lauantai 12. toukokuuta 2012

Sievä tunnustus


Sain tunnustuksen, jossa lukee "One lovely blog". Lovely <3

Kiitän Appelsiinimyssyn Vadelmaa tunnustuksesta (ja onnittelen vauvasta!). Tunnustus sisältää haasteen, jonka mukaan pitää kertoa seitsemän satunnaista faktaa itsestä. 

Mutta ennen haastetta tunnustus. Siitä on blogiajanlaskussa ihan älyttömän kauan kun haasteen sain, ja vastaaminen on viivästynyt syystä: voin kyllä kertoa seitsemän satunnaista anekdoottia itsestäni tai hassua sattumusta elämästäni, mutta faktaa... En ole tilastoinut elämääni siten, että voisin kertoa siitä faktoja.

Project Mama tyhjensi taannoin pajatson kaivamalla oikeasti faktat pöytään. Mutta koska kaikki muutkin lukevat sitä, en voi edes varastaa konseptia.

Pakko siis vain aloittaa. 

Fakta 1. Otan joskus asiat turhan kirjaimellisesti. Ks. yllä.

Fakta 2. Aloitin tämän päivän Robin-diskossa. Mä silmiäni usko en, kun se tyttö teki sen: täydellisen frontside ollie-en. Luulin, että melkein neljä olisi liian nuori, mutta sen siitä saa kun hengailee itseään vanhempien jengissä, eli naapurin viisivuotiaan vaikutuspiirissä. Tämä naapuri menee Robinin kanssa naimisiin. Ehkä. Jos viitsii. Se on ainakin fakta.

Fakta 3. Nyt kuuntelemme nukutusmusiikkina Junnu Vainiota. Ei kai melkein neljä ihan vielä tajua näitä sanoituksia? Minä muistelen Turun kaupunginteatterin Vainio-musisointi-iltamia, joissa istuin ilta toisensa jälkeen varhaisteinarina - vaikka luulen ettei tämä kolmetoistavuotiaallekaan ihan täsmämusiikkia ole. (Ja lisättäköön, että niiden c-kasettiaikojen jälkeen en ole tainnut tätä kuunnellakaan.)

Fakta 4. Vieressäni pyörii siis melkein neljävuotias, jonka silmissä ei näy unen häivääkään. Heräsimme päiväunilta neljältä. Mutta oli se sen arvoista. On hyvin lohdullista kun aamulla liian aikaisin herätessään tietää pääsevänsä päiväunille muutaman tunnin kuluttua. En tajua miten elin vuoden 2011 kahden lapsen kanssa kotona nukkumatta päiväunia. Enkä tajua miten mies sai lyhyellä kotipestillään uudelleenlanseerattua päiväunet esikoille. Nimim. en ole katkera mutta kuitenkin.

Fakta 5. Kirjoitan tätä peiton alla. Vihaan kylmää. Käytän sukkahousuja housujen alla noin lokakuusta toukokuun loppuun. En ole koskaan lähtenyt yön yli kestävälle (kesä)festarireissulle ilman hanskoja ja sukkiksia. Harvoin olen myöskään pärjännyt käyttämättä niitä. Valitettavasti ei ole fakta, että toukokuussa olisi lämmintä.

Fakta 6. En syö karkkia lainkaan. En juurikaan tykännyt karkista edes lapsena. Söin kyllä sellaisia todella kirpeitä vadelmakarkkeja, joita ostimme (salaa) uimahallin kioskista ja joista meni suu rikki. Ja niitä kovia, mitä myytiin ruotsinlaivalla peltipurkissa. Suklaata ei tässä yhteydessä lasketa karkiksi. Tietenkään.

Fakta 7. Sen sijaan sipsipussin voisin hakea jos tämä metrin mitta taipuisi nukkumaan. Ajatella mitä on aikuisen vapaus lapsen silmin: saa syödä sipsejä yöllä ja katsoa televisiota. Siitä vapaudesta kannattaa nauttia jos muuten tökkii. Se on fakta.

Tämän lisäksi palkinto pitäisi jakaa eteenpäin 15 blogille. Siinä vasta haaste! Luen lopulta aika rajoitetusti blogeja (mieluusti tutustuisin uusiinkin) enkä kehtaa samoihin aina tuuppia haasteitani. Ainakin Tyttö sinä olet rätti vastasi juuri samaan, joten voidaan sopia, että laitoin sen sinne.

Ja laitetaan eteenpäin myös parille muulle ihkulle blogia mitä tuossa sivussakin mainostan: Pihalla kotona, Wardrobe wanders, Hasta la Vista, Kaksoiselämää. Lovely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...