lauantai 5. huhtikuuta 2014

Laiska töitään luettelee

Kodinhuoltopäivät jatkuvat. Tänään pesin asunnon kaikki ikkunat, eteisen matot sekä keittiön verhot. Mainituista viimeiset jopa silitin.

Ihan normi viikkosiivous siis. Tämä viikko vain tulee kerran parissa vuodessa.

Mutta sellaisenaan, vailla muilla tavoitteita, ihan hyvä lauantai. Kaikissa keskusteluissa ja tutkimuksissa lasten kanssa vietetystä ajasta korostetaan, että lapset kaipaavat eniten ihan tavallista kotona puuhastelua.

Ja, todeksi se on uskottava, koska lapset kiittivät:

- Ihan paras päivä!

Valoa kohti.

Vaikka eihän tämä toisaalta tavallista arkea ole. Että mäntysuovalla kuurataan mattoja kylppärin lattialla. Lystiähän se on itsestäkin. Täytyy vain muistaa tämä, kun seuraavan kerran kinuavat hoploppiin.

Ja tämän siisteyden ylläpitäminen seuraavat puoli vuotta näyttöjä varten, se ei tunnu niin lystil - Älä koske niihin verhoihin!

Mihin jäinkään? No mutta, onneksi katteeton optimisti minussa myy tämän ensimmäisellä näytöllä. Tai joka kerta sillä seuraavalla.

7 kommenttia:

 1. Kuvakin on lähes raamatullinen :D!
  Ootpas ollut ahkera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää tulla kehut hakemaan täältä somesta, ettei mene työ hukkaan :D

   Ja kyllä, suorastaan vähän pelottava on tuo valo tunnelin päässä - kas siinäpä ambivalentti sanapari jos joku. Että mennäänkö kohti parempaa huomista vai kuolemaa. Tietyllä tavalla tietysti kristillisessä jargonissa sama asia.

   Poista
 2. Mä olin kanssa tulossa sanomaan, että melko veikeä kristillinen efekti siinä!

  Mun ongelma siivoushommien kanssa on, että voisin tehdä niitä mielelläni, jos voisin samalla kuunnella äänikirjaa. Mutta jos taapero on auttamassa, voi olla jotenkin vähän epäkohteliasta kuunnella äänikirjaa. Dear Eki, mitä teen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties mieltäsi lämmittää myös tuo kirjarivistö, joka sinne taivaan kirkkauksiin johtaa? (Tosin telkkari tulee matkalla vastaan, eli vähän ontuu metaforat siinä kohtaa.)

   Minun ongelmani on samankaltainen, eli minua ei haittaa siivoushommat, jos saan tehdä niitä rauhassa eikä ole sellainen olo, että pitäisi olla tekemässä jotain muuta sen sijaan. Mutta siinähän onkin ongelmaa kylliksi. Eihän sellaista aikaa ole koskaan.

   Mutta tuohon sinun ongelmaasi: entä jos kuuntelette samalla äänikirjana Karhumäkeä? Minä en teknisistä syistä ole päässyt sisään äänikirjamaailmaan kuulottimien avulla, mutta autokuuntelemiseksi on vaihtunut luetut lastenkirjat. Neroutta!

   Poista
 3. Mä hetken jo ihmettelin, että mikäs sille nyt tuli, mutta sehän oli siis tämä asuntonäyttöasia. Mietin juuri kesäksi asunnonvaihtoa, mutta silloinhan pitäisi myös siivota. Tai toinen vaihtoehto: viimeksi kaksosia odottaessani mun vanhemmat tarjosi meille suursiivouksen. Että toiset kaksoset vaan, niin saadaan siisti asunto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, sietääkin ihmetellä. Mutta nyt toista viikkoa jatkuneen projektin jäljiltä aletaan olla tilanteessa, että nurkissa ei pyöri mitään ylimääräistä ja mieskin hinkkasi uunin sen näköiseksi kuin olisi pakkauksesta otettu. (Pitää muista näytöillä esitellä uuni katsojille erikseen.) Kreisi meininki.

   Mä olin ihan fiiliksissä kun pari vuotta sitten ikkunat pestiin talonmaalausurakan yhteydessä. Että kyllä kannatti maalata! Mutta tarjoiskohan sun vanhemmat suursiivoukset jos kerrot, että teille ei tule toisia kaksosia? Mä luulen, että meillä ainakin olisi parempi valttikortti tuo :D

   Poista
  2. Hyvä pointti! Äiti jo jonkun kerran varovasti kysyi, että ei kai me lisää lapsia ole meinattu hankkia. Ehkä tällä voisi harrastaa lievää kiristystä - suursiivous tai tulee toiset kaksoset.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...