tiistai 21. toukokuuta 2013

Shopshopshops

Kuten edellisestä postauksesta näkyi, tyärellä on uudet päheät pillifarkut. Olen kehuskellut kuinka meidän lapset kulkevat kierrätysvaatteissa, mutta nyt kun esikoinen on alkanut pukeutua vapaaehtoisesti farkkuihin, olen ollut niin innostunut, että esteettisturhamaisuuksissani halusin ostaa lapselle oikein trendivaatteita. Pukea jos ei pikkuaikuiseksi niin pikkunuorisolaiseksi.

Antropologisesta näkökulmasta kiinnostavaa on, että vaatekaupassa käymisen seuraus oli välitön: mulla ei ole mitään päällepantavaa! (Merkityksessä ehjää ja kivannäköistä, joka mahtuisi päälle ja jossa voisi imettää.) Ja kyllä, vietin sitten tänään harvinaista vapaapäivääni (merkityksessä kaksi vanhinta lasta mummolassa) shoppaillen. Kävin Zarassa ja H&M:ssä ja sitten en enää keksinyt mihin mennä. Ongelmanani on, kuten niin monesti olen todennut, että en raaski ostaa kallista enkä halua ostaa halpaa.

No, en ostanut mitään, mutta vajaavaisuuden tunne jäi. Kävin sentään laiskalla lounaalla parin kaverin kanssa terassilla, joten ei se päivä kokonaan hukkaan mennyt.

Sit tähän joku aasinsilta. Vaikka siitä miten kirppari on tekopyhän hipsterin Jumbo. Minäkin liityin yhteen Facebookin kirppariryhmään. Siellä joku kaupitteli kahta tuttia, jotka olivat kuulemma jääneet käyttämättä. Pakkauksessa eivät kuitenkaan enää olleet. Hintaa oli viisi euroa ja nouto heiltä kotoa.

Shoppailun sijaan rupesin sitten myyntihommiin ja nakuttelin kasan vaippoja toripistefille. Hirveä duuni, enkä tajunnut edes tuutata ilmoituksia täyteen hakusanoja kuten "kestovaippa" ja "kesto vaippa", joten eihän kukaan niitä ilmoja sieltä varmasti edes löydä. Joten seuraa kaupallisia tiedotteita.

Myyntipuheena, että itsehän tykkään käyttää niitä yksiä ja samoja, joten muut ovat jääneet käyttämättä. (Tosin noita BumGeniuksen bambusisävaippoja ollaan käytetty paljonkin, mikä näkyy tarrojen kulahtamisena. Loistava imukyky vaikkapa yövaipaksi. Mutta meillä menee yöt nykyään samalla setillä kuin päivätkin.) Osta osta osta! Pidättäydyn kestovaippaluennosta, mutta mielelläni vastaan kysymyksiin, jos tuotteet eivät ole tuttuja. Tuotetietoa kootusti myös täältä. Noista käyttämättömistä vaipoista voisin pyytää 10e ja muista sitten vähemmän. Ja mitä enemmän ostat, sitä halvemmalla saat. Osta osta osta! Hipsteri oot kuitenkin.

Lisäksi voisin luopua harsoista: kaapista löytyy toistakymmentä MaM designin valkaisematonta vaippaharsoa. (Valkaisemattomilla on parempi imukyky ja bonuksena ei mene sekaisin puklurättien kanssa.) Osta osta nekin!

Edit 23.5. Poistan tästä alta myydyt tuotteet - kun nyt kauppiaaksi rupesin.

BumGenius bambuinen sisävaippa, M-koko. (3 kappaletta, tarrat nyppyyntyneet)
BumGenius bambuinen sisävaippa, L-koko. (2 kappaletta)
FuzziBunz taskuvaippa, käyttämätön, S.

Myllymuksut taskuvaippa, käyttämätön, S-M.
Myllymuksut taskuvaippa, S-M.
Kosteussulku käyttäytyy kummallisesti, eli on irti kankaasta. Ehjä kuitenkin eli ei falskaa.
TotBots sisävaippa, S.
Unimix sisävaippa, S.
ImseVimse vaippakuori, XL (2 kappaletta) selkäpuolen kuminauha uusittava - kuminauhakujan sisällä eli simppeli homma. (Käsityötaitoiselle ilmaiseksi kierrätyksen riemusta.)

