lauantai 16. helmikuuta 2013

Elämä on kykkimistä

Lapsen pesu, kykkimistä ja nostelua.
Lapsen pukeminen, kykkimistä.
Tiskikoneen täyttö, kumartelua.
Tiskikoneen tyhjennys, kumartelua.
Kylppärin kuivaus suihkun jälkeen, kykkimistä.
Ruoanjätteiden korjaus, kykkimistä. 
Lapsen ulkovaatteet, kykkimistä ja painimista.
Lapsen kanssa leikkiminen, kykkimistä.
Lelujen korjaaminen, kykkimistä.
Pyykkikoneen täyttö ja tyhjennys, kumartelua.
Omien kenkien pukeminen, lähes mahdoton kaksinkerroin taipuminen.

Raskausviikot saivat kiinni ikäni. Kumpi sitten lieneekään kykkimisen kannalta merkittävämpi numero.

Juuri tänään olen myös kaipaillut konseptia, jossa viikonloput olisivat rennompaa aikaa kuin viikot. Ja saisi vaikka nukkua. Onneksi kohta siis alkaa äitiysloma.

Sitten on joka päivä yhtä rentoa.

8 kommenttia:

 1. Haha.. Tuo omien kenkien pukeminen! En ollut ikinä ajatellutkaan että se voisi olla näin vaikeaa.. mutta eipä ollut kukaan asiasta maininnut. Olisipa jo kevät niin voisi laittaa jotkut helpommat kengät jalkaan... Tai äitiysloma niin ei tarttis laittaa mitään jalkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun talvicrocs-ostoksille ;) No, minä vapaudun kyllä mahasta ennen kuin kevätkenkien aika koittaa, ja haisaappaat pelastaa sitten ihan viimeiseksi kun ei oikeasti enää taivu. Eli kyllä mä olen nyt vielä urhoollisesti pukenut kengät jalkaan töihin (onneksi se kerta päivässä usein riittää).

   Ja onnea odotukseen! Blogistasi iloiset uutiset toki jo bongasin mutta en tainnut onnitella!

   Poista
 2. Tartun taas olennaiseen: olen pohtinut, että on se kumma konsepti, että tiskikoneen paikka on lattialla. Meillä osattiin keittiöremontissa laittaa uuni sellaiselle korkeudelle, että a) lapsi ei sinne yllä ja b) uunia voi käyttää suoraselkäisesti. Meidän leikkipuistossa tiskikone on samalla korkeudella. Nerokasta! Pyykkikone kun on päältä täytettävää sorttia, niin välttyy kykkimiseltä - tosin kylpyhuoneen mitat lienevät tässä se rajoittavin tekijä. Oikein isossa kylppärissä voinee edestä täytettävänkin pyykkikoneen laittaa korkeudella, jossa ei tarvita kykkimistä, mutta suurimmalla osalla meistä ei liene tämän suhteen valinnanvaraa.
  Minä muuten laitoin eteiseen eilen tuolin lapsen pukemista ja riisumista varten, vaikka oma vatsa ei ihan vielä kovasti tiellä olekaan. Sitten joskus viikoilla 30+ se tullee tarpeelliseksi myös omien kenkien pukemisen ja riisumisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tuo juuri on olennaista! Eli kodinhoito on ihan mahdotonta jos ei pysty kykkimään - miten tätä handlaa huonoselkäinen, kysyn vaan. Meillä valitettavasti tila rajoittaa kaikkia näitä mainitsemiasi parannuksia, vaikka ne pohdinnoissa olivat sistusta suunnitellessa. Uuniakaan ei nostettu että saatiin yhtenäistä laskupintaa. Pesukone on pakko olla edestätäytettävä että sen päällisen saa hyötykäyttöön ja ulkoeteiseen ei mahdu penkkiä, hyvä että sinne mahtuu ihminen. (Käytännössä meillä siis raahataan ulkovaatteet aamuisin sisäeteiseen tai olkkariin asti ja ne lapset puetaan siellä. Sisäänottaessa kuoritaan kuistilla tai jos täysin lumessa, kannetaan sellaisinaan kylppäriin, jossa kamat kuivuvat.) Eli ei, ei ole kodinhoitofasiliteeteiltaan luksusta tämä idyllinen puutaloelämä.

   Poista
  2. Mut jos pyykkikone on päältä täytettävä (tai liian korkealla) niin menettää pyykkikoneen lastenhoito-ominaisuuden. En luopuisi. :D

   Ihan mielenkiinnosta silti noiden kodinkoneiden korkeammalle sijoittelusta: miten te olette tukeneet ne laitteet? Osui yksi artikkeli viime kesänä silmiin missä ihmeteltiin asuntomessukohteiden pyykkikoneiden sijoittamista ihan vaan lastulevyhyllylle. Juu, ei kestä. Ainakin noi pesukoneet kai kuitenkin tarvii vähän massiivisempaakin tukirakennetta alleen. Saa siinäkin vähän värkkiä.

   Poista
 3. Kiitos, tämän luettuani pääsin salamannopeasti takaisin siihen tilaan, jossa kaipaan äitiyslomalle (sille maagiselle osiolle ENNEN vauvan syntymää, josta jälleen kerran kuvittelen, että mahtavaa aikaa on, vaikka ei kyllä ollut.)

  Mikähän siinä on, että sunnuntaina usein tuntuu salaa siltä, että huomenna töihin lepäämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas mietin, että en mä aiemmin ole ollut näin puhki: tosin edelliset kaksi raskautta tein töitä kotona, ja ehkä siis säätelin työpäiviäni paremmin voimavarojeni mukaan. Mutta ekalla kerralla jäin äitiyslomalle laskettuna päivänä (ja ehdin jo kuolla tylsyyteen niiden 11 ylipäivän aikana) ja toisella kerralla muutettiin Turkuun kuukautta ennen laskettua aikaa, eli jäin töistä lomalle, mutta mulla oli esikoinen koko ajan eli ei siinäkään sellaista makoiluaikaa kauheasti ollut.

   Nyt sitten taas tutkistelenkin sisintäni, että pystyisikö sitä pitämään pari äitiyslomapäivää niin, että lapset olisivat päiväkodissa... (Ja saanko duuneja tehtyä ennen laskettua aikaa, niin että ehtisin jäämään lomalle.) Viisasta se kyllä olisi.

   Poista
 4. Lisäksi elämä on mahdollisesti myös puuskutusta. Kun olin ensimmäisellä kierroksella vahvasti raskaana, kävin uimahallissa yhdessä 80-vuotiaan mummoni kanssa. Oltiin niin samaa tiimiä: kaksi pömppömahaista, puuskuttavaa hyljettä, joista kumpikaan ei meinaa ylettää omiin varpaisiinsa. :) Silloin nauratti, toisella kierroksella ei enää niin paljon, kun omien kenkien lisäksi piti pukea yksi lapsi. Ja sulla on kaksi, ziisus!

  Ja pidät vaan kakrusi pari päivää tai jopa viikkoa siellä päivähoidossa. Kun ei sitä vapaata kato tuu, kyllähän sä tiedät.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...