Mitäs ne muut sitten olivat? :/

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Heippa Täti-ihminen! Sattumalta blogiisi putkahdin ja ostoshaasteeseen lähden mukaan minäkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiin ja mukaan haasteeseen - liitän sut listalle :)

   Poista
 10. Minäkin osallistun. Jos näin julkisesti lupaamalla ei sitten jänistäisi, kun on tilinteon aika.

  Vaikka samalla tekisi mieli listata kodin ja lasten hankinnat. Kun mulla tämä raskaus näemmä aiheuttaa aikamoisen pesänrakennusvietin, ja heikkouteni on ostaa lapselle vaatteita, leluja ja kirjoja. Ehkä enemmän kuin itselleni. Pelkästään itselle tehtyjä hankintoja listaamalla saatan vaikuttaa vähemmän kulutushysteeriseltä kuin olenkaan :)

  VastaaPoista
 11. Minäkin taisin juuri repäistä ja osallistua. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...