sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Muutto kotona

Kun nyt koko ajan käy ilmeisemmäksi, että asunnonvaihto tulee olemaan meille elämää suurempi operaatio, joka vaatii vielä uuden ulkoisen motivaattorin (ei edes asuinkaupunkimme ole tarkentunut koko syksyn kestäneissä pohdinnoissa), päätin toimia nykyisen asuntomme viihtyisyyden lisäämiseksi enkä vain sitkutella tulevan odotuksessa.

Rymsteeraus linkittyy vauvan (yhä epäonniseen) unikouluun, sillä ajattelin, että vauvan nukkumishuoneen vaihto olisi hyvä toteuttaa samassa rytinässä kuin yösyöttöjen lopetus. Ideaalina kun tietenkin olisi, että lapset nukkuisivat lastenhuoneessa ja me aikuiset emme. Ja entisessä sisustuksessamme pinnasängyn siirto lastenhuoneen puolelle olisi poistanut vapaan lattiatilan kyseisestä huoneesta kokonaan.

Esitin siis miehelle idean makuuhuoneiden vaihdosta: meille pienempi, oven takana*, ja lapsille isompi, johon johtavat kerrosten väliset portaat. (Asunnossamme on tosiaan tasan nämä kaksi makuuhuonetta - seikka, joka aikanaan pakottaa meidät muuttamaan, vaikka emme kaupunkia edes vaihtaisi.) Selvä, sanoi mies.

Ihan pelkällä kalusteiden kantamisella hommasta ei kuitenkaan selvitty. Makuuhuoneessamme oli koko seinän kattava valokuvaripustus, joten seinän uudelleenmaalaaminen oli välttämätöntä. Miksei siis jollain muulla kuin valkoisella, tuumin. Ja vihdoin sain syyn uudelleenmaalata myös vanhan lastenhuoneen tehosteseinän, joka oli alussa tullut väärällä sävyllä maalatuksi.

Edellinen maalauskerta meni tosiaan pieleen, koska himmailin liikaa värejä valitessa; ajattelin, että ne kuitenkin näyttävät tummemmilta isoina pintoina. Nyt sain apua loistavalta myyjältä ("Ihmiset aina kysyvät minulta onko tämä liian tumma, mutta kun minusta ei edes musta ole tumma"), eikä mieskään ollut mukana, niin sain luvan kanssa ostaa kirkkaampaa ja tummempaa.

Lastenhuoneeseen iloinen keltainen. Trendistä huolimatta, haluan väittää itselleni.

Samoilta jalansijoilta on otettu kaikki blogin asukuvat. Silloin tuossa tuolin takana oli siis peili.

Muutto-operaatio oli paperilla pieni, mutta logistisesti hankala, koska tilaa laskea siirreltäviä huonekaluja ei juuri ollut. Ja sekä sänkymme että työpöytämme ovat kooltaan massiivisia. (Niin massiivisia, että olin varautunut korvaamaan työpöytää jollain pukki ja levy -viritelmillä, mutta tämä osoittautui kuitenkin tarpeettomaksi. Hyvä niin.)

Aikaa hommassa vierähti kuitenkin seinien paklaamisineen ja maalaamisineen vaivaiset kaksi päivää, ja mikä hämmästyttävintä: remontti tehtiin kerralla taulujen ripustusta vaille valmiiksi! (Kovin kliiniseltä näyttää ilman niitä, mutta onpahan hyvä valokuvailla. Ja ymmärrätte toki extreme close-upit - en nyt koko huoneita jaksanut alkaa siivota.)

Vanhempien huoneeseen pirteä harmaa! (Kiinteä lamppu on alkuperäisremontin sähkömiehen valitsema. Ajatuksella kunhan nyt jotain. Ajatus, joka ei aina kanna kolmea vuotta.)
"Patinoitunut" työpöytä on seuraava entisöinnin kohde.

