perjantai 6. tammikuuta 2012

Ja siviilisääty oli?

Tämä ärsytti viime kerrallakin. Päivähoitohakemusta täyttäessäni, nimittäin.

 

Onko päivähoidon tarpeessa oleva lapsi siis naimaton, eronnut vai kenties leski? Ihan oikeastiko tämä oli jonkun mielestä hyvin muotoiltu?

Ja sitten se vakavampi kysymys: miksi tämä monivalinta ylipäätään lomakkeesta löytyy?

Hakemuksessa kysytään "huoltajan" ja "samassa taloudessa asuvan toisen huoltajan, huoltajan avio- tai avopuolison" tiedot sekä tieto yhteishuoltajuudesta (jonkun muun kanssa). Miksi on siis merkityksellistä ovatko "huoltaja" ja "samassa taloudessa asuva toinen huoltaja, huoltajan avio- tai avopuoliso" keskenään aivo- vai avotliitossa. Tai miten vaikuttaa päivähoitopaikan myöntöperusteisiin onko toisen sarakkeen tyhjäksi jättänyt huoltaja naimaton vai leski?

Jos ja kun kerran tieto on välttämätön (koska eihän muuta saa kysyä), niin miksi valintaruudukoita on vain yksi? Entä jos hakemuksen täyttäjä on eronnut ja nyttemmin naimisissa ja yhteishuoltajuuden omaava exä elelee avoliitossa tai sinkkuna. Mikä on silloin lapsen perhesuhteiden tila? Vaadin ruksinpaikkaa "It's complicated".

Pientä mielihyvää tuohtumuksessani saan siitä, että vielä voin ruksittaa lomakkeeseen vastuuttoman "avoliiton". Seuraavalla kerralla pitänee kieltäytyä vastaamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...