tiistai 24. heinäkuuta 2012

Tukholma: uimarannalla

Tiesittekö, että Tukholman keskustan tuntumassa pääsee myös uimaan?

No enpä minäkään ollut aiemmin tätä kysymystä pohtinut. Mutta nyt kun aikaa oli enemmän ja naivisti kuvittelin kesän vielä alkavan, pakkasin mukaan myös uimakamat.

Smedsuddbadet.

Kuten kuvasta näkyy, me vanhemmat emme tohtineet riisua vaatteitamme, sen verran vilpoisaa rannalla oli, mutta lapsethan eivät yleensä moisesta välitä. (Ja onneksi Tukholman-emäntämme on astetta reippaampi kuin me ja kävi esikoisen kanssa uimassa ja etsimässä alemmassa kuvassa näkyvän liaanin.)


Kaupunkirantoja Tukholmassa on useita, ja kaverini oli bongannut paikallisesta Metro-lehdestä jutun "Stadens bästa bad". Listatuista rannoista valitsimme lähimmän ja parhaaksi reitatun, eli Smedsuddbadetin Kungsholmenilla, Långholmin sillan vierellä.

Metron jutussa rantaa mainostettiin viihtyisäksi (läget neljä starbaa), ja miinuspuolena mainittiin tungos.


Meille iso miinus oli rantaa tiheästi täplittävä valkoposkihanhen kakka. (Okei, saattoi siinä olla koirankin joukossa, mutta hanhia näimme partiomassa rannalla.) Hiukan puistatti laittaa lapset rannalle leikkimään, mutta koska kuopus oli jo aiempana päivänä maistanut linnunkakkaa (lokin, oletan) yhdessä leikkipuistossa, niin ajattelin, että paskaakos tuosta.

Rannalla oli myös muita lintuja.

Ihan hyvä retki se oli. Mutta ei tämä nyt ehkä varsinainen suositus ollut. Ehkä jollain muulla rannalla olisi vähemmän "tungosta"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...