keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Tee työtä jolla on tarkoitus

Minun työlläni on tällä hetkellä tasan yksi tarkoitus. Tulla valmiiksi.

Olen hyvin käytännönläheisesti asettanut tavoitteeni:
1. Työ on valmis ennen kuin rahoitus päättyy. Se on tämän vuoden lopussa. Lisärahoitusta en enää hae.
2. Työ tehdään normaalin työajan puitteissa. (Työhuone on kyllä kummasti auttanut tähän. Kun työt ovat töissä, ei niitä oikein voi tehdä öisin. Sanomattakin selvää, että lapset rajaavat sen työhuoneella vietetyn ajan hyvin kohtuulliseksi.)
Kuten huomaatte, tavoitteeni eivät sisällä laadullisia kriteerejä.

Silti olen ollut melko järkkyneessä tilassa tavattuani tänään väitöskirjan ohjaajani: hän ehdotti, että jättäisin työn esitarkastukseen! Gasp. Enhän minä suinkaan ole valmis...

Milloin olisin? Olen nyt nelivuotisen rahoituskauteni loppusuoralla. Se neljä vuotta kesti kuusi ja puoli vuotta - olen retuuttanut projektia kahden äitiysloman yli. Eli olen todellakin valmis tekemään jotain muuta. Mutta hirvittää asettaa oma työ muiden kriittisen arvioinnin alle. Voisiko sitä vielä parantaa...?

Nelivuotinen rahoituskausi on todella harvinaista alallani, ja eräs kollegani totesikin minulle rahoituksen saadessani, että työstäni pitää nyt tulla paljon parempi kuin muiden. Ei paineita siis.

Toisaalta ohjenuoranani on aina ollut, että on olemassa täydellisiä väitöskirjoja ja on olemassa valmiita väitöskirjoja, ja minä aion tehdä jälkimmäisen.

Mutta silti...

Sen verran paljon käytännön säätöä tässä kuitenkin on, etten taida ehtiä kesäkuun sisäänjättöpäivään, vaikka yrittäisin. (Vai ehtisinkö? Laadinko tekosyitä?)

Apua.

4 kommenttia:

 1. Ehdit! Ja keksit tekosyitä! Se on varmasti hyvä jo, jätä se!

  Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jätä se sika!" Eikö sitä niin kaveria kuulu kannustaa? ;)

   Mutta kiitos, taidan yrittää.

   Poista
 2. Anna mennä vaan! Pääset viettämään kesää siinä harhassa, että työ on valmis.

  Itse jätin syksyllä, nyt pitäisi selvitä piakkoin syntyvästä vauvasta ja väitöksestä syksyllä. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! Pian syntyvästä vauvasta ja väitöksestä ja kaikesta! Ja kovasti tsemppiä! Onko sinun työsi kuitenkin nyt valmisvalmis vai saatko vielä säätää vauvan syntymän jälkeen?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...