keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Mysteeri nimeltä naisen käsilaukku

Miehen lompakko oli kateissa. Olemme yhteisen elämämme aikana oppineet, että yleensä syypää miehen kadonneisiin tavaroihin olen minä, joten etsinnät aloitettiin minusta. Mies muisti, että hän oli ojentanut lompakon minulle Ruissalon retkellämme, kun vauvaa vyötettiin häneen. No minä en muistanut, mutta se ei yllättäne ketään.

Mies tyhjensi käsilaukkuni lattialle. Siellä oli:

Yksi kappaletta käytettyjä vaippoja. Yhden yön vanha vasta.


Kolme ja puoli kappaletta käyttämättömiä vaippoja.


Lompakko, joka oli laitettu käsilaukkuun taannoisen kauppareissun yhteydessä.


Pyyhkimisvälineitä, kuten silmälasienpyyhintälappu (vuodelta 2007) ja vähän rypistyneitä servettejä.


Käsilaukun mukana tullut mainoslehtinen.


Yhdeksän mustetäytekynää/tussia sekä puuvärit.


Ensiapuosasto.


Kaksi kameraa - esikoisen käytössä oleva vanha sellainen sekä oma.


Kuitteja ja muistilappuja (joista ilmeni myös taannoinen neuvola-aika).


Meikkejä. (Huulikiilto ostettu viime marraskuussa Ars Novasta tuttavalapselle tuliaisiksi. Nykyään odottaa "sopivaa hetkeä" antaakseni sen esikoiselle.)


Vaihtovaatteet vauvalle: pipo, body, kolme sukkaa.


Vaihtovaatteet itselle: pipo, kaksi liivinsuojaa.


Välipalaa.


Keskimmäisen lapsen aurinkolasit.


Kaksi muistitikkua - ei siis olisi tarvinnut pyytää nimiäiskuvia isältäni hänen muistitikullaan.


Korvatulpat. Melko puhtaat.


Pieni pyyhe.


Niin ja tietysti kirja, koska koskaan ei tiedä milloin olisi aikaa lukea. (Vitsi.)

Kyllähän näillä yhden Ruissalo-iltakävelyn pärjää. Eli hyvä laukku on, tilava. Laukusta puuttuivat neuvolakortit ja tyhjä vesipullo, koska siivosin laukkua juuri viime viikolla. Ja tietysti neuvolakorttia olisi tarvittu heti seuraavana päivänä rokotustutkimuskäynnillä. Eli mitä tästä opimme: pakkasin kuvaamisen jälkeen kaiken likaista vaippaa lukuun ottamatta takaisin.

Mutta niin se lompakko. Se oli luonnollisesti auton katolla. Nahka oli tarrannut onneksi sen verran tiukasti kiinni märkään kattoon, että oli pysynyt kyydissä kaksikymmentä kilometriä, ja sen verran huomaamattomasti, että oli välttänyt rantojen kulkijat.

Ja minähän sen sinne olin laittanut. Tai paha kiistääkään, kun ei yhtään muista.

23 kommenttia:

 1. No nyt selvisi mihin on päätyneet meidän talouden kaikki kadonneet kynät!

  VastaaPoista
 2. Tutulta näyttää/kuulostaa :). Joskus (äärimmäisen harvoin), kun olen lähdössä jonnekin yksin, havahdun ihmettelemään, tarvitsenko todella mukaan esim. lapsen vaihtosukkaparin, vaippoja, neuvolakortteja ja kinderyllätyksiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvena havahduin muutaman kerran töissä, että kas, mulla on mukana likainen vaippa ja kosteuspyyhkeitä mutta ei kalenteria...

   Erillisissä hoitolaukussa ja käsilaukussa olisi tietty idea, mutta kun sitten niitä olisi kannettavana kaksi.

   Poista
 3. Toi on niin ärsyttävää, että joutuu perättömien syytösten kohteeksi. Itse joudun aina syytettyjen penkille, kun auton avaimet on hukassa. 9/10 tapauksessa ne löytyy mun taskusta tai käsilaukusta, mutta silti. Voisi nätisti pyytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että syyllinen taisin tällä(kin) kertaa olla minä. Mutta yleensä vastaan myös aina kaiken löytymisestä! Nytkin sanoin, että eiköhän se sitten katolta löydy, mutta mies ei tsekannut kattoa ennenkuin oli ajellut autolla vähän lisää :D

   Ja miten palkitsevaa onkaan kun joskus *minä* saan kysyä, että missä on autonavaimet ja ne on miehen taskussa... Vuoden kohokohtia!

