perjantai 27. marraskuuta 2015

Krääsällinen joulu

Ilkeät kielet ovat kertoneet joulukuun alkavan ensi viikolla. Kuten joka joulun alla tilitän, pidän suuresti joulusta ja ahdistun suuresti sen valmistelusta, koska minulla ei ole siihen aikaa eikä ideoita.

Jonkinlaisena superäitinä pidän itseäni nostellessani puolenyön jälkeen uunista saaristolaislimppuja, pakatakseni niitä aamuseitsemältä koulun joulumyyjäisiin. Jos tämän asettelee toisinpäin, vähän paremmalla ennakkovalmistelulla ei tarvitsisi olla superäiti.

En siis tosiaankaan ole vielä pohtimassa joululahjoja, vaan vasta sitä joulukuun ensimmäistä. Ennen joulua minulla on nimittäin lusittavana hippeilyni työläs sivutuote: täytettävä joulukalenteri. Tämänhän kerroin ihanana vinkkinä kolme vuotta sitten. Anteeksi! Ostakaa suklaakalenteri.

Idealistisessa päässäni vältyn täytettävän joulukalenterin pitämisellä (kolmen) suklaa- tai krääsäkalenterin kauhistukselta, ja maailma pelastuu. Käytännöllisessä päässäni en keksi millä sen kalenterin täytän kaksikymmentäneljä kertaa, jos en Tigerin krääsällä. Ja piru vie epäilen sen kalenteria täyttävän tontun olevan samanlainen tuurijuoppo kuin hammaskeijunkin.

Okei, karkki helpottaa vähän. Sillä voi kuitata lauantait. Ja joulukoristeilla saa yhden päivän. Keksin myös, että kalenterissahan voi olla kivoja jouluaiheisia yhteisiä puuhia, kuten piparinleivontaa.

Toista kivaa jouluaiheista puuhaa en siis keksinytkään. Minulla on nyt siis katettuna viisi päivää 24:stä. Eivätkä ne edes ole viisi ensimmäistä, koska lauantait, ja koska en mitenkään ehdi leipoa lasten kanssa ennen seitsemättä päivää.

Jännittäväksi käy: löytyyköhän kalenterin ensimmäisestä luukusta kolme joulukalenteria!

23 kommenttia:

 1. Lumitähtien leikkely.

  P. S. Vastaa kommentteihin tai ärryn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Ehkä jopa tonttujen askartelu...? Nyt ollaan siis jo seitsemässä, jos vaan joskus uskallan suunnitella aloittavani askartelua työpäivän jälkeen.

   Joulukorttisavottaa harkitsin myös, mutta mietin, että olisiko se sitten tontulta reilu veto, vai pitäisikö se hoitaa ihan äiti-voimin.

   P. S. Ärryt syystä.

   Poista
 2. Jep. Ostin tänäkin vuonna suklaakalenterit. kertaa kuus, kaiken muun hyvän lisäksi. Ja upotin mokomiin viitisenkymppiä. Ehkä nuo mukulat ei tänäkään vuonna kuole siihen, että unohdan antaa niille kalenterit kerran päivässä avattaviksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertaa kuusi on kyllä sen tyyppinen lukema, että pitää hartaasti ihailla, että saavat suklaakalenterinsa (ja että tiedät mikä kuu on). Anteeksi :D

   Poista
 3. Meillä joulukalenteri on ulkoistettu mun äidille, mikä on kaikille hyvä ratkaisu: lapset saa kalenterit ja mun ei tarvitse täyttää niitä (jos siis muistaisin täyttää ne). Mähän olen kyllä myös blogannut aiheesta joulukalenteri, ja nyt kun vilkaisin, niin 20 muun mainion täyttövinkin joukosta heti osui silmään laastarit. Oletko miettinyt laastareita joulukalenterissa? Lapsethan rakastaa niitä, ja yhdestä pakkauksesta riittää monelle päivälle. Että nyt sulla on jo ainakin yhdeksän hoideltu, kun Liinan lumihiutaleet lasketaan mukaan (enemmän kuin kolme laastaria voisi olla vähän liikaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä tuolla! Ja tavallaan kätevä, kun tuo on pakko tehdä etukäteen valmiiksi. Meidän kalenteri on sellainen avomallinen, eli yllätys pitää toimittaa sinne joka päivä erikseen (koska eivät pysyisi salassa mitenkään). Tuskan pitkittämistä :D

   Laastarit on hyvä! (Paitsi että niitä ei saa sitten käyttää heti.) Kuviolaastarit onkin loppu - koska ne lapset rakastaa niitä.

   Kiitos! Se on siis nyt kahdeksan. Ja menen lunttaamaan lisää listaltasi.

   Poista
 4. Minä ostin n. 5 euron legoautopaketin. Eka aamuna joulukalenterista tulee rakennusohjeet ja seuraavina aamuna aina muutama pala kerrallaan, kunnes aattona auto on valmis. 24 päivää olikin sitten siinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Tosin yhteinen kalenteri lapsille joten menen kahden legopaketin taktiikalla.

   Poista
  2. Toi on hyvä, ja temaattisesti solidi konsepti! Joskus mullakin on ollut duploja muiden ohessa, pikkulegoihin en ole vielä lähtenyt. Tähän mun sekametelisoppakalenteriin bongasin lapsen kaverin synttärilahjaa hakiessa muumitaloon lisämuumeja. Siitä tuli neljä päivää: siis kaksitoista jo!