21 kommenttia:

  1. VIISI EUROA KAHDESTA TUTISTA? Jotka on irrotettu myyntipakkauksesta? Eikö ne oo perkele uutena halvempia, vai enkö vaan taas ole katsonut hintaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää oli melkoinen bisnesnainen, sanoisin. Vaikka tykkään, että kierrätetään, niin ehkä pikkuisen lähtee joillan lapasesta odotettu tuotto :D (Ja vaikka tiedän, että vähän maistellunkin tutin saisi keittämällä desinfioitua, menee tuossa kohtaa mulla myös jonkinlainen mukavuusraja...)

      Poista
  2. Hei mähän haluan noita sulta! Pitääkö mun nyt ihan oikeasti menn äjohonkin tori.fi:hin.. ja ostolakkokin päällä. kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä! Ei tarvi mennä torille, vaan toimi kuten Siina tuossa alla, eli kerro mitä haluat, ja hiotaan spostilla diilit kuntoon! :)

      Poista
    2. no mä kans kauheasti haluaisin noi BumGeniuksen AIO:t :D Tietty, kun olen mukavuudenhaluinen ja kädetön. Siina taisi ne tossa ehtiä varata, joten voisin napata vaikka sitte Fuzzybunsin ällän jollei se ihan valtava ole? Noi käyttää nyt sitä one sizea ja se on ollu hyvä. Imsevimsen ällät voin kans poistaa jos et saa muualle.

      valeaidin @ gmail .com

      Poista
    3. Se Fuzzin L sanoo olevansa kokoa 11-20 kiloa eli noilla neppareilla saa kokoa säädettyä.. Pesulapussa on nimikirjaimet, mutta muuten on aika lailla käyttämättömän näköinen yksilö. Imsevimsen L:t on hiukan nyppyyntyneet sisäpinnoilta, laitan sulle sähköpostiin valokuvat, niin voit arvoida kvaliteetin :) En halua myydä pettymyksiä!

      Poista
  3. Voiko noita ostaa tästä?

    Olen kiinnostunut molemmista BumGeniuksen all-in-one-vaipoista, Dream Nappysta, Pilvestä ja harkkahousuista.

    Ja annatko konsultaatiota kestovaippa-asioissa yleisesti? Meidän lapsen vaipat on ruvenneet yhtäkkiä falskaamaan, enkä keksi miksi. Menikö kaikista vaipoista yhtä aikaa kosteussuoja, onko ne liian pieniä, pitääkö laittaa enemmän fyllinkiä (sitä on kyllä mielestäni jo paljon), pissaako lapsi vain yhtäkkiä huomattavasti enemmän? Mitä tehdä mitä tehdä, oi vaippaguru?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siina, leikkaan ohi sivistyneen keskustelusi ja vastaan, että lapsesi on nyt Siinä Iässä, että sun pitää laittaa enemmän fyllinkiä. Hää pissaa enempi.

      t. neppi-Fuzzi Lover (nimimerkki ei liity kommenttiini, kunhan vain oli tarve ottaa kantaa)

      Poista
    2. Ensin konsultaatio falskaavista vaipoista: vaikea sanoa, mutta veikkaukseni on sama kuin Ehtoisan Emännän: imua ei ole tarpeeksi. Toinen, epätodennäköisempi selitys on että kuulemma taskuvaippojen kuivaliinakangas voi mennä tukkoon rasvasta. Oletko siis alkanut rasvailla lasta? Tästä pääsee ilmeisesti fairyllä eroon, googlaa toki perehtyneemmille foorumeille. Mutta äkkiseltään epäilisin, että vaipat eivät vain vedä tarpeeksi lapsen kasvaessa. (Ja lääkkeeksi suosittelen noita BumGeniuksen bambuvaippoja! Ah, minkä kauppanaisen maailma on minussa menettänytkään.)

      Jos annat sähköpostiosoitteesi, laitan sulle kuvat noiden vaippojen sisäpinnoista, että tiedät oletko yhä kiinnostunut. Pistän sitten Valeäidille tarjouksen jos hylkäät.

