keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Ohjeistettua aivopesua

Olen kyseenalaistanut motiivejani aloittaa blogin pito. Kai joskus ennenvanhaan olisin puhunut ajatuksiani suoraan ihmisille, mutta kun muita aikuisia nykyään harvoin tapaa.

Onneksi tämänpäiväisessä Turun Sanomissa todelliset motiivini paljastuivat Jouni Tossavaisen kirja-arvion yhteydessä (Sivullisia, Like 2011).

"Pirstaloituneen informaatioärsykekulttuurin lievealueilla kukoistavat blogit. Ne ovat yleensä [siis sentään vain yleensä, toim. huom.] huomionhakuista teeskentelyä, jossa kirjoittaja tarjoaa fantasiaminänsä heurekat nettiyhteisön ihasteltavaksi. Blogit saattavat täyttää kirjoittajansa jonkinmoista, yhteisöllistäkin terapiantarvetta, mutta eivät juuri jätä vastavuoroisuudelle tilaa. Tietysti palautetta saa lähettää, mutta senkin pystyy tarvittaessa deletoimaan. Kysehän on siis puhtaasti manipuloinnista ja ohjeistetusta aivopesusta."
No niin, tervetuloa siis vaan manipuloitumaan! Täti-ihmisen aivopesu on avoinna.

9 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että alat pitää blogia! Sun nerokkaita havaintoja ja mietteitä käärittynä ilmeikkääseen tekstiin on kiva lukea. Tästä pikalinkki puhelimeen ja iltalukemisto on taattu! Lisää tätä!
  Elli

  VastaaPoista
 2. siis miks mä kuulen tästä blogista vasta tänään vaikka täällä on jo monta postausta?!! tästä tulee arjen juhlaa kun saa lukea sun tekstejä, jee :D.

  VastaaPoista
 3. Kivoja tekstejä, ei hullumpi lisämuisti ollenkaan kun siitä on vielä iloa muillekin!

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavia tekstejä! Olen manipuloitunut!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikki ihanat! Minulla on siis nettiyhteisö, joka ihailee fantasiaminäni heurekoja. Tästä on hyvä jatkaa. :D

  VastaaPoista
 6. Jouni Tossavainen tietää väärin ja juuri siksi hänen kirja-arvionsa nähdään tuevaisuudessakin vain Turun Sanomissa.

  VastaaPoista
 7. Hyi Future, miten ilkeää! :) Sitä paitsi oman kokemukseni mukaan TS käyttää ainoastaan kriitikkojen ihan kovinta kärkeä.

  VastaaPoista
 8. Ponkaisin tänne Salamatkustajan blogista ja luin tekstit uusimmasta vanhempaan. Aah, miten ihanan manipuloivaa tekstiä! Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Elina! Ihana kun löysit tänne ja tervetuloa! :)

  Ja kommentti Futuren kanssa käymääni keskusteluun: Tossavainen oli siis tietysti arvioidun kirjan kirjoittaja, ei toimittaja, jonka sanoja lainasin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...