perjantai 17. elokuuta 2012

Eheytyneille tuplabonukset!

Homoseksuaalisuus on muutettavissa!

Näin markkinoi (huutomerkin kera) Prisma vasta-avatussa nettikaupassaan kyseenalaista eheytysopasta. Ja linkki levisi kohisten somessa.
Maineikas hollantilainen tri Gerard J. M. van den Aardweg "kumoaa yleisen käsityksen, että homoseksuaalisuus on synnynnäistä. [...] Homoseksuaalisuus on oire kokonaispersoonallisuuden neuroottisesta häiriöstä ja on sen tähden hoidettavissa. [...] Tri van den Aardweg antaa ohjeita, joihin asianomainen itse voi perusteellisesti paneutua hoitajansa, terapeuttinsa tai sielunhoitajansa kanssa."
Itsekin pistin linkkiä jakoon, ja vasta luettuani S-ryhmän boikottiherjailua uutisvirrassani perehdyin jutun taustoihin hiukan enemmän (ensin hutkitaan, sitten tutkitaan -metodi) ja jäin pohtimaan sananvapauden rajoja myös väärien mielipiteiden osalta. Kiellettyjen kirjojen lista kuulostaa sentään hiukan liian putinistiselta minun makuuni.

Uutinen osoittautui myös ankaksi siltä osin, että kirjaa myy myös moni muu nettikauppa (kuten sympaattinen Levykauppa X). Silti teoksen myymistä ei voi vastuullinen kauppias perustella.

Eli vaikka nyt pohjimmiltani olenkin sitä mieltä, että tällaisenkin kirjan saa kirjoittaa, painaa ja sitä levittää (mutta kuka on Terttu Pihlajamaa, jonka förlag tämän helmen on käännättänyt ja julkaissut?) vaadin tämäntasoiselle shaiballe tupakkaan verrattavaa markkinointikieltoa, haittaveroa, ja tiskin taakse piilottamista. Sekä tietysti varoitustarraa kanteen:

 • Tämän lukeminen vahingoittaa vakavasti sinua ja ympärilläsi olevia 
 • Pyydä apua lukemisen lopettamiseen: soita 09 681 2580
 • Suojele lapsia - älä pakota heitä kuulemaan tästä kirjasta 

PS: Salaliittoteoreettikko minussa miettii tuliko skuuppi sittenkin Prisman suunnalta. Vai tietäisimmekö ilman tätä moraalipaniikkia Prisman avanneen verkkokaupan viikko sitten?

PS2: Tsekatkaa muuten brasilialaisen version kansi (ja nimi):

"Taistelu seksuaalisen normaaliuden puolesta"
Ei pukinkonttiin.

6 kommenttia:

 1. oho. Mä kuulen nää kohut aina jälkijunassa.

  Mutta joo, samaa mieltä. Mä jotenkin aina yllätyn kun nää eheytymis- tai "jos homoavioliitot sallitaan, saako kohta avioitua koiran kanssa" -jutut nostaa päätään. Kun omassa lähipiirissä ei noita homofoobikkoja ole, niin välillä sitä unohtaa, että tosi moni on edelleenkin ihan väärää mieltä.

  VastaaPoista
 2. Homous nyt vaan ei ole normaalia. Hetero on normaali. Eihän ylipainokaan ole normaalia, normaalipainoinen on normaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Anonyymi (miksi ihmeessä muuten anonyymi?)

   Auta minua, en osannut päättää: oletko pahemman luokan 1. provoilija, 2. humoristi vai 3. eksynyt blogimaailmassa?

   Jos 1. niin "Haha, nice try!" Jos 2. niin "Tsihi - auts!" Jos kuitenkin esitit väitteesi ihan vakavissasi, epäilen, että löydät samanhenkisempää keskustelua joltain toiselta foorumilta. Mieti kuitenkin hetki vakavissasi miten määrittelet "normaalin" ja mihin piirtyy kulloinkin sen normaalin rajaviiva. Kuka on se joka tuon normin saa kussakin tapauksessa määritellä, ja mitä me sillä määritelmällä teemme? Ei olekaan niin yksiviivaista, vai mitä?

   Poista
 3. Voihan tuon kirjan pistää sinne huumoriosastolle. Pikkukallevitsikirjan viereen. Mun sairaaseen huumorintajuun se(kin) varmaan uppois ihan hyvin...

  Mut hei, jos Prisma on oikeesti keksinyt noin hyvän markkinointikeinon nettibutiikilleen, niin S-ryhmän ja Keskon pitää tehdä Mannerheimista elokuva.

  VastaaPoista
 4. "Kiellettyjen kirjojen lista kuulostaa sentään hiukan liian putinistiselta minun makuuni." ja
  "Eli vaikka nyt pohjimmiltani olenkin sitä mieltä, että tällaisenkin kirjan saa kirjoittaa, painaa ja sitä levittää" niin mitä ihmettä tarkoitat seuraavalla
  "vaadin tämäntasoiselle shaiballe tupakkaan verrattavaa markkinointikieltoa, haittaveroa, ja tiskin taakse piilottamista. Sekä tietysti varoitustarraa kanteen:

  "Tämän lukeminen vahingoittaa vakavasti sinua ja ympärilläsi olevia
  Pyydä apua lukemisen lopettamiseen: soita 09 681 2580
  Suojele lapsia - älä pakota heitä kuulemaan tästä kirjasta"

  Oletko perustamassa holhousyhteiskuntaa ja poliisivaltiota? Pitääkö kaikessa olla nykyään jo ameriikan malliin tarra: "Käsien irroittaminen ratista ajonaikana on kiellettyä ja aiheuttaa vaaratilanteen." Pelkäät jotain "putinismia" mutta loppukommenttisi on pahempi kuin mitä on kuultu itse venäjän diktaattorilta. Häh.
  Ja miksi en laita nimeä. En minä kaikille halua google-tunnustani jakaa.

  Niin makaa kuin petaa.
  Tämä lausahdus on varmaan ikivanha, saattaa olla jopa Raamatusta. Sillä tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että jokainen joutuu kantamaan tekojensa seuraukset itse, ja että se on myös oikein.

  -Kuule nyt Jaska, mitä ihmettä sinä ruikutat. Itse rupesit rettelöimään ja sen tuloksena sait potkut. Ensi kerralla muista, että niin ihminen makaa kuin hän petaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hillittömästä viestistäsi! :D

   Mutta miten minä nyt sitten makaan? En ihan tajunnut miten loppukaneettisi liittyi viestiisi...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...