lauantai 21. tammikuuta 2012

Täti-ihmisen täydelliset häävinkit (eli yhä häistä 1/4)

Ensin huoli pois, tästä ei tule hääblogi. Numeroin jäljelläolevat hääaiheiset postaukset numeroin 1–4, sitten se on loppu.

Mutta koska meillä oli niin älyttömän hyvät juhlat (ja koska olen nähnyt millaisista detaljeista oikeissa hääblogeissa keskustellaan), en voi olla suosittelematta konseptiamme eteenpäin. On se niin helppoa kun on hyvä maku ja pistämätön arviointikyky! Vain luontainen vaatimattomuuteni estää hehkuttamasta juhlia enempää.

(Ja vielä tylsä disclaimer, että toimii vain, jos kutsulista koostuu yhtä mahtavista tyypeistä kuin meillä. Sori.)


Eli harkitse näitä: 

1. Talvihäät (tai kevät- tai syksyhäät).
Kesällä on kaikkea kivaa muutenkin. Vältyt tupla- ja triplabuukkauksilta. 

2. Logistisesti helppo paikka (tai hyvät bussikuljetukset).

Ihmiset jättävät auton kotiin ja viipyvät pidempään. 

3. Hyvä ruoka, hyvä juoma. 
Numero kolme listassa, numero yksi tärkeydessä. 


4. Hyvä musiikki. 
Ja tämä ei välttämättä tarkoita bändiä, hyvä DJ toimii aivan yhtä hyvin. Esim. DJ Urho Tulitukka. (Tähän joku ihku sydän.) 


5. Järjestä ohjelmaa ja tarjoilua heti vieraiden sisään astuessa. 
Odottaminen on tylsää. Järjestä vieraille skumppalasi käteen heti ulko-ovella (ja täyttöä siihen). Musiikki soimaan. Myös ohjelma pöydässä helpottaa, kun ihmiset tietävät mitä on tulossa. Hyvä menu nostaa tunnelmaa jo ennen syömistä. 

6. Jos ei taho, ei oo pakko. 
Ei tarvitse olla morsiamenryöstöä, jalanpoljentaa, häävalssia, hääpukua tai kimpun heittoa vaikka äiti/eno/mummo sitä toivoisikin. Häätunnelma ei siitä latistu. Joskus voi tietysti myös joustaa (sanovat, en ole kokeillut). 

8. Istuta ihmiset omiensa viereen.
Ainakin jos olet yhtä vanha kuin minä. Kukaan ei kuitenkaan koskaan ehdi näkemään edes omia kavereitaan. 

9. Vaikka lapsia olisi vähän, tee leikkinurkka ja hanki lapsenvahti.
Vanhemmat tykkäävät kun saavat kerrankin syödä ruokansa lämpimänä. (Ja lapset juoksevat vähemmän ympyrää.) Koska järjestimme iltajuhlat, kaverit jättivät lapset kotiin, vaikka kaikki kutsuimmekin. 


10. Panosta tunnelmaan, pihistä itsestäsi. 
Juhlat järjestetään vieraita varten. Kun kaikilla on kivaa, myös sinulla on kivaa. Vaikka ei olisi kaiverrettuja morsiuspikareita. 

11. Karkkibuffa ja drinkkibaari. 
Kaikki tykkää. (Minua ei lakkaa hämmästyttämästä miten paljon jengi diggaa karkista.) 

12. Hanki hyvä DJ-pöytä.
Mieskin kokee osallistuvansa.Entä miten kävi häiden ekologisuuden kanssa? Unohtuiko matkan varrella, miettii kenties joku hippi lukijani.

Kävi vähän niin ja näin. Koristeluihin ei hankittu mitään kertakäyttöistä sälää (paitsi kynttilöitä), eli pöydät koristeltiin eriparisin tuikkukipoin ja hillopurkein. Tilan koristelu kuitattiin valaistuksella, ja siihen olin enemmän kuin tyytyväinen.

Vaatteet tulivat omasta kaapista tai menivät omaan kaappiin hääpukuani lukuunottamatta – ja sehän oli äitini vanhasta puvusta muokattu. Pidin panttilainaamon sormukseni. Eli sillä saralla meni ihan ok.

Kasvispainoitteista menuta tehtiin lihansyöjäystävällisemmäksi kalalla ja hirvellä. Pisteitä ropisi myös turhista paperilapuista pöydissä ja kertakäyttöastioista, joita käytettiin drinkkibaarissa ja yöpalalla. Eli pidemmällekin olisi ekoajatuksen voinut viedä.


Annan itselleni 7 1/2 hyvästä yrityksestä.

3 kommenttia:

 1. 12 points for Nr 8! Todella ärsyttävää istua juhlissa tuntemattomien vieressä, kun olisi kerrankin kiva päästä juoruamaan juttuja omien kavereiden kanssa - joita ei todellakaan ehdi nähdä tarpeeksi usein.

  Ehkä me pidetään isot nelikymppiset (joihin toki on vielä ihan sikakauan aikaa, hehe) ja muistetaan nää ohjeet. Kuullosti hyviltä bileiltä!

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä täydelliset juhlat! Tää on myös aivan täydellinen lista, joka täytyy ottaa esiin, jos jonain päivänä pääsis järjestämään jotain vastaavaa! :) Se on kyllä hassua se aikuisten ihmisten karkkihimo. :)

  VastaaPoista
 3. Näin on Mimmi: juhlien järjestäjänä voi houkuttaa ajatus tutustuttaa eri piireistä tulevia ihmisiä keskenään, mutta vieraan näkökulmasta vanhassa vara parempi...

  Kiitos Jenni! Oli ihan täydelliset vieraatkin ;) Karkki on toden totta halvin ja helpoin keino ilahduttaa ihmisiä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...