tiistai 18. joulukuuta 2012

Kun nyt aiheesta aloitin

...niin johan alkoi vakuutukset kannattamaan. Ihan yhdellä lääkärikäynnillä. Pöydällä odottaa kuopuksen vakuutusmaksulasku 265 euroa sekä kustannusarvio tuubituksesta 1100 euroa - per tyttö. Vaikka kai se julkinenkin korvat tuubittaisi, eikö? Jos ei nyt ehkä ihan kahden päivän varoitusajalla joulunalusviikolla.

Esikoinen ei ottanut uutista hyvin. "Ei enää puhuta niistä korvajutuista." No ei puhuta. Ainakaan ennen huomista.

10 kommenttia:

 1. Mulla on käsitys, että julkisella tekevät sitä tuubitusta nihkeämmin kustannussyistä, kun taas vakuutusyhtiöt tarjoavat tuubeja jossain vaiheessa hyvinkin kärkkäästi, kustannussyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakuutusyhtiöt? Vai kenties yksityiset lääkäriasemat? Kuulostaa kyllä uskottavalta.

   Eikö sekin ole yksi ihan yleinen ja kai validikin kritiikki yksityisiä sairaskuluvakuutustuksia vastaan, että sitten teetetään kaikenmaailman tarpeettomia tutkimuksia potilaille. Mutta joo, tästä(kään) asiasta en paljoa tiedä, joten pitäisi varmaan alkaa vaikenemaan aiheesta ;)

   Poista
  2. Ei vaan mun mielestä vakuutusyhtiöt. Kai ne laskee, että jos tuo mukelo putkitetaan nyt, niin lääkärikäyntien määrä pienenee esim. seuraavassa viidessä vuodessa näääääääääin paljon ja siitä seuraa säästöä - vaikka aloituskustannus on iso.

   Poista
  3. Okei. Sitä vaan ihmettelen, että missä kohtaa se vakuutusyhtiö pääsee asiaa suosittelemaan. Kun enhän minä vakuutusyhtiötä tässä asiassa konsultoi vaan lääkäriä. Mutta ehkä tässä on joku hämärä vaikutussuhde mihin liittyy paljon laivakonferensseja ja tuotesijoittelua.

   Poista
 2. Tajusin nukkumaan mentyäni, että saatoin puhua, mitä sylki suuhun toi, anteeksi :D Tämä perustui tietenkin luotettavaan työkaverin jorinaan suodatettuna kahden kuukauden muistivääristymillä.

  Luulen tarkoittaneeni, että vakuutusyhtiöt eivät aktiivisesti rupea vastustamaan, ja että joiltakin voi jopa etukäteen venkoilla jotain maksusitoutumuksen kaltaista.

  Anteeksi vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin jo mietin, että mitäs kieroa peliä tämä on, vaikka voi tuo Tätin laivakonferenssijuttu pitää paikkansakin. Joka tapauksessa, tuossa vaiheessa vakuutus rupeaa todella kannattamaan. Itse olen kuullut, että julkisella puolella moni odottaa putkitukseen pääsyä niin, että yksi infektiokausi ehtii jo mennä. Ainakin meidän alakerran rouva sanoi, että ovat olleet jonossa jo muutaman kuukauden.
   Tsemppiä operaatioon!

   Poista
  2. No probs, Liina. Tuon tyyppistä laatutaetta on kaikissa mielipiteissä mitä minä tänne suollan :D

   Mutta korvalääkärimme oli sinänsä sun kanssa samaa mieltä, että ei vakuutusyhtiöt niistä putkituksista nurise. Ja suuri osa antaa laskuttaa jopa suoraan eli ei tarvitse itse maksaa laskua ensin.

   Ja Lepardille kiitos tsempistä. Ikävää kyllä jos tilanne on julkisen puolella tuo. Mutta tosiaan, nyt rupesi (taloudellisesti) kannattamaan oman edun ajaminen.

   Poista
 3. Mun kokemus kohtuullisesta yksityisten lasten lääkäripalvelujen kuormittamisesta on, että ei ne ylimäärää juurikaan. Meillä on päin vastoin esim. edellisen 22 päivän ripuloinnin aikana "estetty" turhat labra- ja ulostusnäytteet, vaikka niitä itse jo kyselimmekin.

  Samoin, korvia ei ole uhattu putkittaa missään vaiheessa, vaikka 15 kuukautisella on nyt kuudes korvatulehdus ja kolmivuotinenkin niitä on sairastanut viime talvena, ööh olisko kolme. Allergiatestejä viivyteltiin viimeiseen asti, vaikka niitäkin jatkuvasti ripuloivalle ja huonosyöntiselle Ykköselle toivoimme.

  Mutta lääkäriasemissa ja lääkäreissä lienee eroja. Lastenlääkärit on ehkä reiluja (todella subjektiivinen omaempiirinen huomio), mutta muutenhan lääkärit rokottaa tosi helposti ylitutkimisesta. Heidän palkkansa kun muodostuu täsmälleen ja vain tehdyistä toimenpiteistä. Mitä enemmän tutkitaan, sitä enemmän liksaa. Ja jos lääkäri on vain yksityislääkäri, money talks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en kyllä osaa tähän sanoa mitään. Enkä ole juuri niin intohimoinen aiheen suhteen, että rupeaisin googletutkijaksikaan.

   Mun subjektiivinen kokemus on myös, että hoidetaan ripeästi, mutta ei liioitella. Sen vauva-aikaisen ihottuman kanssa sain sellaisen kuvan, että jos nyt välttämättä haluaisin lähteä allergioita seulomaan, niin kyllä se tehtäisiin. Mutta ei sitä mitenkään suositeltu.

   Poista
  2. Ei kai ne lääkärit palkkaansa saa tehdyistä toimenpiteistä? Mä luulisin, että ne saa palkkaa yksityisillä lääkäriasemilla niistä käynneistä ja sitten esim. allergiatesteillä ylläpidetään labrojen / hoitajien työmäärää ja sitä kautta niiden palkkausta (heillä kuitenkin lienee kiinteä kuukausipalkka).

   En omaa faktatietoa, pohdiskelin vain, että se menisi jotenkin niin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...