perjantai 26. heinäkuuta 2013

10+11+10

Sain kesäisen haasteen Sivusilmäilijältä, ja huonoista tavoistani poiketen ajattelin vastata siihen näin tuoreeltaan. Suuret kiitokset ja kesäiset vilkutukset sinne sisämaahan! Haasteen ideana on perinteisesti vastata kysymyksiin ja siirtää uusi patteristo eteenpäin. Siispä toimeen.

1. Mikä on mieluisinta kesäpuuhaa?
Voi saanko vastata, että kaikki? Ai en? No ainakin sitten mökkisauna ja maauimala, jäätelöretki ja puistopiknik, huvipuisto ja riippukeinu. Voin siveleminen torituoreille siikleille.

2. Mikä tekee kodista kesäkodin?  

Meidän tapauksessamme piha. Terassista tulee toinen (eli ensimmäinen) olohuone, eikä leluja levitellä lastenhuoneessa vaan hiekkalaatikolla. 

3. Dekkari vai chiklit?
Harvoin kumpikaan. Kun odotin esikoista, luin yliaikaodotuksen päivinä kaikki lähikirjaston Mankellit (ja jotain Liza Marklundia) - riittävän kevyttä kuormittuneille aivoille ja riittävän koukuttavaa niitä harhauttamaan. Mutta olen minä Bridget Jonesin päiväkirjatkin lukenut. Dekkari vienee voiton.
 
4. Millainen olisi unelmiesi kesäloma?
Sopivassa suhteessa mökkeilyä, kotonamöllöttelyä ja matka arjesta irrottamaan - vaikkapa pienelle villalle välimeren rannalle ystävien kanssa. Kevyt kaupunkiloma kahdestaan. Ystäviä ja elämyksiä, lämpimiä kesäiltoja ja päiväunia riippukeinussa. Aamuja, jolloin nukutaan yli yhdeksään. Juuri nyt tuo viimeinenkin kruunaisi tämänkin loman ihan täydelliseksi.

5. Tämän kesän kohokohta?
Monikossa myös tämä; arkisen lomailun kohokohdat ovat pienissä hetkissä. Muumimaailma-päivässä, jolloin kukaan ei kiukutellut, mökillä miehen kanssa saunoessa lasten nukkuessa, matkaa uidessa maauimalassa, vauvan nauruun ihastuessa.

6. Tämän kesän suosikkiasusi?
Uimapuku. Ei siksi, että näyttäisin siinä hyvältä, vaan siksi, että siihen on saanut pukeutua.
 
7. Missä kesätapahtumissa olet käynyt?
Tänään kävelin DBTL:n ohi, kun menin moikkaamaan kavereita ravintolaan. Ja kaverit uskoivat nähneensä ravintolassa "Reijo" Nordininkin eli kai se jo melkein lasketaan.
 
8. Oletko kesä- vai talvi-ihminen?  
No kesä! Huutomerkillä. Ei kai näiden edellisten jälkeen tarvitse enää kauheasti perustella?

9. Yksi asia, joka tekee kesästä kesän?  
Aurinko. Kyllä lämpöä vaaditaan, että on kesä eikä vain loma.

10. Kaunein kesäruno?
Tässä voisi tietysti googlata itsestään todellisuutta kultturellimman, mutta en huijaa ja totean, että en pysty resitoimaan ulkomuistista yhtään kesärunoa. Tiedän. Tsiiih.

Kesä on ulkona syöminen.

Tätä puutetta ei mitenkään korvata, mutta siitä huolimatta käytän tilaisuuden hyväksi ja kaivan naftaliinista Suvi Trokee-Daktyylin ajat sitten heittämän haasteen. (STD:hän on, hyvänen aika sentään, ehtinyt jo vaihtaa blogiakin tämän jälkeen!) Kiitos yhtä kaikki!

1. Paras kirjasitaatti tai lentävä lause?
Huonosti alkaa tämäkin. Yhtään ei-kliseistä en muista, muistaakseni.

2. Huonoin kosmetiikkatuote jota olet kokeillut ja jota kehotat kaikkia välttämään?
Aqualan L poislukien valtaosa kaikista kokeilemistani - perustuen siihen, että olivat tarpeettomia ja/tai jäivät käyttämättä.

3. Minkä vaatteen tai asusteen tai kengät olet ostanut viimeksi?
Bikinit. Räikeä epäonnistuminen. Bikinien sovittaminen on aina tuskaa, mutta hoen mantraa, että paremmalta ne näyttävät kuitenkin kuin edelliset (jotka päällä ei joudu seisomaan peilin edessä). Tällä kertaa ei.

4. Turhamaisuusasteesi?
Yhdeksän asteikolla 1-10. Käytännössä se realisoituu kulkemalla meikittä pukluisissa vaatteissa. Mutta haluaisin näyttää tosi hyvältä, ja se on kai aika turhamaista.

5. Paras jalkarasva?
En käytä. Meinasin laittaa kuvituskuvaksi kuvan jalkapohjistani, mutta totesin liian karuksi lukijoille.

