tiistai 8. lokakuuta 2013

Kaapit auki

Saara antoi minulle haasteen, joka piti täytäntöönpanna nopeasti. (Kiitos siitä!) Ensinnäkin, koska epäilen, että saturaatiopiste bloggaajien jääkaapeista on hyvin nopeasti saavutettu, ja toiseksikin, koska jos haastetta jäisi makuuttamaan, saattaisi herätä epäilys jääkaapin manipuloimisesta esittelykuntoon, ja sellaisen epäilyn kohteeksi en tietenkään halua joutua. Kauhea ajatuskin!

Olkaatten siis hyvät (jos henkilökohtainen saturaatiopisteenne ei vielä ole saavutettu): kuva jääkaapista!

 

Kaappi kätkee sisälleen:
 1. Fetaa ja ruokakermaa. Tosin kuten mies juuri minulle huomautti, suosimani tuote ei ole oikeasti fetaa vaan "creamy block". Se kuitenkin sopii hyvin ruoanlaittoon. Pitäisi varmaan vaihtaa taannoisen reseptinikin nimi Creamy block-pinaatti-lasageksi.
 2. Filmirulla. Huomasin järjestelmäkamerani pattereiden olevan loppu 5.12.2007. Tässä aloin pohtia, että jos joskus patterit vaihdan, kenties voisin ostaa uuden filminkin.
 3. Tyyppiesimerkki kategoriasta miehen soosit.
 4. Oikein hyvä alkoholiton* vaihtoehto. (*Alkoholipitoisuus 0,5% on minun määritelmissäni ihan riittävän lähellä.)
 5. Soijakastike. Sitä menee etenkin lapsilla. Suolan ystäviä, ja alati ystäväänsä kaipaamassa.
 6. Tuttipullo! Nuorin yksilö juo tuttipullosta! Aaltoja, ystävät, aaltoja!
 7. Kuohuviiniä kätevässä annoskoossa. Ja silti juomatta!
 8. Vaahterasiirappi lienee vanhempaa perua kuin ylähyllyn filmipurkki. Mutta päiväykset yhä validit, eli muuttanee seuraavaankiin asuntoon.
 9. Lasten vihannekset.
 10. Minun maitoni.
 11. Minun kahvimaitoni.
 12. Parsaperunabataattimössöä kuopukselle. Se syö ruokaa! Vaikka kuusikuukautispäivä on vasta tällä viikolla! Onnistuin siis rikkomaan ideaalini, koska luin viitteitä lapsen jatkuvasta nälästä. Olen oikein ylpeä itsestäni.
 13. Miehen maito. Lapset juovat kaikkia maitoja, mutta minä ja mies emme ole seitsemässä vuodessa päässeet yhteisymmärrykseen sopivasta rasvaprosentista. Minä olen ollut valmis kompromissiin ykkösmaidossa, mutta mies ei ole tarttunut tarjoukseen. Kaapissa on siis aina kolmea maitoa (sekä piimää).
 14. Hyvä viini. Häälahja. Odottaa riittävän suurta juhlaa.
 15. Lonkeroa ja olutta. Karonkastani ylijääneitä, viimeisiä.
 16. Pinaatti-ricotta-canneloneja. Tein perjantai-illalla viikonlopuksi kaksi uunivuoallista: lauantain ja sunnuntain lounaan. Jäi maanantaillekin yhden hengen annos.
 17. Punahomejuusto saa erityismaininnan juusto-osastolta (vaikka näkyy yhtä vähän kuin muutkin). Vasta tutustuimme, mutta saavutimme lämpimän suhteen heti alkumetreillä.
 18. Lisää juomia, ja tietenkin eri mehut minulle ja miehelle. Sen siitä saa kun vasta myöhemmällä iällä lähtee parisuhteeseen. On makunystyrät jo poteroitu.
 19. Hevistä löytyy: perunaa, porkkanaa, tomaattia, kurkkua, sipulia, valkosipulia, limeä ja chiliä. (Pöydällä on banaanit, omenat, avokadot ja appelsiinit.) Muut ostetaan ruokalistaperusteisesti.
Haaste lähtee Suomen paras blogi -listallekin päässeelle Vuoden siivoojalle (niin ja onnea!), koska epäilen, että sieltä löytyisi edes vähän jotain erilaista. Miten on? Maanäytteitä, erikoisia ruhonosia metsästysreissuilta, kadonneita sukulaisia?

Edit: Kas nyt huomasin, että Jennijee yrittää väistellä haastetta, eli kuitenkin oikeasti haluat! Eikö? Ole hyvä vaan.

8 kommenttia:

 1. Siis järkyttävä määrä pisteitä sekä toteutuksesta (numerointi, respect!) että sisällöstä (koska siis jotain tyylipisteitähän tässä tavoiteltiinkin). Haluaisin asua teillä, tai vaihtoehtoisesti ottaisin mielelläni jääkaapin sisältöineen meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! :) Jos olisin ymmärtänyt tyylipisteiden päälle, olisin kyllä oikeasti vähän tuunannut sisältöä. Mutta! Meidän asunto on myynnissä, eli meillehän pääsee asumaan! Ja ollaan (sitä ennen) tulossa Helsinkiin, eli voisin tuoda sen filmin, vaahterasiirapin ja marinadikastikkeen vaikka hetimiten, noin alkajaisiksi. Eli kumpi laitetaan?

   Poista
 2. Respect täältäkin!

  Punahomejuusto on minunkin ystäväni, vaikka polkumme eivät ole hetkeen kohdanneet. Pitääkin lisätä ostoslistalle. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinnekin! Mutta sinä kyllä veit kaikki pisteet kodinkalusteillasi, jota näyttävät suoraan kaupan ovella kuvatuilta.

   Ole hyvä muistutuksesta! Juustohyllyn ystävät kulkevat minulla pienissä sykleissä. Esimerkiksi tuhkajuustoa ei voi ostaa liian usein. Mutta välillä pitää. Nyt on taas hyvä syy, kun sipsit ovat pannassa :D

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, hävettää jo valmiiksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Häpeä on aliarvostettu voimavara ihmisen elämässä. :)

   Poista
 4. Vau, miten pikkutarkasti toteutettu analyysi jääkaapin sisällöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Minä kun olin huolestunut kun raejuusto ja turkkilainen jugurtti jäivät vallan vaille mainintaa. Noin, nyt tuli sekin puute korjattua.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...