lauantai 15. syyskuuta 2012

Juhla-arvonta!

Arjen takaa täytti vuoden! Rummunpärinää ja ilotulitteita!

Lukijamääräni on suorastaan räjähtänyt käsiin - kuukausiluvut hipovat varmaan jo keskivertomuotibloggareitten päivälatauksia ja tuossa sivupalkissakin on yli 30 naamaa, joista tiettävästi vain yksi sukua - joten ihan tyhjään bittiavaruuteen en edes tätä märinääni päästä. Mikä parasta, purkaukseni saavat aikaan myös vastakaikua (mutta yhtään häirikköanomuumia en ole vielä kohdannut), mistä lämmin kiitos teille ihanille lukijoilleni!

Juhlan kunniaksi siis arvonta! Jännittävää! Lisää huutomerkkejä!

Sinun ei tarvitse olla kirjautunut käyttäjä, mutta käytä vastatessasi jotain tunnistettavaa nimimerkkiä (ja jos sinulla ei ole blogia, johon ilmoittaa voitosta, muista tulla kurkkimaan palkintojenjakoa lokakuun alussa). Kuitenkin - täysin puolueellisesti - rekisteröityneitä lukijoita suositaan, eli jos osallistut arvontaan ja naamasi on tuossa sivupalkissa niin osallistut kahdella äänellä - helpotat duuniani jos mainitset sen kommentissasi. Ja naamansa saa luonnollisesti lisätä sinne tässä yhteydessä.


Arvonnassa jaetaan tämä fabuloosi ja katu-uskottava kassi, jonka kanssa kulkiessasi voit teeskennellä olevasi minä - kukapa ei sitä haluaisi?  (Eli toivon salaa, että palkinto menisi Helsinkiin tai Tampereelle, kiäh kiäh.)

Kassin täytteeksi tietysti lukemista (koska kuohuviinin postittaminen tuntui riskialttiilta): saat valita yhden kirjan kummastakin kategoriasta (no okei, mitkä vaan kaksi) - kirjat ovat tietenkin omasta kirjahyllystäni.
 
1: Non-fiktio teemalla "äitiys ja työ".


Tutkimusmatkoja äitiyteen on esseekokoelma, jossa eri alojen tutkijat pohtivat kokemuksiaan äitiyden ja tutkimustyön yhdistämisestä, eli pätkätyön aiheuttamia ongelmia ja luovia lastenhoitoratkaisuja. Yliopisto ja apurahakuviot tuovat tietysti omat vääntönsä näihin tarinoihin, mutta kosketuspintaa löytyy työssäkäyvien äitien arkeen myös laajemmin.

Kirsi Piha: Äitijohtaja. Pihan toimittama, myös kokemuksellinen, mutta haastatteluihin perustuva teos, jossa äidit peilaavat asemaansa johtajina - tai johtajat asemaansa äitinä. Molemmat kirjat luonnollisesti kannustavat uran ja äitiyden luovaan yhdistämiseen.

2: Fiktio, viime vuosien kärkikolmikko.


Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa. En lähde perustelemaan, kun Ina on sen jo tehnyt.

Jhumpa Lahiri: Unaccostumed Earth. (Tuore maa). Ina sanoo senkin paremmin.

Riikka Pulkkinen: Totta. En uskaltanut lukea pitkään aikaan Rajan jälkeen, koska luulin, ettei se voisi olla yhtä hyvä ja joku taisi jossain Pulkkista haukkuakin. Joskus kirjan ahnehtii, mutta tätä en raaskinut lukea kuin pieniä paloja - säästelin, ettei loppuisi. (Voi Ina kun et ole arvioinut...)

Näitä kaikkia yhdistää paitsi kirjoittajan sukupuoli ja kyynelehtivä minä, myös voimakas magentan käyttö kansissa. Tietää jatkossa minkä värisiä kirjoja minun kannattaa ostella.

Arvonta suoritetaan randomgeneraattoria käyttäen, eli nokkeluutta ei tällä kertaa tarvita. Voit kuitenkin halutessasi jättää kommenttilaatikkoon joko lukusuosituksia, tai kertoa olenko mielestäsi ennen kaikkea hauska, fiksu vai kaunis.

Arvonta on auki kaksi viikkoa eli 30.9. asti, ja osallistut siis kommentoimalla tämän postauksen perään. Onnea arvontaan!