      Poista
    3. Voin heti luovuttaa tarrakiinnitteisen AIO:n varauksen Valeäidille, jos kerran on muitakin innostuneita!

      Meillä on käytössä lähes pelkästään neppari-FuzziBunzeja, jotka ovat olleet tosi hyviä, paitsi että nyt falskaavat ja joistain on irronnut se muovi sisältä. Ajattelinkin nyt testata muita merkkejä ja malleja, kun niitä nyt tässä noin kätsysti on tyrkyllä, varsinkin kovasti mainostetun BumGeniuksen testaus kiinnostaa.

      Kiitän molempia falskausneuvoista, pitänee siis lisätä täytettä. Ehkäpä se innostaa lasta potallekin, kun kohta hän ei pysty kävelemään täyteenahdetussa vaipassan, ihmislapsiraukka :D En usko rasvateoriaan tässä tapauksessa, koska lasta ei oikeastaan rasvata juuri ollenkaan. Meillä taitaa ollakin jotain bambuimuja jossain.

      Mä voin laittaa sulle mailia, mulla kun ei ole sellaista incognito-sähköpostiosoitetta.

      Poista
    4. Meillä on arki-Fuzzeissa sisällä mikroinsertti ja taiteltu harso. Öisin vielä yks imu lisää.

      Tarrat on mulle nounou, koska lapset ei oo mitään debiilejä, ne saa ne riivittyä alta aikayksikön auki. Mutta vaikka meillä onki BumGeniuksia, oon ehkä vain muutenkin Fuzzien (jotka nekin saa auki) ystävä.

      Ekalla kierroksella värkkäilin taskujen ja kuorien kanssa. Tokalla kierroksella kuopus ei pyllistäkään normivaippojen suuntaan. Vain porvarimallit käy.

      Poista
  4. Mäkin kävin eilen shoppailemassa, tosin uffilla. Mä en tiedä, mihin sitä voisi verrata, tavara on käytettyä, alunperin halpaa ja nyt ylihintaista (ottaen huomioon että se on käytettyä). Ostin yhdet aika hyvat kengät ja yhden hameen, josta nyt rupesinkin epäilemään, että se on tarkoitettu 15 vuotta nuoremmille - eikä se kuitenkaan ole mikään teiniroiskeläppä. Hämmentävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No UFF on varmaan sitten hipsterin Henkkamaukka. (Just tänään kaveri tuli kylään päheissä muotihousuissa: henkkamaukkaa eurolla kirpparilta.) Kirpparishoppailu tuntuu vaan niin työläältä, myönnän, joutuu penkomaan ja vaatteista ei ole kokovaihtoehtoja...

      Poista
  5. Hei mua kiinnostaa ne harsot! Onko ne menneet jo? Ja ehkä toi s-koon Fuzzi, jos se ei oo menny?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo menny: voin koittaa huomenissa kartoittaa harsojen määrän. Entä kaipaatko niihin kuoria päälle? Mulla on jonkun verran niitä ImseVimsen kuoria, jotka vapautuu ihan näillä hetkillä käytöstä. Ja se pieni Fuzzi on myös yhä vapaa - tämähän sujuu hienosti! Mä teen mun blogista kirpparin! Jatketaan privana.

      Poista
  6. Mä oon nauranut niin paljon noille FB-kirppiksille, ja on pitänyt tehdä aiheesta postaus. Ensin liityin Lindex-kirppikselle (joka onkin ihan hyvä), koska halusin myydä vaatteita. Sitten Sydänpyllyihin (me&i), koska ne on niin sekaisin - 100 euroa kulahtaneista velourhousuista (lasten) koska "ne on niin ihanat ja me tykättiin niistä niin paljon", eli toisen ihmisen tunnearvo lisää myös konkreettista kauppahintaa. Ja sitten löysin "Meidän kaikkien kirppis"-nimisen paikan, missä on kuolettavan hauskaa kamaa myynnissä, esimerkiksi susiruma sohva 200 euroa, ja siis ei edes se sohva mutta myyntikuvassa sohvalla oli esim. talouspaperimyttyjä (yyh), pizzalaatikko ja kissa - tosi houkuttelevaa. No niin, laitoin sen postauksen sit tähän.

