sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Haussa kerrossänky

Kuva täältä.

Meidän lastenhuoneemme on tilallisesti haastava. Siis pieni. Vähäisten neliöiden lisäksi vinokattoisuus ja kattopalkit estävät sijoittamasta huonekaluja yhdelle seinälle ja vaatekaappi ja ovi vievät ison osan toisesta pitkästä seinästä.

Kerrossänky onkin oikeastaan ainoa tapa saada huoneeseen myös leikkitilaa vuoteiden ja säilytyskalusteiden lisäksi. Sellainen pitäisi siis hankkia kunhan kuopus siirtyy pinnasängystä oikeaan sänkyyn. Eli aika pian.

Huoneeseen ei kuitenkaan mahdu mikä tahansa kerrossänky, vaan sen pitäisi olla pieni. Retrona sellaisen voisi löytää, esimerkiksi Niemen tehtailla on ollut mallistossa hieno (ja taas trendikäs) kapea lastensänky, mutta minulla ei ole nyt aikaa eikä halua alkaa sellaista metsästää. (Paitsi tietysti jos sinulla on nurkissasi ja hinnasta sovitaan.)

Siksi suosiolla käänsin katseeni uuteen. Ensimmäinen löytämäni kokonsa puolesta sopiva on tuo kuvan "Liisa"-sänky. Valmistaja on virolainen Suwem, josta en muista koskaan kuulleeni. Onko joku muu? Kotimaista ei siis suosittaisi, mutta miellyttävää tuotteessa on valmistusmateriaali (mänty) sekä toki myös hinta.

Sängyn patjakoko on 70x155cm ja ulkomitat 79x164cm ja korkeus 137cm. Paljon suurempi ei voisi olla.

Onko jollain kokemuksia Suwemista? Tai vinkkejä vastaavasta pienestä kerrossängystä? (Tai paria ylimääräistä niemeläistä nurkissa?)

9 kommenttia:

 1. Aijai, meillä on varmasti sama pähkäily edessä jos/kun a)asutaan tässä asunnossa vielä parin vuoden päästä ja b)nukkuvia (tai ainakin siihen pyrkiviä) lapsia olisi tuolloin kaksi.

  Itse olen katsellut jo pitkään sillä haikailevalla silmällä Avaroomin kerrossänkyä,
  http://www.avaroom.fi/kerrossnky-kids-c-18_25.html

  On kotimainen ja kompaktin kokoinen, hinnan kohdalla voikin sitten jo vähän yskähtää...

  Tsemppiä sänkyetsintöihin! Minkä ikäinen teillä muuten olisi se yläsänkyyn muuttava? Toisin sanoen, minkäköhän ikäisen sinne uskaltaa sijoittaa?

  VastaaPoista
 2. Oi, tuo on kyllä kaunis sänky! Hinta on tosiaan kyllä eri kertaluokassa - tuonpituisen sängyn pitkäikäisyyttä kun mietin myös...

  Esikoinen täyttää nyt neljä, ja vähän kyllä pohdin, että onko liian nuori yläsänkyyn... Hän on kuitenkin aika rauhallinen nukkuja (liki vuoden verran nukkui täysin laidattomassa sängyssä eikä kertaakaan pudonnut) sekä apinan sukua, eli uskoisin hänen pärjäävän yläsängyssä.

  Useinhan kuulee ikäviä putoamiskertomuksia, mutta usein kai ne sattuvat leikkiessä eikä niinkään nukkuessa...

  VastaaPoista
 3. Huutiksessa Rovaniemeläinen kalusteliike myy kerrossänkyjä, pieniäkin ja myös tuota Liisaa ja myös jatkettavia:

  http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=VekenKaluste&status=DN&&order=A

  Itse ostettiin kouluaiselle ja 3v:lle FB:n kirpparipalstalta ja on loistava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Ja kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisinä! Oliko sänky juuri tuon Suwemin tuotantoa?

   Poista
 4. Huomasin että blogistasi oli tullut vierailijoita mun blogiin ;) Mulla kävi hyvä tuuri sänkyjen kans, siis että löysin ne nopeeta :) Tuot liisaa mäkin mietin että sen oisin tilannu jos en ois niitä vanhoja löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit (sängyt ja tännekin ;))! Blogisi kautta, vai mistä? Onko siis vinkkejä mistä noita voisi löytää... Niin ja mitä olette tykänneet?!

   Pitikö itse askarrella portaat vai löysitkö kokonaisen kerrossängyn?

   Poista
 5. Ainiin, sängyistä on tykätty tosi paljon! Toinen on vähä isompi kuin toinen ja siinä oli tikkaat mukana, joita tosin tuo vanhin poika(9v) ei kyl edes käytä kun pääsee kiikkuu sinne muutenkin. Se vähän matalampi sänky kans on just hyvän korkunen ettei tarvi edes tikkaita (siinä nukkuu 5v). Laitan joku päivä blogiin kuvia niin käy kattoo :) ja toisen löysin fasebookin kautta ja toisen huutonetistä.

  VastaaPoista
 6. Unohtui nähdessä kysyä, että joko olette löytäneet kerrossängyn jostakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että satuitkin kysymään - tänään tilasin tuon kuvan sängyn Suwemilta! Hilpeän kuuden viikon toimitusajan lupasivat, eli palataan asiaan elokuussa...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...