lauantai 7. joulukuuta 2013

Avoimet ovet

Löysimme sen! Eli se avattiin viimein.

 
Avoin päiväkoti: ihan loistava konsepti.

Avoin tulla ja mennä miten haluaa, lapsille ohjelmallinen tuokio ja joku joka askarrelluttaa Suomen liput itsenäisyyspäivän alla ja joulukortit joulun alla. Lorutuokiot, uudet lelut, leikkiseuraa, aikuisseuraa. Aikaa neuloa. Kuppi kahvia kaupungin laskuun.

Siirsimme äitiyslomabestikseni kanssa viikkotreffimme avoimeen päiväkotiin. Saimme me toki ennenkin juoruta lasten peuhatessa keskenään, mutta nyt lapset varhaiskasvattuvat siinä sivussa. Ei tarvitse enää morkkistella askartelemattomuuksista, vaan lapset saksivat itsensä sisään suomalaiseen kulttuuriin täysin ilman minun panostani.

Meillä (siis minulla, en puhu kaverini puolesta) on myös pakko olla viikossa määrätty määrä ohjelmoitua ohjelmaa, muuten alamme hyppiä seinille. Harrastuksia voi toki haalia, mutta harva sopii kolmelle eri-ikäiselle lapselle ja niitä voi olla vaikea sovittaa kalenteriin tai kurahousujen puntteihin. Avointa julkista tilaa, jossa lapset saavat temmeltää rauhassa, on tarjolla vähän. Kotikyläilyissäkin on oma vaivansa siivoamisineen. Eli tällainen palvelu on kuin luotu minunkaltaisilleni ihmisille. Eikun siis se on nimenomaan luotu minunkaltaisilleni ihmisille.

Ja mahtuu sinne vielä muitakin.

Mainitsinko jo, että minä voin neuloa sillä aikaa kun lapset askartelevat?

Nerokasta.

8 kommenttia:

 1. Kadehdin kaupungin tarjoamaa neulomistilaisuuttasi niin, että puhelinkin vihertyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hei, sinähän käyt töissä! Eikö se tarkoita, että voit neuloa rauhassa kahdeksan tuntia päivässä? (Tai ainakin työmatkat.)

   Poista
 2. Ei vaan ollut silloin kun minä olin kotona! Joten kade olen, ja onnellinen sun puolesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut munkaan edellisellä kierroksella, ei. Olen ymmärtänyt, että palvelu uudelleenlanseerattiin Turussa viime vuonna. Ja siksi olenkin vähän huolissani, että löytääkö ihmiset sinne - ettei heti sitten taas lopeteta. Kaupungin nettisivuille tieto on haudattu sillä tapaa varmasti, ettei kukaan vahingossa sinne osu.

   Poista
 3. Tällainen palvelu oli myös edellisessä kotikaupungissani, jota hyödynsin molempien lasten kohdalla jo pienestä pitäen. Kakkonen oli mukana jo mahassa. Älyttömän hyvä juttu äitien jaksamisen kannalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ja näkisin tässä myös aidon vaihtoehdon päiväkodille perheissä, joissa toinen vanhempi on kotona. Saa ne varhaiskasvatuksen hyvät puolet ilman kaikkea sitä tuulikaapissa istuskelua, mitä päiväkotipäivään väistämättä kuuluu.

   Poista
 4. Voi miksi en tuota(kaan) löytänyt silloin kun vielä asuttiin Turussa?? Kaupunki ei kyllä oikein markkinoi näitä juttujaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä palvelua tosiaan ollutkaan ennen viime vuotta. Eli riippuen siitä koska muutit, ehkä et mitään menettänytkään ;) Mutta ei toden totta markkinoi, eikä nettisivuilta löydä tietoa ilman todella vakavaa etsimistä. Harmi...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...