torstai 17. tammikuuta 2013

Ostoksille

Kyllä. Taas.


Tällä kertaa en tosin voi syyttää lapsia. Istuin nimittäin itse lasien päälle nukuttaessani lapsia. Eli siis voin syyttää lapsia. Tosin lasit eivät oikeastaan hajonneet siitä kun istuin niiden päälle, vaan kun koitin vääntää sangan takaisin suoraan. Virheitä tehdään ja niistä ei opita.

No, oikeastaan olen halunnutkin uudet lasit. Nämä olivat kolmen vuoden takaa, eivätkä koskaan olleet sellaiset just kivat. Kannusteena uusien ostamiselle toimivat nyt käyttämäni varalasit: kuvan laseja edeltävät kahdet lasit esikoinen rikkoi, eli nyt kuljen arviolta kahdeksan vuotta sitten hankituissa pokissa. Lohdullista on se, että näköni ei ole juurikaan muuttunut aikuisiällä; vähemmän lohdullista että sankamuoti sen sijaan on.

Erityiskannusteena on ajatus, että vauvan synnyttyä en kuitenkaan enää koskaan meikkaa, joten hyvä kampaus ja kivat lasit ovat ainoa keinoni näyttää edes etäisesti ihmiseltä sairaalassa otetuissa valokuvissa ja pihan mammakerhossa.

Enää pitäisi siis ehtiä kaupoille: etsiä, tutkia, vertailla. Moni tykkää, minä en. Mutta kun ne silmälasit päässä kuljetaan seuraavat viisi vuotta kunnes ne hajoavat, olisi hyvä jos ehtisi vähän panostaa niiden valintaan. Tänään jo varasin mieheltä lastenhoitoaudienssin, että menen töiden jälkeen kaupoille. Mieluummin olin töissä.

Paineet ovat kovat. Miten käy Täti-ihmisen? Kulkeeko hän koko ensi vuoden 2000-luvun sankamuodissa? Saako hän uuden lookin?

To be continued.

9 kommenttia:

 1. hmm.. En tiedä miten sulla, mutta mulla optikko ei suostunut tarkistamaan näköä raskauden vuoksi. Mulla nimittäin kävi samalla tavalla, vanhat lasit hajosivat. Menin optikolle, kun edellisestä tarkastuksesta oli jo kolme vuotta aikaa. NO se kerpele ei suostunut tekemään tarkastusta. Sanoi, että raskaus vaikuttaa näköön ja sitten synnytyksen jälkeen se muuttuu taas. En sitten viitsinyt ostaa vanhoilla vahvuuksilla kalliita uusia laseja (jotka optikko olisi kyllä myynyt). Tilasin netistä halvat, ehkä ne mee tän 5kk.

  Ps. Muista kysyä korvausta kotivakuutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina oppii uutta...! Mä olen ostellut vanhoilla vahvuuksilla laseja varmaan sen 6-8 vuotta eli olisi kyllä syytä tarkistaa.

   Ja kotivakuutus, tosiaan! Eipä taida olla kuitteja tallella ja omavastuu lienee 100-150 euroa, joten voipi olla etten vaivaudu. Mutta täytyy tutkia tilanne! (Ehkä voisin takautuvasti laittaa vakuutukseen nää kolmet viimeiset lasit ja saisin sillä korvauksella yhdet uudet :D)

   Poista
  2. En tiiä missä sulla on kotivakuutus, mutta ei mun kotivakuutus ole koskaan kysellyt kuittien perään. Riittää, kun soittaa sinne korvauspuhelimeen.

   Kun muutettiin nykyiseen asuntoon, siellä oli vanha jääkaappi. Siitä meni joku osa rikki ja mies ihan vaan kokeilun vuoksi vakuutusyhtiöön, kun sai korjaajalta kustannusarvion. Arveli kyllä, että eivät ne mitään korvaa. Kysyi kuinka vanha jääkaappi on? Mies vastasi rehellisesti, että ei osaa, kun vasta ostettiin tää asunto ja se tuli mukana, mutta näyttää vanhalta. Laski jotain arvon alennusta ja korjaushintoja ja joku satanen sieltä tuli tilille parissa päivässä. Vain ja ainoastaan tuolla soitolla.

   Poista
 2. Voi ei! Silmälasien osto kuulostaa todellakin painajaiselta! Ja varmasti myös sellaiselle, jolla on jo lasit ennestään. Itselläni ei ole koskaan ollut, mutta viime aikoina on mieleen hiipinyt epäilys olisiko näkö kenties vähän huonontunut, kun varsinkin mobiilia tihrustaessa menee silmät ristiin. Ehkäpä siis lähiaikoina menen tarkastukseen, mutta olen jo valmiiksi kauhuissani ajatuksesta, että minun pitäisi valita itselleni silmälasit! Miten ihmeessä osaan vaikea sekä mukavat että "persoonallisuuttani oikealla tavalla korostavat"? Ne kuitenkin ovat aika näkyvä osa julkisivua, joten ihan mitä tahansa ei voi valita. Pelottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se *onÄ vaikeaa - ja tuntuu että mun pää on täysin epäsopiva silmälasimarkkinoille (vähän niin kuin alle 180-senttinen ja yli 50-kiloinen vartalo on muotimarkkinoille). Silmät on lähellä nenää ja naama on kapea, niin tuonne ulkosyrjään jää aina tuumakaupalla tyhjää tilaa; kuitenkin kun haluan isot pokat. Helppoa ei ole ei.

   Poista
 3. Jep, se on just niin kuin Fru L sanoi. Raskausaikana tulee hormonien vaikutuksesta miinusta lisää, ja sitten imetyksen aikana tai jälkeen näkö palautuu raskautta edeltäneeseen tilaan - jos on palautuakseen. Ei kuulemma palaudu kaikilla. Että osta siinä sitten hyvät silmälasit useaksi vuodeksi :/

  Mutta tässä on kyllä mainio tilaisuus tehdä kartoitusta vastuullisista optikoista, kun kerran silmälasit on hankittava... Nimittäin jos joku optikko jättää kertomatta, että raskauden aikana näkö huononee, hän on joko hyvin epäpätevä tai sitten hyvin rahanahne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän mun *pakko* ole ostaa laseja - nää varalasit on vaan rumat. Mutta "imetyksen aikana tai jälkeen" tarkoittaa mun tapauksessa noin vuotta lisää - eli puolitoista vuotta pitäisi sinnitellä näillä...

   Ehkäpä siis hankin hienot pokat vanhoilla vahvuuksilla ja tarvittaessa päivitän linssit vuonna 2014. Ehdin varmaan hajottaa paritkin ennen sitä... ;)

   Poista
 4. Voi että! Munkin pitäisi mennä ostamaan tietokonelasit rikkoutuneiden tilalle. Mulla ei ole näkö muuttunut 10 vuodessa lainkaan. Lasien ostaminen on kyllä tosi stressaavaa, tsemppiä!

  Käy kurkkaamassa vastauksia ja poimi A Blog with Substance! :) Ei, se ei tule säälistä, vaan ihan aidosti ihanalle blogille. En ainakaan heti bongannut, että sinulla sellaista vielä olisi.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, lisää tunnuksia, ihanaa! Ei tullut mieleenkään että säälistä, mutta nyt kun sanoit.... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...