Ja kyllä tuli hyvä. Jos vain yhtä helpolla saisi loihdittua vähän lisäneliöitä, niin eihän tästä muuttaisi ikinä.

* Oma huone!, riemuitsi mieskin muuton jälkeen. Eteisen ja vessojen lisäksi huone onkin ainoa, jonka oven voi sulkea. Tuntuu ihan luksukselta, oikeastaan. Vielä kun siellä saisi nukkua. Mutta ehkä jo tämä yö on parempi!

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Oikein hyvä keltainen.

  Mikähän se sääntö sit on ollut, että ei saa olla liian tummaa maalia. Mullekin se on päähän iskostunut ihan lähtemättömästi, mutta eihän nyt yksi tehosteseinä kai sitä huonetta vielä pienennä. Sit jos on joka seinä mustana, voi olla hyvää vauhtia matkalla kohti ässää pimiötä.

  (Meillä tuosta liitutauluseinästä, musta, tuli siis oikein kiva. Sen viereinen seinä on myös, tadaa, keltainen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan vastakuvia teidän uusista seinistänne. Melkoista sisustustelepatiaa, sanoisin :D

   Mun ekassa asunnossa oli todella tummansiniset makkarin seinät, kaikki siis. Vanhempani koittivat kyllä kaikin voimin argumentoida sitä vastaan. Minä vain harmittelin kun en maalannut kattoakin. Maailman paras unihuone. Mutta sittemmin olen himmaillut ja huonosti on käynyt. Kyllä värin pitää olla värillistä, valkoinen voi sitten olla sävytettyä...

   Poista
 2. Hienoa! Jäin ihastelemaan vielä tuota työpöytä-kuvasta pilkottavaa tummaa hirttä. Upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, hirret on hienot ja jättämällä nuo kattoparrut esiin on saatu mukavasti lisää (matalia) neliöitä yläkertaan. Lapsetkin oppivat melko nopeasti olemaan hakkaamatta päitään niihin - ainakaan kovin usein :D

   Poista
 3. Vain kaksi päivää, wau! Me oltas säädetty kaksi viikkoa. Tosi kauniit sävyt.

  Pidän peukkuja rauhallisille öille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajoitus on avainsana: menin rautakauppaan joulunaluslauantaina, ja homma oli hyvä saada purkkiin jouluksi. Nyt sitten vaan odotellaan, että koska ne taulut hyppäisivät sinne seinälle.

   Ja kiitos peukuista! Viime yö oli (kop kop) jo aavistuksen parempi. Eihän se ollutkaan kuin vasta unikoulun yö nro 17. Mutta olen toiveikas!

   Poista
 4. Hienolta näyttää! Meillä on makkarissa ja olkkarissa tehosteena mustaa. Seuraavaan kotiin sitä ei enää tuu, mutta täällä ollaan tykätty kyllä paljon. Keltainen olis mulle hurjan rohkea veto, antiväri-ihminen kun olen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kyllä tehosteseinänä hieno - meillä mies on vähän antiväri sisustuksessa, kaikki saisi olla valkoista, puhdasta ja avaraa. Ideaali, joka ei ehkä toteudu niin helposti lapsiperheessä. (Eikä minun kanssani :D)

   Poista
 5. Olittepa ahkeria! Meidän "tuumaillaan ny ensiv vähä"-kaksikolla olisi tosiaan mennyt se viikko - vähintään! Keltainen on tosi pirteän näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö oltu! Salaisuutena oli - paitsi se ajoitus - myös se, että olin hoitanut tuumailun ihan keskenäni valmiiksi (kuukausia, ehkä vuosia sitten). Toteutusta ei siis tarvinnut jahkailla ja pohdiskella, vaan miehen allekirjoitettua idean saatoimme siirtyä suoraan hommiin :)

   Ja tykkään kyllä tuosta keltaisesta lastenhuoneessa. Ei se varmaan suotta ole niin suosittu ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...