   Poista
 5. Siis mitä?! Mä oon varastanut sulta idean laittaa kalenteriin pelkkiä joulukoristeita ja muuta joka joulun vakiokrääsää, jota näin vähitellen levitetään ympäri kämppää. Ja nyt väität, että sun kalenteris sisältääkin Tiger-krääsää! Tätä ÄLÄ kerro meidän lapsille (ehkä saatoin sanoa, että teilläkin sniiduillaan tällaisissa...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muahahaa. Ei vaan anteeksi. On meilläkin joulukoristeet yhä mukana - ja ne on kyllä mukana useammalla päivällä kuin mitä tuohon laskin. Neljällä, viidellä, ehkä? Mutta näemmä olen alkanut olettaa lasteni vaatimustason kasvaneen. Eihän se kasvaisi, jos en antaisi siihen aihetta. Huonosti siis olen sniiduillut.

   Tiger-krääsääkin on: joulutarra-arkki ja yksi paperiketjuaskartelusetti. Eli joulukoristelun teemassa. Nyt siis ollaan jo lähellä kahtakymppiä!

   Poista
 6. Muija kirjoittaa taas! (Anteeksi, kauhean epäsopiva nimitys, pää täynnä räkää ja heittäydyn aivan epäsopivaksi, sori sori). No mutta siis kiva, oon niin flunssainen etten tajua sanaakaan (oikeasti) mutta olet ollut myös paljon mielessä kun olen kirjoitellut miljoonia sivuja renminbistä ja kiinalaisten kehityspolitiikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin muijakin! Mun pää on ollut täynnä kaikkea jos ei nyt räkää, että olin unohtanut liittää sun kuudennentoista blogin feedlyyn. Kamalaa! Onneksi virhe on nyt korjattu, ja luettavaa löytyy taannehtien vaikka kuinka paljon. Ja kuvia!

   Poista
 7. Pakko kyllä nyt kertoa sulle se ikävä totuus, että ei pelkästään tonttu, vaan myös pukki, ovat kaikki yhtä surkeita tuurijuoppoja. Eikä ne haikarat ja nukkumatitkaan kyllä aina tehtäviään hoida. Mihin tässä maailmassa voi enää luottaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammaspeikko lienee aika hyvin tehtäviensä tasalla? Ja känkkäränkkä. Jännä, että noihin hommiin valikoituu sitä sitoutuneempaa sakkia.

   Poista
 8. Meillä päästään pitkälle ihan yksinkertaisilla tontun kirjoittamilla viesteillä ("Hei, täällä taas ollaan. Joko olet kirjoittanut pukille?") Joskus niissä on jotain mukana, joskus pelkkiä ohjeita tai sitten pyyntöjä leipoa, askarrella tms. Mutta tänä vuonna uutena lisänä tulevat ehdottomasti laastarit!

  VastaaPoista
 9. Joulukalenteriin myös: hammasharjat, koska jouluna herkutellaan niin paljon.
  Ja sitten joulun jälkeen keräät kaikki roinat ja sälppeet talteen ja laitat ne kalenteriin myös ensi vuonna ja sitä seuraavana, jne. Leipomista voi venyttää kolmelle tai neljälle päivälle (joulutortut, piparkakkutaikinan teko, sitten leipominen ja yhdelle päivälle vaikka lussepullat)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammasharjat, miksipä ei! Täytyykin tsekkailla mitkä päivittäistuotteet on lopussa. Tuohon leipomisurakkaan en kyllä pysty (piparitaikina epäilemättä tulee pakastealtaasta), mutta pullan voisin asettaa itselleni henkilökohtaiseksi haasteeksi.

   Poista
 10. En pysty nyt klikkaamaan tuota kolme vuotta sitten kirjoitettua ideaa, liekö joku immateriaalinen henkistävä kalenteri ollut, mutta sen sanon, että perkele meille on ilmaantunut 48 luukun edestä täytettävää, kun lasten virtuaalimummo (ei-biologinen) ähräsi työläät ristipistotyöt. Ne paniikkiaamut, kun lapset rymistelevät jo portaissa ja kalentereissa ei ole mitään...

  Pähkinät ja rusinat on täällä käytössä, mutta muuten olen keksinyt vasta washi-teippi-idean, koska ne tykkäis saada niitä kun aina jotain ähräävät. Täällä ei oo ees Tigeriä niin en voi täyttää turhalla krääsällä. Ajattelin käydä läpi omat romulootani.

  Jos sulla on ideoita niin julkaise niitä! Jouluahdistujan painajainen alkaa jo ylihuomenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kalenterilinkissä ei varmaan mitään vikaa mutta mulla on "kiire" tekemään mun kyykkypyllykuntoutus.

   Poista
  2. Ooh! Onneksi luin kommentit! Laastarit on mahtava idea!

   Poista
  3. Kyykkypyllykuntoutus kuulostaa hyvin epäillyttävältä. Mutta klikkaa ihmeessä tuonne Leluteekin vinkkipostaukseen: siellä oli paljon hyviä vinkkejä. (Kas toiset oikeasti laittaa vinkkipostauksiin sellaisia.) Ja minäkin olen päässyt melkein kahteenkymmeneen. Kyllä tämä tästä vielä jouluksi muuttuu!

   Huomisen kalenteritehtävä on kaivaa kalenteri esille...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...