tiistai 14. helmikuuta 2012

Keskitä, saat kalliimmalla!

Olen katsellut lentoja. (Jee!) Häät - kaiken muun mukavan ohella - tarjoavat legitiimin syyn karata miehen kanssa kahdestaan matkoille. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008. (Se tuntuu pidemmältä kuin mitä kuulostaa.)

Joskus entisessä elämässä kävin myös ulkomailla, ja niinpä Finnairin pisteitä on jäänyt varastoon. Sen verran, että saisi pari "palkintolentoa" lunastettua. Lentoja katsellessani taas muistinkin, miksi niitä palkintolentoja ei ole lunastettu.

Lennot Kiovaan: 24.000 pistettä + 264 euroa veroja ja muita kuluja. Kilpailija lentää halvemmalla normihintaan.

Minua kanta-asiakkuudet enemmän harmittavat kuin ilahduttavat. Kaupoista ei tahdo enää päästä ulos ilman kanta-asiakaskorttia; tarjoukset saa vasta kirjauduttuaan taas yhteen rekisteriin ja otettuaan sadannen muoviläpyskän lompakkoon.* Kaksi vuotta sitten taivuin plussakorttiin, kun huomasin millaisia satasmääriä kannoimme Itäkeskuksen Citymarketiin. Ja muiden plussapisteitä minäkin kuitenkin ostoksissani maksoin. Silti ne viiden euron lipukkeet ovat suurinta puhallusta mitä tiedän. Yhtä ilmaisia kuin nuo Finskin lennot.

Mutta takaisin saarnastuolista: olisiko kellään kivoja vinkkejä matkakohteeksi? Lyhyt lento eli Euroopassa. Neljän päivän matkalle ei saa olla liikaa nähtävyyksiä - ei siis Roomaan. Saisi olla lämmintä kesäkuussa - ei siis Islantiin. Ehkä mieluummin idässä päin: Ukraina, Slovakia, Kroatia..? Sellainen kaupunki, missä voi harhailla pari päivää kivoilla kaduilla ja syödä hyvää ruokaa. Emme siis pyydä paljoa.

* Kaikkien kaksien asuntokauppojemme seurauksena meillä on myös kahden eri kiinteistövälittäjän "kanta-asiakaskortit". Kamoon, hei...

11 kommenttia:

  1. Tanskassa ei ole noita kantiskortteja. Paitsi kulmakuppiloissa. Niissä voi ostaa "kymppikortteja", joilla saa siis sitä bisseä hivenen halvemmalla :)

    Me oltiin joskus pääsiäisen aikaan Budapestissa ja tykkäsin. Siellä oli kiva ulkoilmauimala, jossa maattiin yks hellepäivä. Käytiin myös syömässä todella hyvin jossain mun pomon suosittelemassa ravintolassa. Turistejahan siellä oli pirusti mutta tykkäsin silti.

    Kuulemma Dubrovnik on myös kaunis ja kiva paikka. Meillä se on vielä kokeilematta mutta paljon matkustava ystävä ehti kehua sitä sekä kaupunki- että rantakohteista tykkääville.

    VastaaPoista
  2. Mä annan peukkuja Kroatialle ja erityisesti Dubrovnikille. Siellä oli aivan taivaallista ruokaa (hyvin italialaista, mutta kroatialaisittain), lämmintä oli ja ihanan kirkkaat vedet ja sopivasti nähtävää (Dubrovnikin vanhakaupunki). En vaan tiedä miten noi lennot sinne menevät. Oltiin pari vuotta sitten kesällä ja silloin suoria lentoja taisi olla kerran (kaksi?) viikossa. Mutta voihan tarjonta olla lisääntynyt.

    Toisena vaihtoehtona voisin suositella Sloveniaa ja Ljubljanaa, jos meri ei ole se ehdoton valintakriteeri.

    Entisen Jugoslavian alueelle näköjään menivät nämä minun ehdotukseni :D

    VastaaPoista
  3. Fiksuja nuo tanskalaiset!

    Ja kiitos vinkeistä, hyviä vaihtoehtoja kaikki! Ljubljanaan ja Budapestiin pääsisi Helsingistä jouhevasti, suoralla lennolla kahteen ja puoleen tuntiin, eli oikein hyvä.

    Dubrovnik on tosiaan logistisesti hiukan haastavampi (ainakin meidän päivämäärillä), mutta voi olla hyvä perhelomakohde myöhemmin.

    VastaaPoista
  4. Uusi lukija, joka löysi tiensä tänne Vuoden Mutsi -blogista, ilmoittautuu!

