maanantai 10. syyskuuta 2012

Nälkä

Huomaatte varmaan tuossa sivupalkissa uuden elementin. Nyt kuvittele minut seisomaan käyttämäsi ostarin ovelle tuo lipas kädessäni - et kehtaa kävellä ohi heittämättä sekaan edes paria lanttia. Ja tällä kertaa ei tarvitse olla edes käteistä mukana, sillä lahjoittaa voit kätevästi täällä.


Punaisen Ristin Operaatio Nälkäpäivä järjestetään 13.-15.9.2012.

"Punaisen Ristin tehtävä on auttaa haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä kaikkialla maailmassa, myös täällä Suomessa. Nälkäpäivänä keräämme sitomattomia varoja katastrofirahastoon, jotta olemme valmiina auttamaan heti, kun apua tarvitaan. Jo parilla sentillä saa rokotuksen tai puhdasta vettä, 5 eurolla huovan ja 17 eurolla äitiyspakkauksen. Kotimaassa apu on usein henkistä tukea kriisiin joutuneelle tai hätäapua tulipalossa kotinsa menettäneelle. Avun perillemenoa valvotaan tiukasti alusta loppuun. Keräyskulujen keskiarvo viimeisen kymmenen vuoden ajalta on 13 %." Näin siis SPR.

Viime viikkojen ajan media on pyörittänyt silmiimme kotimaan lasten ahdinkoa - tarinoita, joita on lähes mahdoton kohdata. Eivätkä hätä ja kurjuus ole sillä välin päässeet muualtakaan maailmasta loppumaan. Minut kohtaa usein keräyslippaan tai joululahjavuohen äärellä kyyninen turhautuminen; näinkö vähän minä teen, näinkö vähän autan. Muutamalla vaivaisella eurolla ostaa omantuntonsa puhtaaksi, jotta saa taas hetkeksi unohtaa kaiken kauheuden.

Ja kuitenkin. Parempi vähän kuin ei mitään.

Onneksi kaikki eivät lamaannu kyynisyytensä tai välinpitämättömyytensä alle. Blogiäidit ruokkii -keräyksen takaa löytyy kaksi äitibloggaria, Kepulaisen äiti Äidinmaitoa-blogista ja Suski Piiri pieni pyörii -blogista. Heille hatunnosto hienosta tempauksesta: koossa on jo komeat 800e.

Nyt myös sinut on haastettu mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...