   Poista
 4. Kolme sukkaa! Nauran avuttomana täällä.

  Meillä menee toisinkin päin. Puhelimeni hävisi taannoin. Kävi ilmi, että mies oli ottanut sen mukaansa johonkin asiointireissulle (meillä on samanlaiset) ja tiputtanut sen taskustaan autoon, koska ei mielestään ollut ottanut puhelinta mukaansa.

  Hän tosin syytti ensin minua: jos pitäisin vain tavaroistani huolta, ja puhelimessa ääniä päällä, että siihen voisi soittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kukas sen autossa soivan puhelimen olisi sitten kuullut, hmph!

   Tosin kun perheessä ihmisten lukumäärä kasvaa, lisääntyvät myös mahdolliset syylliset. Bussikorttiani ei varmaan mies ollut laittanut saappaaseeni enkä minä miehen avaimia cd-hyllyyn. Molemmat ehtivät olla melko kauan kadoksissa.

   Poista
 5. Hui tuo lompakko! Mikä tuuri :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika uskomaton kyllä! Olin jo aika varma, että lompakko olisi saattanut jäädä katolle ja sitä myötä kadota kokonaan. Mutta ei :D Ihan takanurkalla oli, että ehkäpä yhdestä töyssystä kiinni ;)

   Poista
 6. :D Tää oli ihan loistava! Kolme sukkaa, eväät ja vaihtovaatteet itselle naurattaa niin, että tarvisin vaihtarit itsellekin nyt.

  VastaaPoista
 7. Repesin tossa "vaihtovaatteet itselle" -kohdassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se nyt hyvä olla pipo mukana kun viimeiset pari viikkoa on ollut vaan reilu +25 lämmintä...

   Poista
 8. Auton katto on jännä paikka, kun siltä ei selkeästi tipu just esim. lompakot. Äitini on aikanaan tullut myös lompakko katolla kaupasta kotiin ja ihmetellyt, miksi perässä ajanut rekka vilkutteli valoja... :D

  Mulla oli vuosi sitten lompakko kateissa sellaisen työpäivän jälkeen, jolloin olin ravannut kolmessa eri osoitteessa ja kävellyt siihen päälle ties missä. Tuli opittua, että poliisilaitokselta soittavat perään, jos lompakko palautuu sinne. Ei siis mulle kyllä soiteltu - omani löytyi autokatoksestamme sen jälkeen, kun olin äärimmäisen tuskaisena ja hermostuneena käskyttänyt miehen viemään lapsen päiväkotiin, että edes lapsi ehtisi ajoissa aamun oikeaan osoitteeseen. Mut kyllä siinä ehti kylmä hiki kohota, kun tajusi, että ei ole tosiaan vähään aikaan sitä lompakkoaan nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä humanistina kuvittelisi, että esine irrallinen lentäisi pois liikkuvan auton katolta, mutta niin se vaan fysiikka yllättää! Ehkä ei siis enää tarvi murehtia jos kaikki matkatavarat ei mahdukaan takaloosteriin?

   Poista
  2. Totta. Miksi ihmeessä jengi käyttää jotain suksibokseja? Kysyn vaan. Lisää vain turhaan polttoaineenkulutusta.

   Poista
 9. Toi pipo peittosi kyllä nyt mun kassini. :D Mullahan on siis erikseen käsilaukku ja hoitolaukku, mutta käsilaukusta löytyy kyllä myös piirustuksia, käpyjä ja muumirusinoita - sen sijaan ei välttämättä kukkaroa tai puhelinta, koska niitä säilytän kirjahyllyssä, jotta muistan ne sieltä laittaa lähtiessä jompaan kumpaan laukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävyt on eri tärkeitä!

   Mietin, että pitäisikö selitellä kun tästä tavarainventaariosta puuttui sellaiset järkevät esineet kuten puhelin, avaimet ja kalenteri. Mutta ne eivät olleet kassissa, koska niitä käytetään myös muulloin - toisin kuin vakivarustusta, jota ei tarvi purkaa ;)

   Poista
 10. Kunnioitusta herättävä sisältö. Kannattaa muuten nippusiteitä vielä jemmata veskaan niin sitten on kaikkea mitä tarvitaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...