    Suosittelen Krakovaa. Lyhyet lennot, kompakti kaupunki, hyvää ruokaa ja kohtuuhintaista.

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa Maeve! :)

    Krakova olis tosiaan hyvä, mutta myös tuttu. Mies huomasi, että Gdanskissa olisi EM-jalkapalloa, joten se saattaa olla myös yksi vaihtoehto... Liput vaan taitavat olla aika kalliin kiven alla.

    VastaaPoista
  6. Budapest, Budapest! Kivoja katuja löytyy vaikka kuinka ja kunhan opettelee välttämään kaikkea missä on "tejföl", on ruokakin hyvää - ja täyttävää. Bonuksena tosiaan kylpylät, ne on aika hieno kokemus.

    Ja jos Budis ei jostain mystisestä syystä kelpaa, niin Kroatiassa menisin ennemmin esimerkiksi Splitiin kuin Dubrovnikiin. Rantaa ja historiaa on sielläkin, mutta ei niiiin paljon turistiryönää. Ljubljana on romanttinen, mutta myös tosi pieni kaupunki.

    Oma suosikkini Euroopassa on (sen Budapestin lisäksi!) Bosnia, mutta sinne ei ehkä lennä kovin helposti?

    VastaaPoista
  7. Uusi lukija kannattaa aiemmista ehdotuksista Kroatiaa ja Krakovaa (paitsi on näköjään jo tuttu). Dubrovnikissa en ole käynyt, mutta Split oli miellyttävä. Lisäksi ehdottaisin Italiassa Sienaa tai Cinque Terrea, josta olen omassa blogissani kirjoittanut: http://appelsiinimyssy.blogspot.com/2011/06/cinque-terre.html

    Cinque Terreen pääsee lentämällä vaikka Pisaan, Milanoon tai Genovaan ja sieltä junalla. Etenkin Genovasta on todella lyhyt matka. Sienaan ei tietääkseni pääse lentämällä, mutta ainakin Pisan ja Firenzen kentät ovat lähellä.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Vadelma vinkeistäsi ja tervetuloa blogiin! :)

    Tuo Cinque Terre vaikuttaa blogisi perusteella upealta kohteelta. Ark(k)irealistina mietin kuitenkin, että lyhyelle pyrähdyksellemme sinne matkustaminen lienee turhan aikaavievää... Ehdottomasti pistän korvan taakse seuraavaa, pidempää lomaa varten. Palaan siis asiaan heti joskus 2030-luvulla... ;)

    VastaaPoista
  9. Täti-ihminen,

    toisaalta 1) junamatka sinne Pisasta tai Genovasta vie keskimäärin 1,5 h eli ei mitenkään tolkuttomasti (kerran olen matkustanut Pisasta, ja muistaakseni matka lentokenttäbussilla kentältä rautatieasemalle meni nopsasti), ja 2) itse kohteessa ei ole varsinaisesti mitään erityisiä nähtävyyksiä, tekemistä tai shoppailua, joihin menisi aikaa. Ainoastaan kulkemista kylissä ja kylien välillä sekä syömistä.

    Yöelämä= yksi pieni pubi Manarolassa.
    Shoppailu = kaupasta saa postikortteja.
    Museot ja nähtävyydet = Cinque Terren historiamuseo Riomaggioressa (yksi pieni huone), olikohan joku viinimuseo ja sitten Vernazzassa kirkko. Pääosassa maisemat.
    Ruoka = paikallista viiniä, paikallista pestoa ja mereneläviä. Ja jäätelöä.
    Turistit = amerikkalaisia, mutta moni tuntuu olevan vain päiväseltään käymässä.
    Kadut = kävelijöille (vahvajalkaisille) ja veneille.
    Rannat = pieniä ja kivisiä (paitsi Monterossossa).

    VastaaPoista
  10. Haa, nyt on kova markkinointikoneisto käynnissä :) Eihän tuo erityisen haastavalta kuulosta, ja käsken kyllä miehenkin tsekkaamaan kohteen. Jos sanot, että sieltä saa hyvää kasvisruokaa, myyt kohteen hänelle ;)

    VastaaPoista
  11. Noo, italialaiseen tyyliin ruoka on tuoretta lähiruokaa, joten onhan se hyvää. Voi olla tietty haastavaa kasvissyöjälle löytää lihaton ja kalaton pääruoka, mutta muistiin jäi ainakin herkullinen pestopasta, jossa oli myös perunaa, sekä tomaattiset kasvispastat ja aamiaiseksi leipomosta hakemamme paksut margherita-pitsapalat. Eikä niissä jäätelöissäkään lihaa ole. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...