perjantai 11. huhtikuuta 2014

Siemennäkkileipä

Ihan aina en ole internetissä, vaan joskus näen ihmisiä ihan elävinä. 

Yleensä silloin syödään.

Parin viikon takaisen luksusteluviikonlopun jälkeen [kyllä, toden totta, totta kuin rotta: olen ollut poissa kotoa kokonaisen viikonlopun!] kotiintuomisina oli jälleen kaksi nerokasta reseptiä, joista tätä kyseistä olen kokeillut jo useampaan otteeseen.

Resepti on peräisin niinkin eksoottisesta lähteestä kuin maissijauhopussin kyljestä - ja löytyy googlailemalla monestakin blogista. Mutta ylläpitääkseni mainettani pakettien kyljistä löytyvien reseptien uudelleenjakajana, haluan mainostaa tätä hienoutta myös täällä.

Mums mums.

Resepti on ihan käsittämättömän simppeli; sellainen, että sen oikeasti pyöräyttää lasten kanssa ihan tuosta vain ohimennen.

Ainekset
 
2 dl siemeniä: kuvassa auringonkukan, kurpitsan ja pellavan niitä
2 dl maissijauhoja 
2 dl kuumaa vettä (so. keitettyä tahi mikrotettua)
1/2 dl ruokaöljyä
sormisuolaa

Valmistus

- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää öljy ja vesi, sekoita
- Kaada taikina pellille
 
Löysä taikina, aina yhtä esteettinen.

- Tasoita taikina ohueksi kerrokseksi. [Muualla sanotaan, että määrästä tulee pellillinen, mutta minun lähteeni sanoo, että puolitoista, ja leipä onkin kyllä sitä rapsuvampaa mitä ohuempaa.] Helppo tapa "kaulita" taikina on laittaa taikinan päälle toinen leivinpaperi ja sivellä käsin taikina ohueksi - öljyinen taikina ei tartu kiinni. Ja paperintuhlauksesta huolestuneet (miten nyt tulikin mieleen): se päällipaperi ei mene hukkaan, kun laitat ekasta pellistä ylijääneen kolmanneksen taikinaa siihen, taitat paperin kahtia, tasoittelet, avaat ja ta-daa, sinulla on nyt puolitoista peltiä näkkäritaikinaa!
- Sirottele suola leivän pinnalle.
- Paista 150-170 -asteisessa uunissa 45 minuuttia.
- Murra jäähtynyt leipä paloiksi.

Keksin tässä yhtenä päivänä, että tätä voi tosiaan syödä kuin näkkileipää, ja laitoin päälle juustoa ja salaatinlehden. Muuten se onkin napsittu menemään ihan sellaisenaan.

Huutomerkkihyvää!

6 kommenttia:

  1. No pitää se kyllä tämäkin blogihuraus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti - olkoon sitten blogihuraus tai maissijauhopussihuraus :D

      Poista
  2. Aion ehkä kokeilla. Olen päässyt leipomisen makuun nyt. Mutta siis ihan kiehuvaako pitäisi veden olla? Minulla on kolme asetusta ruoanlaitossa käytetylle vedelle: jäinen hanavesi, "kädenlämpöinen" (=käteni on turtunut hanan alla) ja kiehuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen äidiltä oppinut, että hanasta ei saa ruoanlaittotarpeisiin koskaan ottaa lämmintä vettä - perustuu varmaan johonkin 40-lukulaisiin vesiputkiin. Mutta ohjeessa luki että kiehuva, minä olen laittanut mikrossa käytettyä, ei kiehuvaa mutta selvästi sormeasi kuumempaa vettä.

      Poista
  3. Mitenkäs kun noita pellillisiä on kaksi niin uskaltaako laittaa samaan aikaan? Ihan ilman kiertouunitoimintoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä osaa vastata, kun itselläni on kiertoilmauuni, enkä ole leipomisen tai uunien erityistuntija... Ehkä uskaltaisin kokeilla.

      Tule kertomaan miten kävi :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...