6. Erikoisin paheesi?
Tällä hetkellä feissarimokat. Näitä tulee ja menee - välillä pienempää ja välillä suurempaa nolostusta aiheuttaen.

7. Paras lastenohjelma?
Late Lammas.

8. Kumpi on tärkeämpi keksintö, modernit kuukautissuojat (so. tamponit, ohuet terveyssiteet, kuukuppi) vai pyykkikone?
Ehdottomasti pyykkikone, jos miettii millaisia aikaresursseja se on vapauttanut naisilta. Okei, "entisaikaan" ei toki ollut tällaisia määriä tekstiilejä käytössä eikä niitä pesty yhtä usein, mutta silti ajatuskin lakanoiden nyrkkipyykistä... Tai vaippojen keittopesusta... Kiitos sen luojalle pesukoneesta!

9. Girls vai kulttuuri- tai tiededokumentti?
Olen tainnut katsoa kaksi jaksoa Girlsiä. En vakuuttunut. Eli vastaan sofistikoituneesti dokkari. Tosiasiassa katson tällä hetkellä (vain) Areenasta Siltaa ja Naapureita ja salaisuuksia. Ihan kuten STD käski.

10. Naiseuden/naisellisuuden korostaminen vai häivyttäminen?
Kumpaako teen? Mielestäni en tietenkään kumpaakaan, mutta ehkä ennemmin korostaminen - niillä pukluisilla vaatteillani, hah!

11. Milloin viimeksi kävit hammaslääkärissä/suuhygienistillä?
Raskauden kirvoittamassa tarkastuksessa helmikuussa. Suuhygienisti ihasteli kun pötköttelin maha kyljellä niin että puhdistus saatiin tehtyä: kuulemma kolme kymmenestä asiakkaasta kestää noilla viikoilla maata tuolissa. Heräsi kysymys miksi loppuraskauden käyntejä varataan kun kuulostaa vähän resurssien hukkaamiselta.

Kas siinäpä mentiin laidasta laitaan. Mutta ei tämä lopu vieläkään! Kysyn:

1. Oletko yksinäinen tänään?
2. Kuinka syvää on rakkautesi? 
3. Kuka päästi koirat ulos?
4. Mistä tunnet sä ystävän?
5. Onko tämä tosielämää vai onko tämä fantasiaa?
6. Olemmeko ihmisiä vai olemmeko tanssija?
7. Kuka haluaa elää ikuisesti?
8. Miten voimme nukkua kun sänkymme ovat tulessa?
9. Miksi minä en voi olla sinä?
10. Oletko koskaan nähnyt sadetta aurinkoisena päivänä?

Haaste lähtee vanhoille ja uusille tutuille: Ensin haasteen antajille kiitokset takaisin: Sivusilmäilijälle ja STD:lle uuteen kotiin. PeNalle ja Siinalle. Blogilistalleni vasta löytämilleni helmille Ässälle sekä Lydakselle. Ja todellisessa haastemielessä kaikille, jotka osaavat hyräillä kaikki listan kyssärit! Miten on, onnistuuko?

11 kommenttia:

 1. ei onnistu. Mutta ihan mahtavat kysymykset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina palkitsevaa tällaisen postauksen jälkeen huomata, että joku luki loppuun asti. Ja vastaa toki, silti! Mielelläni kuulisin :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Hyvät kysymykset! Kasin ja ysin hyräily ei onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, piti vielä käydä tarkistamassa, että viehän tuo mun nimi mun luo, etten vain tässä omahyväisenä kuvittele saaneeni jotain haastetta, vaikka oikea haastettu onkin joku ihan muu Siina.

   Poista
  2. Ole hyvä! Kiitos! Kasi menee tälleen: na-na-na-naa-naa-na-naa-naa-naa-naa, ja ysi: naa-naa-naa-naa-na (di-diddi-diddii-diddi).

   Poista
  3. Kyllä kirjailijan tunnistaa. "Viehän tuo mun nimi mun luo" - puhdasta runoutta!

   Poista
 3. 1. En.
  2. Pohjaan asti.
  3. Naapuri.
  4. Se ruikuttaa vierellä.
  5. Saletisti fantasiaa.
  6. Ööö... alieneita?
  7. Hjallis Harkimo.
  8. Lattialla ja sohvalla on tilaa.
  9. Mikset muka voisi olla?
  10. Onks tää joku kompakysymys?

  Lisäkysymys: Onneksi en!
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Tykkäsin vierellä ruikuttavasta ystävästä erityisesti :D Ja Hjallis, tunnetko läheisesti?

   Poista
 4. Nää on kyllä hyviä kysymyksiä, pari biisiä jäi multakin uupumaan hyräilyarkistosta :-) Mun blogiinpaneutumisaika on tällä hetkellä minuuksen puolella, haastepostaus on vieläkin auki. Ajattelen tätä kuitenkin lähes päivittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (josta kertoo se, että tämä tabi on edelleen auki selaimessa)

   Poista
  2. Kiitos, ei paineita kuitenkaan. (Eipä!)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...