tiistai 26. kesäkuuta 2012

Mää itte

Eli kuinka mökkeilystä saatiin projekti.

Heti alkuun auliisti myönnän, että oli kyllä aikakin tarttua toimeen. Kesäpaikkanamme toimii vuodelta 1966 peräisin oleva, välillä kymmenisen vuotta pääosin tyhjänä ollut lautamökki - alkuperäiskunnossa. Tontin metsittyminen on ainoa mihin toistaiseksi olemme tarttuneet, tontilta on kaadettu kymmenkunta puuta ja viime kesänä kannot (osa niistä) revittiin jyrsijällä. Mutta mökki ei lämpeä kunnolla, saunan viemäri on romahtanut, terassi lahoaa jalkoihin ja tontti on täynnä isoisäni sinne kaupungista raahaamaa romua. Siis kirjaimellisesti romua - suunnitteli kai jotain laiturin painoa metallijätteestä. Niin, laiturikin tietysti puuttuu ja ranta on kasvanut umpeen.

Työtä siis riittää. Nyt kun mies on saanut omin käsin kotimme terassin vaateriin, hän keksi tavan viihtyä mökillä. Suunnitelmana on

1. Korjata terassi.
2. Tehdä rantaan patio (ja kulku sinne).
3. Tehdä laituri ja laittaa ranta kuntoon.
4. Rakentaa saunamökki (siihen kulun varrelle).
5. Remontoida mökin sisätilat uuteen uskoon. Yhdistää olohuone ja keittiö ja tehdä saunasta makuuhuone

Olemme (toistaiseksi) olleet yhteisessä ymmärryksessä siitä, että emme koskaan ala remontoida tai rakentaa omaa kotia. Mutta ehkä tällaiseksi vapaa-ajan projektiksi tämä on sopiva. Silti suhtaudun suureen mökkisuunnitelmaan - ainakin kohdasta kolme eteenpäin - hieman ristiriitaisin tuntein. Lopputuloksen suhteen en ole epäileväinen, mutta mietin josko Huvila ja Huussi voisi tehdä remontin puolestamme ja tuoda kukkaset tullessaan.

Raportoin työn edistymisestä. Sikäli kun blogi jatkuu ensi vuosikymmenelle.
Kuistin suunnitelmapiirustukset tuloillaan.
Lattia kaipasi pientä pintamaalausta.
Otsalaudan alta paljastui, ettei katto ole mätä. Siitä plussaa.
Tästä se sitten lähti.
Minä haravoin. Työkalut tekijää myöden.
Vielä yksi projekti miehelle.
Myös mööbelit on alkuperäiskunnossa.

2 kommenttia:

 1. Voihan tsih teidän kanssanne! Mökkiprojekti kuulostaa just sellaiselta hommalta, joka kannattaa yhdistää väitöskirjan viimeistelyyn.

  Meidän perheessä ei onneksi ole tuollaisia ongelmia, vanhalla mökillä saatiin kesä kulumaan ihan mukavasti miettiessä, milloin leikattaisiin nurtsi ekan kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meille ei tulekaan nurmikkoa kun se on niin vaikeahoitoista... (Saati saada kasvamaan.)

   Mutta sinne se lähti nyt mökille lasten kanssa rakentamaan. Että ei tämä nyt ihan huonosti mennyt.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...