perjantai 20. kesäkuuta 2014

Talo Italiassa: Kymmenen hyvää ja kaunista

(Tämänkertaisen) täydellisen loman resepti oli seuraava:

1. Seura

Kuten edellisen postauksen kommenteissa tuli esiin, tärkeintä ryhmämatkailussa on valita matkaseuransa tarkkaan. Paitsi että me emme valinneet mitään, mutta meidät huolittiin mukaan, eli hyvässä seurassa olimme. Ainuttakaan työvuoroa ei jaettu, eikä koskaan tarvinnut ihmetellä, että kukakohan mahtaisi tiskata. Täten työnteko jäi sivuosaan, ja pääosassa oli muuten hyvässä seurassa oleilu.

Yhdeksän lapsen joukko - ja uima-allas - takasi lapsille juhlaa aamusta iltaan.


2. Talo

Majapaikkamme oli osan seurueesta jo aiemmin hyväksi havaitsema. Ja loistava olikin, niin tunnelmaltaan kuin toimivuudeltaan. Neljälle perheelle löytyi makuuhuoneet kylpyhuoneineen sekä vielä viides isoimpia lapsia varten. Iso keittiö, jossa sai laittaa ruokaa kaasuhellalla, terassit ja hyvinhoidettu uima-allas. Täydellisen luksusta.


3. Ruoka

Ruoassa ei tässä seurueessa säästelty. Yksi matkatovereistamme erikoistui grilliherkkuihin, toinen osasi loihtia friteerattujen kesäkurpitsankukkien kaltaisia juhlaeväitä ja minä pääsin toteamaan, että tuoreiden tomaattien ja vastapoimitun parmesanin kera tututkin reseptit pääsevät erityiseen loistoon.


4. Lämpö

Ihana lämpö. Sitä kelpaa muistella näin keskikesällä kotimaassa.
 

5. Pizza

Matkakohteena Italia on siitä loistava, että huonompikin ravintola tarjoaa yleensä hyvää ruokaa, keskiverto erinomaista. Ja voiko ruoka oikeastaan hyvästä Pizza Margaritasta parantua? Yksinkertaista ja nerokasta - ja kelpaa jopa minun valikoivalle jälkikasvulleni!

  
7. Kahvi

Täydellisiä cappuccinoja hintaan, jolla helsinkiläisessä kahvilassa ei sanota asiakkaalle edes päivää. Ihanaa kahvia, ihanan täyteläistä maitoa, eikä pelkoa hylaluirun kysymättä tarjoamisesta. Ilokseni myös huomaan, että blogiraportti ei ollut matkalla mielessäni: en valokuvannut yhtään kahvikuppia.

8. Jäätelö

Syy poistua talolta, syy pitää tauko, koska vain hyvä tekosyy.


8. Hevostyttöily

Matkalla syntyi kaksi uutta hevostyttöä (ja yksi vanha hevostyttö nosti päätään). Kolmivuotias ratsasti rennosti kuin olisi syntynyt satulassa, kuusivuotias kokeili ravia ja kolmekymmentäkuusivuotias laukkaa. Vakiharrastusta tästä tuskin voi Suomessa ottaa, mutta jos vaikka edes joskus vähän... 
 

9. Toscana

Talolla olisi hyvin voinut elellä viikon poistumatta kertaakaan - paitsi ruokakauppaan ja jäätelölle - mutta poistumisen valitessaan oli yhdessä hujauksessa sellaisissa historiallisissa kaupungeissa kuin Lucca, Pisa ja Firenze. Viimeksimainittuun teimme "loma loman sisällä" -tyyppisen päiväretken naisissa. Ei vain proseccoa ja kahvia, vaan myös taidetta!


10. Netti

Eli sen puute. Tai jos ihan rehellinen olen, talolla oli netti, mutta en ottanut sitä puhelimessani käyttöön. Televisio avattiin ensimmäistä kertaa MM-kisojen avauspelin aikaan. Vietin iltani live-ihmisten parissa. Kelpaa sitäkin muistella täällä koneen äärellä iltaisin.


"Nähdään kahden vuoden päästä täällä," hyvästeli yksi lapsista meidät lähtiessämme. Näemme varmasti lähiviikkojen sisällä Suomessa, mutta ei kyllä yhtään harmittaisi tuonkaan lauseen toteutuminen.

9 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Oliko teillä auto(t), vai miten liikuitte ympäriinsä? Meidän perhe haluaisi syksyksi lomalle Italiaan, ja tästä Sveitsistä sinne olisi helppo hujauttaa junalla, mutta tuntuu että siellä on lähes mahdoton lomailla tuontapaisella konseptilla ilman autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli jokaisella perheellä omat autot. (Talo oli vuokrattu yhdessä, mutta muuten jokainen otti lentonsa ja autonsa miten parhaaksi näki, ja olimme perillä hiukan eri aikoja.) Pienellä säädöllä olisi pärjännyt vähemmilläkin autoilla, eli ison osan ajastahan autot seisoivat talon pihassa. Tämä systeemi kuitenkin takasi kullekin vapauden liikkua kuten parhaaksi näki.

   Kilometrejä meille taisi kertyä kolmesataa koko viikon aikana, eli aika vähän autoa siinä mielessä tuli käytettyä. Ja olisi talolle päässyt ihan näppärästi juna+taksi-yhdistelmällä, mutta retket ja kutakuinkin päivittäiset supermarkettireissut oli kyllä kätevä hoitaa autolla...

   Poista
 2. Menitte ilman meitä! Hyväkkäät! Koirankuonolaiset!

  Kuulostaa aivan täydelliseltä. En kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin teillähän olisikin ollut juuri nyt hyvä hetki matkustella maailmalla. Siinähän se menee kaksiviikkoinen muun lomassa, right? :D

   Eikä mikään tietysti ole oikeasti täydellistä. Meilläkin kerran satoi ja Hesari kastui.

   Poista
  2. No ois voinut mennä synnytykseksi italialaisittain - oletan, että olitte vielä viime lauantaina reissussa.

   Siirsitte siis Hesarin sinne loman ajaksi? Clever.

   Poista
  3. Olisitte varmaan saaneet korvien rei'ityksen kaupan päälle ;)

   Ja ei nyt sentään käännetty :D - ei meille edes tule paperilehteä - mutta lentokoneesta sentään sen verran vielä saa oheispalvelua.

   Poista
  4. Oi, se onkin kyllä paha, jos yhden päivän ikäisestä ei osaa päälle päin sanoa, mitä sillä on jalkovälissä. Minkäköhänlaiset traumat tuokin yksilö saa.

   No vitsi vitsi, arvelin, että täydelliseen lomaan kuuluisi myös, että Hesarinjako toimii.

   Poista
 3. Oi ihanaa. Toi olis kyllä tämänhetkisen elämän unelmaloma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan lapsiperheen unelma. Laskeskelin, että kuopus on kahden vuoden päästä sen ikäinen kun keskimmäinen nyt, eli sitten on jo eri tavalla helppoa. Ja siitä menee vielä hyvinkin viisi-kahdeksan vuotta ennen kuin esikoinen on liian teini lähteäkseen vanhusten matkaan. Eli siinä on aikaikkuna meidän optimaalisille lomameiningeille :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...