    (Mä myin just meidän kestot hyvään hintaan tori.fi:n kautta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 100 euroa hintapyyntö omasta rakkaudesta johonkin lasten verskoihin?! Ei jumankauta ihmiset on sekaisin :D

      Mä en myöskään tajunnut, että jengi on niin merkkiuskollista, että joka vaatemerkille on oma kirppis...

      Se Tori tuntuu ihan fiksulta paikalta - joskus käytin huutoakin, mutta nyt se vaan tuntuu liian työläältä. (Ihme lapamatoargumentteja taas: kaikki on vaan musta työlästä :D)

      Poista
  7. Mulla on sulle vinkki: opettele ajattelemaan omia vaatehankintojasi investointina, niin laatuun on helppo satsata. Jaat katsos käyttökerroilla vaatteen hinnan, niin halpisrääsyistä tulee kalliita, ja laatukamasta halpaa. Okei, se tietysti vaatii oman tyylin ja vartalotyypin tuntemista, mutta samaa laadukasta vaatetta voi hyvin käyttää 10 vuotta (tai enemmän. Edesmennyt isoäitini jätti jälkeensä aivan priimaa huippumuotia vuosikymmenten takaa. Toki piti viedä ne räätälille, että istuvat minun päälleni). Henkkamaukkazaraa ei voi, eikä niillä oikeasti ole edes kunnon jälleenmyyntiarvoa, vaikka jotkut omaa tunnearvoaan yrittävätkin rahastaa.

    Mulla on vuosien mittaan kasvanut ärtymys halpakauppoja kohtaan. Pitkin hampain kävin Ikeasta ostamassa taaperolle kirjahyllyn, mutta muuten ajattelin hiljalleen vaihtaa kodin huonekalut sellaisiin, jotka kestävät loppuelämän. Jahka tästä raskaudesta ja sitä seuraavasta imetyksestä palaudun, kaivan kaapin perukoilta vanhat luottovaatteet ja yritän mahtua niihin seuraavat 10 vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan fiksu pointti, mutta ongelmaksi noussee tässä se, että mä en koe olevani tyyliltäni mikään "ajattoman klassinen" vaan sellainen farkkutrikoopaitamelkkis. Eli kun sanoin, etten keksinyt mihin menisin ostoksille, tarkoitin sitä ihan kirjaimellisesti. Stockan naistenosastolle? Mä tarvitsen jokun vaateneuvojan - tai mieluummin vaateostajan, ettei tarvitsisi itse mennä kauppaan.

      (Tosin pitkäikäisyyttä vaatteelle tuo myös se kun ei osta uusia. Luottofarkkuni - ne jotka nyt repesi - on vuodelta 2007.)

      Poista
    2. Mä käyn Stockkan naisten osastolla :) Marco Polo on viime vuosien luottomerkki, mutta mä oonkin enemmän mekko-ihminen. Nyt himassa pitää käytännön syistä pitää farkkuja, eikä ne sovi mulle yhtään. Osa leikkipuiston mutseista on sitkeästi hameessa hiekkalaatikon reunalla, mutta mä en jaksa koko ajan pohtia, vilkkuuko ;)
      Mutta on mulla farkkutakki, joka on ostettu 15 vuotta sitten.
      Stockkalla on ainakin Helsingissä pukeutumisneuvojan palvelu, jossa siis pukeutumisneuvoja juttutuokion jälkeen etsii sulle vaatteet. Mä oon pari kertaa sitä kokeillut, ja se on ihan leppoisa tapa shopata. Paitsi ettei se neuvoja löytänyt mulle mieleisiä vaatteita, mutta ehkä se oli huonoa tuuria. Stockkan kantiskortilla palvelu on ilmainen.
      Mutta mä en kyllä osaa neuvoa ostospaikkoja, kun farkut ja trikoopaidat on mulle vaikeita. En osaa niitä itsellekään ostaa.

      Poista
  8. Mä vein just Hakunilan kirppikselle kestoja halvalla myyntiin. Minimuksut on kirpparin nimi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...