tiistai 12. marraskuuta 2013

Jääkaappihaaste, the real life edition

Kuukausi sitten viiteryhmäni bloggajat avasivat jääkaappinsa ovet haasteen merkeissä. Vähän sen jälkeen mieheni avasi pakastimemme oven ja jätti sen yöksi raolleen. (Sattuu sitä paremmissakin perheissä.) Ei niin pahasti, että olisin heittänyt ruoat jätteenpolttoon, mutta niin pahasti, että kapineen sulatus oli väistämättä edessä. (Näin jälkikäteen voi todeta, että arvio oli oikea: kukaan ei sairastunut tyhjennysoperaation myötä.)

Pari viikkoa pakkasellisen syömiseen meni.

Ensin lapset söivät makaroonilaatikkoa, sitten makaroonilaatikkoa, sitten pinaattikeittoa ja sitten vielä vähän makaroonilaatikkoa. Yksi kasvislasagne ja yksi sienimakaroonilaatikko löytyi minulle. Nakkikeittoa tein kahdesti. Tässä on herneitä? ihmetteli mies. No oli pakkasessa herneitä. 

Thaipussillinen vihreää curryä syntyi, kaksi quornkastiketta ja yhdet perunasuikalelaatikot. Toukokuisilta esikoisen synttärijuhlilta ylijäänet pakastecocktailpiirakat oli tavallaan aikakin syödä pois.

Leipää riitti yllättävän kauan. Kuminaleivän heitin pois. Sen olisi ehkä voinut tehdä myös käyttämättä pakkasen kautta.

Kaupan marjasekoitukset keitin soseeksi ja kaksi pakastettua mustaa banaania tein pannukakuksi (joka meni kammottavalla tavalla pieleen ja roskiin - vieläkin sattuu sieluun). Pinaattipussit pastakastikkeeseen ja vähän hileinen vaniljajäätelö pirtelöksi. Jäätelöpuikoista ja ylimääräisistä pullahetkistä ei tullut valituksia.

Viimeisellä pakastinaterialla lapset jakoivat yhden kalapuikon ja kolme lihapullaa. Lisää kun ei tietenkään ollut voinut ostaa.

Viimevuotisista sienistä oli onneksi päästy eroon jo hieman aiemmin: vein ne mökille juhlia varten ja siellä pakkaslokero oli jätetty auki koko viikoksi. Ei tarvinnut arpoa jatkokäytön kanssa. Tänä vuonna ei sieniä ole löytynyt (meidän pakastimestamme, jonne niitä tuovat vanhempani, siis - heidän todistajanlausuntonsa mukaan sieniä ei ole löytynyt edes metsistä).


Viimeisenä vuoroaan pakastimessa odottivat kaksi valmistaikinapohjaa, suolainen ja makea. Niistä saatiin isänpäivän vastaväripiiraat (täysin suunnitellusti tottakai): punajuurivuohenjuusto ja mansikka.

Kun sitten isänpäivän jälkeinen maanantai aukesi nollalukemissa, en voinut välttää kohtaloani. Kuten järjetöntä on, jääkaappipakastinhirviöstä ei voinut sammuttaa vain toista osaa, joten jouduin tyhjentämään myös kaapin yläosan. Enkä sitten kehdannut täyttää sitä uudelleen pesemättä välillä.

 
 
Kyllä, kuvassa on todellakin tyhjä jääkaappipakastin. Otin myös "ennen"-kuvan, mutta sitä ei kehtaa edes vitsillä. Tyydyn lausumaan, että kolme vuotta on yllättävän pitkä aika. 

Tämä oli toinen siivousaiheinen postaus peräjälkeen. Lupaan lopettaa. Sen siivoamisen nyt ainakin.

