torstai 19. tammikuuta 2012

Luottonaama

Pankkikorttitakuuehdot* edellyttävät, että yli 50 euron pankkikorttimaksuissa pitää tarkistaa asiakkaan henkilöllisyys.

Minä ja mieheni saimme pankkilainaa ja ostimme ensimmäisen asuntomme ilman, että kukaan olisi missään vaiheessa kysynyt henkilöllisyystodistuksiamme. Emme olleet aiemmin asioineet kyseisessä konttorissa, eikä miehellä ollut pankissa edes tiliä aiemmin. (Emme kyllä käyttäneet pankkikorttiakaan, eli sinänsä oli vähän ontuva avaus.)

Nyt sattui niin, että pääsimme myös naimisiin henkilöpapereita esittämättä.

Näin luottamusta herättävä naama pitäisi kyllä pistää tuottamaan.

* Hieno sana, itte googlasin. Pankit siis takaavat korttimaksun tilityksen kaupalle, vaikka korttia olisi käytetty väärin, jos kauppa on noudattanut pankkikorttitakuuehtoja. Eli tarkastanut henkkarit.

2 kommenttia:

  1. Meillä täällä Tanskassa mun miehen (silloinen avomies) onnistui siirtämään minun tililtäni rahaa yli 20.000€ meidän yhteiselle tilillemme sähköpostilla. Siis kirjoitti jollekin tyypille pankissa, että viitsitkö siirtää mun tyttöystävän tililtä kaikki rahat meidän yhteiselle tilille.

    Halusin toki nuo rahat siirtää yhteiselle tilillemme mutta oli ihan pakko kirjoittaa sille ass.manager-tyypille, että seuraavalla kerralla kannattaa ehkä olla siirtelemättä rahaa ihan tosta vaan...

    VastaaPoista
  2. Aika paha, ja ihan naamaa näyttämättä! Ehkä sun miehen ja mun pitäisi perustaa bisnes...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...