maanantai 17. lokakuuta 2011

Kurssittu pöytä ja naama pastana

Vein sohvapöydän entisöintikurssille työstettäväksi. Seuraavana aamuna muka ihmetellen kyselin esikoiselta missä pöytä on. Hämäykseni ei mennyt läpi:
- Sä olet kurssinut sen!

Lapset ovat neroja ilmaisemaan. Kun sana puuttuu, se keksitään. Monesti jopa kuvaavampana kuin se tavanomainen sana.

Kun on nuha, nenä nuhisee. Tuulilasinpyyhkijät ovat huiskimet. Kolmevuotislahjaksi saadun Barbapapa-teltan myötä meille saatiin alakerran ja yläkerran lisäksi Barbapapakerta.

Pientä tautologiaa on havaittavissa ilmaisuissa ekammainen, tokamainen ja vikamainen.

Yleensä tällaiset helmet sanotaan vain kerran, koska seuraavalla kerralla oikea sana onkin mielessä, tai mieleen tulee joku muu.

Joskus kyseessä on väärinkuultu sana, joka on syytäkin haudata hiljaisuudessa:
"Tää on ihan pastana."
"Mitä?"
"Tää on ihan pastana tää naama."
"Aa, joo, se on rikki. Rikki kultaseni."

5 kommenttia:

 1. Odotan mielenkiinnolla aikaa jolloin meidän tytöt alkavat puhua. Kaksikielisyys tulee varmasti kuulumaan puheessa. Saa nähdä, onko ensimmäinen sana tanskaa vai suomea...

  VastaaPoista
 2. Joo, kaksikielisyys tuo varmasti mielenkiintoisen lisän. Ja eikös kaksosilla ole myös usein ihan oma keskinäinen kieli?

  Mun mielestä teidän kannattaisi pistää joku vedonlyönti pystyyn et kumpi kieli on eka! ;)

  VastaaPoista
 3. Joo, vedonlyönti pystyyn. Veikkaan jotain suomenkielistä kirosanaa ensimmäiseksi sanaksi.... Ihan joskus vahingossa tulee ääneen todettua juttuja :)

  VastaaPoista
 4. Lapsilta tulee tosiaan mainioita sanoja. Anna kysy aamulla keittiiöön tullessa silmät pimeään tottuneena: "äiti miks täällä on näin valokkaat nämä lamput?". miksipä kirkas ei vois olla valokas?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...