torstai 17. toukokuuta 2012

Voiko edes Googleen luottaa?

Yksi hauskimmista asioista tässä blogiharrastuksessa on "liikenteen lähteet" -tilaston tarkastelu. Blogger siis kertoo minulle mitä kautta ihmiset tiensä blogiini löytävät, ja jos tulevat hakukoneen kautta, niin millä hakusanalla ovat tulleet. (Ettei äiti tarvi soittaa ja kysyä.)

Jotenkin näkisin, että hakukonetoiminnolla saapuneet eivät ole vakilukijoiksi päätyneet. Seitsemän yleisimmän hakutermin joukosta löytyvät "aikuisviihdettä", "aikuisviihdettä netissä" ja "aikuis viihdettä". No, vaihdoin sitten sen taannoisen postauksen otsikkoa kun alkoi kyllästyttää.

Mutta ihan vilpittömästi kiinnostaisi tietää millä perusteella Google sivuehdotuksiaan arpoo. Tässä muutamia sanapareja, jotka ovat johtaneet blogiini. Sen aikuisviihteen lisäksi.

"salaatti vanhan ihmisen syntymäpäiville"

"miten todistan etten ole lyönyt vaikka lapsi väittää niin"

"ruokaloruja"

"islantilainen kansalaisen pukeutuminen"

"toispuoleinen hiuspanta"

"lego kakka" (tsihi)

Väitän, että en ole kertaakaan puhunut lyömisestä enkä ruokaloruista. Ja tuon islantilaisen kansalaisen pukeutumisen etsijälle googlen kuvahaku muuten ehdotti hääpukuani. Kiitti. Olisi nyt edes salamatkustajalle mennyt. Tämä on Googlen mielestä hiuspanta.

Sen sijaan sen varta vasten laittamani hakutäky "mistä hyvä kestovaippa" ei ole tuottanut yhtään osumaa. Hmph. Ehkä ne kaikki päätyvät etsimään pelastusliivejä.

Sitä vaan mietin, että jos Googleen ei voi tämän vertaa luottaa, niin mikä tässä elämässä enää menee oikein?

5 kommenttia:

 1. Testasin. "Mistä hyvä kestovaippa" -haku tarjoili ensin erinäköisiä keskustelufoorumeita, ja sitten - tadaa! - tämän postauksen. Ei siis sitä, missä kestovaipoista kerrot.

  VastaaPoista
 2. Mulla oli muistaakseni haku "miehen veljen kanssa mökillä" ja muitakin miehen veli-fantasioita hakutermeinä. Parempi vaan pysyä omissa asioissa ja jättää veli rauhaan, näköjään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Mitäs salaviestejä olet rivien välissä lähetellyt? :D

   Nyt mua meinaan rupesi pelottamaan, että miten viisas google on. Tänään on joku eksynyt kuvahaulla "halvalla eläminen" (miksi joku hakee sitä kuvahaussa? no, enihuu) tänne:
   http://1.bp.blogspot.com/-HqjQ5wI9PNY/T1OxqI-y5LI/AAAAAAAAAcg/zojtk7qTvHo/s1600/grilli1.JPG.
   Halvalla elämiseltähän tuo juuri näyttää - halpuutta en kuitenkaan jutussa mainitse lainkaan.

   Poista
 3. "Salaatti vanhan ihmisen syntymäpäiville" sai minut jotenkin surulliseksi. Taisi olla aika kurjat kekkerit luvassa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...