14 kommenttia:

  1. Pidin tästä "viiteryhmäni bloggaajat" - termistä kovasti. :)

    Mä muuten pitkään myös luulin, ettei meidän hirviöstä voi sammuttaa osia erikseen, mutta sitten viime talvena onnistuin tekemään sen. En nyt muista miten, mutta niitä nappeja painelemalla arvatenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miten sitä nyt kuvaisi? Vähän enemmän kuin äitiys, vähän vähemmän kuin lifestyle :D

      Jos rehellisiä ollaan, epäilen, että olisi koneen eri osien sammuttaminen ollut mahdollista meilläkin. Mutta ei silleen helposti satunnaisesti nappuloita painellen. Eli laskin, että jääkaapin tyhjennys ja pesu oli henkisesti helpompi rasti kuin käyttöohjeen etsiminen ja lukeminen. Ja olihan vähän jo aikakin.

      Poista
  2. No oli pakkasessa herneitä :) Niin oli meilläkin, en edes muista, mihin kaikkeen niitä tungin. Arvatenkin kaikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies on siitä kummallinen kasvissyöjä (ja ihan oikea kasvissyöjä, toim. huom.) että se ei kelpuuta vääriä vihanneksia väärissä paikoissa. Aina saa selitellä jos on ujuttanut kesäkurpitsaa tai parsakaalia tai herneitä ruokiin. Hmph!

      Nakkikeitto goes kesäkeitto, tällä kertaa. Mitä sitä ihmettelemään. :D

      Poista
  3. Tää oli niin hauska. Ehkei jokainen vaihe elävässä elämässä ollut, mutta tätä lukiessa nauroin monesti ihan kuule ääneen. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitoksista. Ilahduttavaa jos ilahdutin! :)

      Poista
  4. Minulle tuli tästä hieman syyllinen olo. Ikkunat saavat tavallaan rauhassa olla pesemättä, se likahan vain eristää lämpöä eikö, mutta tuo jääkaappipakastin pitäisi kai joskus sulattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kommenttipalstalla on siivousasioista syyllistyminen kielletty. Sori vaan...

      Poista
    2. Odottelen sekä ikkunanpesun että kaappipakastimen sulatuksen osalta muuttoa. Tähän asti on ollut varsin toimiva konsti.

      Poista
  5. Meillä pakastin suli kivasti itsekseen tapaninpäivänä 2011 myrskyn ja sitä seuranneen kolmen päivän sähköttömyyden aikana. Olimme tietenkin poissa kotoa. Onneksi vakuutus korvasi edes osan ruuista. Silloin surin eniten pakkaseen pumpattuja äidinmaitoja.

    Mä olen, kuten blogin nimikin kertoo, muuten tosi surkea huushollari, mutta pakastimen olen jotenkin kummasti muistanut sulattaa aina kerran vuodessa, ja silloinkin talvella, jolloin pakastinta ei ole tarvinnut syödä kolmea viikkoa etukäteen tyhjäksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou mikä kotiinpaluuylläri. Mutta hyvä vakuutus teillä! Tai ehkä kokonaisvahinkoja oli muitakin. Meillä taitaa olla omavastuu 200 euroa, eli vaikka laskisin tuntipalkkaa omin kätösin muussaamilleni mansikoille en pääsisi pakkasen kanssa plussan puolelle. :)

      Ja joo, "tavallisesti" eli ne aiemmat kolme kertaa elämässäni olen sulattanut pakkasen sydäntalvella. Tämä ruokien poissyöminen oli myös varotoimi niiden mahdollisen sulahtamisen takia. En halunnut säilöä niitä enää kauempaa...

      Poista
  6. Pakastatko sä ihan oikeasti banaaneja? Ei mulla muuta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilami: ne mustat mitä kukaan ei enää syö, kannattaa pakastaa jos ei käytä heti. Niistä voi leipoa vaikka mitä: leipää, pannaria, kakkua... mutta lähes aina resepti vaatii enemmän ku yhen, siks ainakin mä pakastan.

      Poista
    2. Juuri näin: Jennijee minulle mustien banaanien pakastamisesta vinkkasi, kun viljelin näitä banaanituhoamisreseptejäni. Ei ole pakko tehdä kakkua juuri sinä banaanin poisheittopäivänä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...