28 kommenttia:

 1. Olet mielestäni hauska, fiksu ja (näistä seuraten vähintäänkin henkisesti) kaunis! Ja koska arvonta tapahtuu kommentin sisällöstä riippumatta, minulla ei ole edes syytä keinotekoiseen mielistelyyn. =)

  Olen lukenut blogiasi aika kauan (en siis itsekään tiedä kuinka kauan tarkalleen). Kassisi menisi kohdallani sinänsä väärään osoitteeseen, koska sen voi jopa sanoa osuvan. Olen tosin vaihtanut sittemmin alaa, mutta ei kai humanismi lakkaa, vaikka opiskelee muutakin?

  Kirjavinkkinä mainostan Alice Munron novelleja. Kannattaa lukea edes yksi, niin voi katsoa, jääkö laillani koukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paitsi kauniista kehuista, myös lukuvinkistä! Pistän tämän korvan taakse kunhan seuraavan kerran pääsen kirjastossa aikuisten puolelle asti...

   Poista
 2. Ennen kaikkea olet! Kaikkea! Onnea ja pitkää ikää yksivuotiaalle - Arjen takaa on yksi ehdottomasti ilahduttavampia paikkoja koko internetissä. Kiitos :)

  VastaaPoista
 3. Uskaltaakohan tähän nyt oikeastaan edes osallistua - veikkaan että tuollainen kassi olalla tulisi täälläpäin (Vaakon) nakkijonossa vähän tukalat paikat eikä yliopistollakaan varmaan edes tervehdittäisi. Mutta koska sisältö kutkuttaa (ainakin tuo fiktio, "äitijohtaja" kun olen vain kotonani..) niin pistetään arpalippu hattuun täältäkin!

  Tykkään tästä blogista hurjasti, parasta täällä on huumori mutta kyyyllä ne fiksummat ja pohdiskelevammatkin tekstit sytyttävät. Sanon siis että arvon arkinen blogisti on ennen kaikkea hauska, sitten fiksu ja varmasti kaiken raskausellotuksen keskellä myös äärimmäisen kaunis!

  VastaaPoista
 4. Onnea Arjen takaa, mainion pohdiskeleva, muttei kuitenkaan yhtään liian vakava blogi. Toivon, että itsekin jaksaisin yhtä hyvin väitöskirjaprosessin pienen lapsen äitinä, kuin sinä mitä ilmeisimmin olet jaksanut. Aina yliopistolla kävellessäkin pohdin, että olisikohan tuo mahdollisesti se blogisti :)

  Nyt vasta ymmärsin oman pallurani tuonne reunaan lisätä, naama puuttuu, mutta toivottavasti se sallitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskaus antaa hyvän vihjeen - voit ruveta tarkkailemaan kollegojesi alati kasvavaa vatsanseutua... ;D Ja tule toki moikkaamaan jos ratkaiset tehtävän!

   Poista
  2. Heh, se on kyllä hyvä tuntomerkki, paha piilottaakaan :D

   Poista
 5. Onnea! Asiallinen meininki!

  Mukana arvonnassa kahdella kupongilla :).

  VastaaPoista
 6. Kyllä olet! Ja onnea myös täältä!

  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Olen hirveän huono ilmoittuatumaan lukiaksi missään blogissa - En seuraa bloggerin "uutisia", koska pidän siitä iloisen yllätyksen tunteesta, jonka blogikierroksella uuti päivitys saa aikaan :D Lisäksi oma blogi on salasanan ja lukon takana elämän myllerrysten johdosta.

  Mutta mukana ollaan, nyt kahdella arvalla.
  Onnea vuosikkaalle!

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon! Kahdella arvalla mukana! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille, kovasti lämmittävät ihan itse pyydetyt kehutkin - ja miksei lämmittäisi, niinhän niitä täällä kotonakin tapaan hankkia. Ja vielä toistaiseksi voitonmahdollisuus jopa lottoa korkeampi!

