tiistai 8. toukokuuta 2012

Positiivisen kautta


Tämä kyltti pistää vihaksi aina kun sen näen. Luen sen muodossa "Emme kaipaa polkupyöräileviä asiakkaita." Ja ehkäpä talon liikkeet ovatkin sen verran korkean profiilin paikkoja, ettei sinne pyörähippejä kaivata.

Kyltti kutsuu minua myös testaamaan uhkailun lainvoimaisuutta. Jos kerran yksityisten firmojen jakamat parkkisakot eivät ole yksiselitteisiä, millä oikeudella joku yksittäinen taloyhtiö voisi sakottaa polkupyörien parkkeerajia?

Tietyllä tasolla ymmärrän, että liikkeet eivät halua näyteikkunoidensa hautautuvan pyörämeren taakse,* mutta toiveen voisi ilmaista myös toisin. Epäilisin, että moinen nihkeys on suurempi imagohaitta kuin vaikka sitten tehottomampi ystävällinen pyyntö. Ja olisiko se edes tehottomampi? Mieluummin noudattaisin pyyntöä "Ole ystävällinen, älä pysäköi pyörääsi tähän. Kiitos!" Saattaisin jopa käyttää kiinteistön liikkeitä vailla pahaa mieltä.

* Toisaalta en ymmärrä pyyntöä, jos samaan aikaan nuristaan keskusta-alueen näivettymisestä ja ihmisten karkaamisesta automarketteihin. Eli eikö kannattaisi laittaa kyltti "Hei, parkeeraa pyöräsi tähän ja tule meille ostoksille!"

2 kommenttia:

  1. Blogissani odottaa tunnustus sinulle, käy pokkaamassa:)
    http://arjenriemuvoitto.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos! <3

    Olen ollut surkea vastaamaan haasteisiin, niin mukavia kuin ne ovatkin. Täytyy tehdä ryhtiliike. Lupaan. (Mutta en lupaa aikataulua ;))

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...