sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ite tehhään: Pipo

Vuoden siivooja haastoi joulun alla postaamaan omatekoisten joululahjojen merkeissä, mutta en toki halunnut pilata hienoa yllätystä mieheltä. Siksi vähän viipeellä. Ja, no, muistakin syistä, kuten kohta ymmärrätte.

Tein siis miehelle joululahjaksi pipon. Mies oli toivonut punaista, ja oletin ja oletan, että sellaista Jacques Cousteau -henkistä kuten kaikilla hipstereillä oli viisi vuotta sitten. Mutta koska minä olin juuri keksinyt, että paksulla langalla tulee nopeasti valmista, ostin paksua lankaa - millä nyt ei todellakaan tule sellaista Cousteau-pipoa vaan pannumyssy.

Järki ei estänyt minua toivomasta toisin.

No, koska joulun alla oli myös aika monta muuta projektia tulessa, niin vaikka huomasin, että tuli aloitettua kavennukset ehkä vähän turhan aikaisin, tein pipon loppuun, epäillen koko ajan, että siitä tulisi miehelle vähän turhan nafti.


No tulihan siitä. Nafti.


Olinkin varta vasten jättänyt langat päättelemättä ja purin pipon lahjan luovutuksen jälkeen (melkein) kavennusten alkuun.


Ja sitten sävelsin vähän isomman pipon. Mutta tällä kertaa tuli liian rumat kavennukset.


Sitten purin ihan oikeasti sinne kavennusten alkuun.


Pipo numero kolme oli ihan tasapainoinen. Mutta miehen päässä se näytti yhä pannumyssyltä. Kuten olin toki tiennyt jo kolme pipoa sitten.


Minulle se on ihan kiva.

Ostin juuri ohuempaa lankaa nelosversiota varten. Mutta niillä silmukkamäärillä vähän pelottaa valmistuuko enää tänä talvena.

Että hyvää joulua vaan, kulta!

17 kommenttia:

 1. On hieno! Ne hipsteripipot on jo aika nähty. Kenties jotain keltaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ja nyt kun sanot, niin keltainenhan olisi ollut varsin kiva (ja blogiuskottava). Mutta kun kerran kysyin mieheltä, niin tehdään nyt sen mukaan. Itselläni on tapana olla juuri se viisi vuotta trendien perässä, niin tuntuu silleen kyllä turvalliselta.

   Poista
 2. Tosi hieno pipo!

  Vaikka paksusta langasta sanon kyllä, että siinä vasta kuppainen seireeni. Ensi kerran kun kuulet paksun langan kutsun, tunget persiljaa korviin ja köytät itsesi mastoon :D Valmista tulee ohuemmallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ja kuppainen seireeni, hah :D Tämä seireeni on antanut minulle kyllä jo monta onnistumisen kokemusta ja pipottanut lopun perheeni, mutta mieheni on vain liian suurpäinen tähän kastiin. Eli muuten uskoisin lausuntoasi ohuesta langasta, mutta kun tiedän sinun kutomisulottuvuutesi. Ja tiedän minun :D

   Poista
 3. Pipohan on lahjana yllätys taas siinä vaiheessa, kun se on valmis.Huolellinen tonttuharhautushan tämä vain on. Kiva pipo. :)

  VastaaPoista
 4. No voi ei, mä juuri samaista haastetta varten ostin ihan hiton paksua lankaa - tosin siitä tulee lapselle sellainen neliöpipo, että ehkä se toimii paremmin. Mä annoin miehelle shakkikirjan. Se olikin hyvä lahja, nyt sillä on samanlainen kirja kotona ja toinen Ranskassa, ei tarvitse sitten pakata sitä kirjaa mukaan seuraavaan reissuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa! Olet siis vielä paremmin aikataulussa joululahjojesi kanssa kuin minä. Tai sitten olet TOSI ajoissa :D

   Ja onhan se hyvä, ettei painavaa shakkikirjaa tarvi aina raahata mukana. Ensi vuonna voit ostaa vielä yhden työpaikalle ja seuraavana vuonna autoon!

   Poista
 5. Hihii hieno! Ja hauskasti kuvitettu kertomus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kun itse tekee, saa sellaista kuin tulee!

   Poista
  2. Ainakin on ollut kaikki valta vaikuttaa. :) Viimeistelen tässä viimeistä luomustani ja ihmettelen kyllä vähän lopputuloksen ja suunnitelman välistä eroa... ehkä en tehnytkään tätä yksin?

   Poista
 6. Mulla taitaa olla This Is London! Lapset sai sen mun Jude Lawin näköiseltä irlantilaiselta lapsuudenystävältäni.

  Mitä pipoon tulee, äitini teki saman munauksen langan suhteen ja nyt isäni näyttää punaiselta pallipäältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin tuon itse nelikuiselle esikoiselleni. Ja vastoin kaikkia jälkikäteisodotuksia, sitä on jopa luettu! Mutta parhaiten toimii varmasti mittakaavan antajana punaisille pipoille.

   Ja kiitos tästä kuvauksesta isästäsi. Nyt on pyhä velvollisuuteni pelastaa mieheni samalta kohtalolta!

   Poista
 7. Hahhah! :D No sait ainakin jotain valmiiksi pukin konttiin. Minulla mies pyysi juuri, voisinko vihdoin päätellä hänen vuoden 2007 joululahjansa, että sitä voisi käyttääkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pukinkontissa, mutta päättelemättä, haluan huomauttaa :D No, nyt on seuraava pipo jo hyvässä korvienpeittokorkeudessa. Eli jos ei pipoa tule, niin hikinauha ainakin!

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, kommentti poistettu - toivottavasti ei siksi kun en vastannut ajallaan... Nyyh.

   No, jos tässä olisi vaikka kysytty sitä, voisin vastata, että ohuempi lanka taisi olla seitsemänveljestyyppistä paksuudeltaan ja puikot kolmosen-kolmepuolen luokkaa. Ja kyllä siitä parempi cousteau tuli...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...