  VastaaPoista
 10. Onnea 1-vuotiaalle, arjen takaa on todellista arjen luksusta lukijoilleen :). Toiveikkaasti mukana siis arvonnassa, tosin vain yhdellä arvalla. t. KatiT

  VastaaPoista
 11. Mä en ehkä pysty osallistumaan arvontaan Tampere-teknisistä syistä, mutta onnittelut yksivuotiaalle! :D

  Hyvä blogi ja ennen kaikkea hauska, fiksu ja kaunis blogisti :)

  Vastoin tehtävänantoa jaan tässä myös kirjavinkin: Laurence Sternen Tristram Shandy. http://www.kiiltomato.net/laurence-sterne-tristram-shandy-elama-ja-mielipiteet-the-life-and-opinions-of-tristram-shandy-gentleman/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sun pitää nyt ruveta päivittämään käsityksiäsi Turusta ja turkulaisista - pois turhat stereotypiat ;) Mutta tietysti saat olla osallistumatta; voin lähettää pelkän tuon kassin lohdutuspalkintona!

   Poista
  2. Mä saan säännöllisen epäsäännöllisesti muistutuksia turkulaisten ... ominaislaadusta, joten stereotypiat on tainneet tähän mennessä pinttyä jo aika pysyväisluontoisesti mun ajatusmaailmaan :D

   Mutta voin mä hei sen kassin ottaa lohdutuspalkinnoksi, niin voin sitten järjestää omassa blogissa arvonnan jonkin merkkipäivän kunniaksi. Ehkä sä voitat sen kassin takaisin ;)

   Poista
  3. Turkulaisten ominaislaadusta, eli hauskuudesta, fiksuudesta ja kauneudesta? ;)

   No okei, ei jatketa enempää. Sä voit leikkiä, että mä en ole turkulainen ja mä voin leikkiä että sä et dissaile mun kotikaupunkiani :D

   Poista
  4. Et sä oo turkulainen, sä vain asut Turussa ;)

   Poista
 12. Olet älykäs, ja siksi hauska. Erään suuren ajattelijan sanoin: Osaat vetää omasta elämästä yleisempien asioiden pohdintaa. Niinkuin hyvässä blogissa pitäisi. :)

  VastaaPoista
 13. Täällä osallistuu DI Tampereen seudulta, joten eikös toi passais mulle tosi hyvin? ;)

  VastaaPoista
 14. Osallistun arvontaan kahdella arvalla, vaikka en kyllä ehkä savolaisena humanistina kehtaa näyttäytyä yleisillä paikoilla tuollaisen kassin kanssa. Mutta ehkä tuo ukko voisi? ;)

  Ja pitää vielä onnitella mainiosta blogista. Olen uusi lukija ja kunhan ehdin, luen enemmänkin vanhoja postauksia. Mutta jo viimeaikaiset on laatuluettavaa! Älä vain kirjoita liikaa vauvoista, tai tämä vauvakuume ei tästä parane! :) (No, saat kirjoittaa...)

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa kahdella arpalipukkeella!

  VastaaPoista
 16. Moi! Tota mä tuun nyt kaapista ulos täällä materian huokuttamana, ja ilmoitan täten kyylääväni sua salaa. Ja salisuuden lisäksi näemmä myös leväperäisesti, kerta olen onnistunut missaamaan tän arvonnan. Ehkä se oli toi bannerin Turkulainen humanisti -teksti, joka sai pääkaupunkiseutulaisen humanistin sulkemaan silmänsä paniikissa.

  Blogisi on mainio! Mä haluaisin olla parin vuoden päästä siinä missä sä oot nyt (paitsi tietty omassa perheessäni ja omaa karonkkaa odottelemassa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvä tarkennus tuo viimeinen lause :P :D

   Poista
 17. Moi. Osallistun nyt ihka ensimmäiseen arvontaani blogimaailmassa, eikös arvonta ole vielä voimassa? Blogiasi on mukava seurata, kirjoitat ainakin älykkäästi ja hauskasti. Kassi tulisi sitten Helsingin seudulle ja ei humanistimaailmaan (vaan medisiiniseen ympäristöön). Mutta ilmeisesti jaamme ilon kirjallisuudesta, koska ylläolevat kirjat ovat tuttuja (kirjastosta lainattuja tosin). Jatka blogiasi, on kiva seurata.
  Terv: Antavisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sovitaan, että jos voitat, saat valita jotain muuta hyllystäni: eiköhän sieltä sun makuusi sitten jotain löydy :)

   Poista
 18. Onnea. Sait yhden lukijan lisää tonne sivupalkkiin, joten kahdella arvalla ollaan mukana.

  VastaaPoista
 19. Tykkään lukea paljon varsinkin syksystä - kevääseen joten palkinto kirjat tulisivat nopeasti luettua, kahdella mukana.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...