tiistai 29. toukokuuta 2012

Suhteellisuudesta

Onko kymmenen päivää paljon vai vähän? 

Mietin, mikä vitsi on, että seitsemän vuoden* duunin loppusuoralla lasketaan päiviä, tunteja. Että ehtiikö ja mitä ehtii. (*Sisältää jäämiä äitiyslomista.)

Miehen kanssa on sopimus, että tämän jäljellä olevan vajaan kolmen viikon ajan minä saan panostaa omaan duuniini (toki ei se silti keksinyt, että lapset olisi pitänyt hakea päivähoidosta) - aivan kuin seitsemän vuoden työn tulos olisi siitä kiinni, että teenkö töitä kolmen viikon ajan neljään vai kuuteen. Mutta siltä se nyt vain tuntuu: että jokainen tunti ratkaisee.

Ja tietysti tiedän, että kaikki tässä kohtaa tekemäni on lopulta pelkää kosmetiikkaa. Heikkona hetkenä mietin antaisinko itselleni kuitenkin aikaa elokuuhun. Ja sitten taas, pari viikkoa lisää elokuussa - yhtä lailla yhdentekevää. Vai? Paljonko on tarpeeksi?

Toinen esimerkki: 5000 Hama-helmeä, paljon vai vähän?
 
 
Ei päältä päin näytä paljolta, mutta tehokkaasti käytettynä yltää yllättävän pitkälle. Saahan tästä vetää analogian ensimmäiseen kysymykseeni?

2 kommenttia:

 1. Apua, Hama-helmet! Oonkohan anteeksipyynnön velkaa, kun minä nuo taisin teille kiikuttaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, et ole. Kuvan näkymä syntyi kun naapurin kaksivuotias pääsi tutustumaan tyttöjen huoneeseen sen jälkeen kun "isot tytöt" olivat leikkineet helmillä :D

   Valitettavasti helmillä ei kyllä oikein molempien tyttöjen kanssa voi puuhailla, eli ne odottavat sitä hetkeä kun päästään esikoisen kanssa kahdestaan askartelemaan (mikä on harvoin). Minä kyllä tykkään ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...