torstai 2. elokuuta 2012

Kahden kerroksen unia

Kauan odotettu kerrossänky saapui.

Suwemin toimitusaika oli pitkä - viisi viikkoa - kun tilaukseni osui juuri tehtaan kesäloma-aikaan, mutta sänky tosiaan tuli kotiovelle eikä mihinkään postikeskukseen. Siitä plussaa. Ja odotuksella saattoi olla myös hyvät puolensa: esikoinen oli aivan tulessa kun mahtava kerrossänky viimein saapui.

Paketissa saapui kasa lautoja, tietenkin. Onneksi saimme naapuri- ja pappa-apua.

Osat saa halutessaan myös kahdeksi erilliseksi sängyksi. Kuvassa näkyvä alasängyn laita on erillisvarusteena ostettu. Yläsängyssä on etu- ja takalaita.

Uuteen sisutukseen kuuluu myös lukunurkkaus iltasatua varten. Pitäisi kai siirtyä kuvattomiin kirjoihin, että lapset malttaisivat pitää päänsä tyynyssä.

Ensimmäisenä yönä uudessa sängyssä lapset nukkuivat loistavasti, lähes keskeytyksettä; toisena yönä kuopus keksi, että sieltä voi kiivetä ulos, ja teki sen puolen tunnin välein kahdestatoista kolmeen, kunnes jäin vahtiin nuokkumaan viereiseen nojatuoliin. Kolmantena yönä meno alkoi jo tasoittua, ja tulipahan todistettua, että kuopus osaa unenpöpperössäkin tulla itseään satuttamatta sängystä pois.

Myös esikoisen innostus kerrossänkyyn on jatkunut vuoteen saapumisen jälkeen. Hän nukkuu siellä jopa päiväunensa - toisin kuin aiemmin. Tähän asti päiväuniin on kelvannut vain vanhempien sänky (ja seura).

Liisa-sänky valikoitui meille siis kokonsa puolesta. Minikokoiseen lastenhuoneeseen ei mahdu standardikokoinen sänky. Etukäteen hieman arvelutti ovatko puolitoista- ja nelivuotiaat liian pieniä kerrossänkyyn, mutta tuntuvat pärjäävään mainiosti. Ja kyllä, huone muuttui sängyn myötä ratkaisevasti toimivammaksi.

Niin. Tällä sisustuksella oltaisiin pärjätty pitkään, ellei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...