lauantai 16. huhtikuuta 2016

Tytöt on tyttöjä

Harbi täytti kolme ja vihdoin meillekin on saatu prinsessamaailman rinnalle kunnon ninjameininkiä.

Myös Harbi pääsee leikkeihin mukaan.

Barbi on se, jonka Ninjagon katsomista on jouduttu rajoittamaan.

Nyt kun edessä on päiväkotikaverin ninjasynttärit, ymmärsin, että joudun pääsen vihdoin korvaamaan sen lakanasta tehdyn kummitusasun päiväkodin halloweenjuhlissa, jossa muut edustivat BR:n noita- ja supersankarireleissä.

Kuvittelin toki, että tästäkin pääsee helpolla. Mustat leggarit, musta paita ja kypäräpipo päähän - tämähän syntyy nopeammin kuin lakanakummitus. Mutta mustan ninjan rooli oli kuulemma jo varattu. Ja ilmeisesti [myönnän, en ole tätäkään ohjelmaa katsonut lapseni kanssa] Ninjagossa on hienosti tasa-arvonäkökulmaa kattamassa yksi tyttöhahmo: Mia.

Siis: punaiset leggarit, punainen paita ja punainen kypäräpipo?

Niinhän voisi kuvitella, mutta tämä asu on varattu punaiselle ninjalle.

Aikani jankutettuani, että jos Mia pukeutuu punaiseen ja on ninja, hänkin on punainen ninja, hyväksyin, että kummitusasu menee nyt tosiaan maksuun ihan korkojen kera.


Ja kuulkaa yllättävän vähän kirkkaanpunaisia Kiina-mekkoja löytyi eräänä aurinkoisena lauantai-iltapäivänä lastenvaatekaupoista. Suunnitelmani oli siis napata joku tämänhenkisen printtitunika ja vyöllä tuunata siitä Mia-asu.

Jos tarkkoja ollaan: yllättävän vähän yhtään mitään kirkkaanpunaista löytyi näin joulukuun ulkopuolisessa ajassa. (Ja väri tosiaan on ensisijainen, koska kyllähän meillä qipao'ita löytyy kotoakin.)

Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Eurokangas.

Barbi piirsi kaavat.

Minähän toki olen kätevä käsistäni, ja jos vielä käyttäisin kaavoja tai muuten suunnittelisin tekemisiäni, vaatteista saisi varmaan jopa ihan käyttökelpoisia. Mutta vailla edellämainittuja, yllättävän vaikeaa oli esimerkiksi saada tuota päähinettä sellaiseksi, ettei näyttäisi niqabilta. Tai siis, summassa ompelemani huppu, johon leikkasin viillon, näytti pahasti uskonnonpilkalta. Koska se myös repsotti kuulemani mukaan epäninjamaisesti, kiristin silmäaukkoa paljettijoustonauhalla. 

Se etäännytti. Varmasti yhtä lailla ninjasta.


Mutta pois se minusta, että kävisin kyselemään miten juuri tämä asu kantaa tunnistettavuutta Mian kanssa.

Ninjat on ninjoja.

8 kommenttia:

 1. Aiettä! Mahtavaa! Toinen postaus jo tässä kuussa, ja näin hauska vielä! Ja erinomaista käsityötaitoa osoittava. Ei vähä mitään.

  VastaaPoista
 2. Tiedän! Ja kiitos! Ja kiitos. Joskin lähikuvat puuttuvat ihan tietoisesta valinnasta.

  (Ja tiedätkö niin palkitsee kun kommentoit!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen vielä lisäisin, että aika hyvä piirtämään toi teidän Barbi.

   Poista
  2. Sekin vielä! Välitän kehut.

   Poista
 3. Ihan mahtavaa! Mutta selvästi vähän kokeneempana ninjaäitinä korjaisin, että ton tyypin nimi on kylläkin Nya (lausutaan Nia). Sehän on siis Kain sisko, punainen samurai, ninjajengin mekaanikko ja ässä tyyppi.

  Hienot kuvat, ninjat ja ompelukset! Hyvä Barbit ja sä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa - on se hyvä, etten yrittänytkään päteä. Kuten sanoin, *en* ole katsonut tv-ohjelmia lasteni kanssa. Itse asiassa myös Barbi opetti tässä minulle, että tyttöhahmoja on kolme, ei vain yksi. Oh well.

   Kiitos kehuista!

   Poista
 4. Palaa toki kertomaan, jos ymmärrät, mikä on näiden tyyppien funktio ja ekologinen lokero tässä maailmankaikkeudessa. Olen lukenut nyt kolme kirjaa aiheesta, mutta ihan vielä ei ole kokonaiskuva auennut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitaan näin. Mutta en pidättäisi hengitystäni sitä odotellessa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...