keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Rätei ja lumpui, ja kui helvetin pal niit voi ihmine rakasta

Maailmassa on virhe. On nimittäin täysin selittämätöntä, miten minulla, joka en shoppaile, voi olla kaappi järjettömän täynnä vaatteita, joita en käytä.

Asunnossamme on hyvin vähän kaappitilaa, mikä on terveellistä kaltaiselleni oravalle, mutta luo arkeen myös tiettyä haastetta. Nyt meni hermo ja sen seurauksena säkillinen vaatetta kierrätykseen.

Tässä muutamia inspiraatiokuvia:Osaselitys kaappiahdinkooni on, että en (muka) heitä mitään pois. Mutta se ei pidä paikkaansa: edellisessä muutossa hävitin pari jätesäkillistä vaatteita, ja olen minä tehnyt näitä tyhjennyksiä ennenkin. Miten minulla voi olla säkkikaupalla ylimääräistä, jos en koskaan mitään osta?

Selvitetäänpä.

Mitä sieltä sitten lähti?

- Sepen grilli -wifebeater, rei'ille kulunut. Mut on se hei tosi funky. Viimeksi päällä n. vuonna 1999.

- Muita tositosi-ikisuosikkeja lukioajoilta, joita ei vain voi hävittää. Viimeksi yllä lukioaikoina.

- Brasilia-toppi, miehen tuliainen Saksasta. Vähän liian pieni. Ja ei, minä en tule laihtumaan. (Nyhyy.) Viimeksi päällä 2006.

- Useita liian lyhyitä toppeja. Olen ilmeisesti venahtanut pituutta tässä aikuisiällä.

- Wardrobe wandersin kirpparisäkistä ostettua kamaa, johon A: en mahdu ja B: en ole tarpeeksi trendikäs. (Tavallaan on masentavaa, että sen kirpparisäkistä tulee trendikkäämpää tavaraa kuin minä.)

- Poncho. (!!!) Ostettu Ecuadorista, päällä ei koskaan. Pelastettu kirpparisäkistä useita kertoja, koska olishan se kätsä vaate kotona koneella istuessa ja silleen.

- Matkoilta ostettuja villapaitoja. Olen ollut kylmissäni ainakin Riiassa, Nevadassa ja Malesiassa.

- Yrityksiä trendikkyyden ja/tai säästämisen suuntaan, tyyliin korkeavyötäröiset Cheap Mondayt edellisvuodelta Tukholmasta. "Kyl tää vois olla ihan kiva." (Eli hah: shoppailenpas!)

- Venahtaneita, kulahtaneita mustia t-paitoja. Pilalle nyppyyntyneitä neuleita. Nämä hyväksyn.


Mitä sinne jäi?

- Yhdet farkut ja kahdet housut, joita käytän aktiivisesti. Neljät muut farkut/housut, joita en käytä. Puhdistus jäi siis puolitiehen.

- Kolmet mikrosortsit. Jokaiselle vuoden käyttökerralle omat.

- Kaksi fleecepaitaa, yhdet fleecehousut ja neljät verskat. Niin ja tuulipuvun housut. Jep: näille tulee käyttökertoja.

Mitä tästä opimme?

- Näemmä shoppailen kun olen matkoilla.

- (Ja kenties koska en viime vuosina ole matkustellut) minulta puuttuu nykyiseen elämääni sopivia, normaaleja vaatteita, joita voisin käyttää vuodenvaihteen jälkeisessä elämässä, kun pitää jälleen päivittäin pukeutua ihmisten vaatteisiin. So. ei fleecekerrastoon.

- Pitää pakata lämpimiä paitoja lämpimiinkin kohteisiin. Ja kantaa niitä mukana lämpimänäkin päivänä. Koskaan ei tiedä milloin vilu yllättää.

1 kommentti:

  1. Tein juuri samaa projektia, kun piti vihdoin kaivaa syksy/talvikamat esille. Paljon sinne jäi vieläkin sellasia räpäleitä mietteellä "tän talven vielä katson, jos tulis sittenkin käytettyä".

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...