perjantai 9. syyskuuta 2011

Autosimulaattori lastenhuoneeseen

Piti mennä kauppaan, mutta molemmat lapset nukahtivat matkalla enkä raaskinut herättää.

Tänään aamulla esikoinen kysyi eikö voisi jäädä päiväkotiin koko päiväksi. Muut kun käyvät päiväunille hänen lähtiessään kotiin, ja häntä niin kamalasti väsyttää. "Mennään päiväunille sitten kotona", ehdotin. "Ei."

Eikä menty. Yritettiin lukea kirjaa ja mennä vauvana nukkumaan pikkusiskon pinnasänkyyn. (Vauvaleikki on tällä hetkellä ihan ykkösleikki – ja ihan maailman puuduttavin.) Yritin lahjoa, että herätessä saisi jäätelön. Uhkailemalla en uskonut nukahtavan, muuten olisin yrittänyt sitäkin.

Mutta sitten lähdettiin kauppaan ja voilá. Toimii kuin metrin halko. Ekologista imagoa tavoittelevana en oikein halua lähteä ajelulle muuten vaan lasta nukuttaakseni, eli kysymys kuuluu miten voisin simuloida auton ihania uniolosuhteita lastenhuoneessa. Turvaistuimeen kiinni kasvot seinään päin ja radio tyhjälle taajuudelle hurisemaan? DVD:ltä aavikkomaisema rullaamaan kasvojen sivulle? Voi kun ymmärtäisi vain nukkua kun väsyttää, vielä kun saa.

PS: Sukupuolisensitiivisestä kasvatuksestamme sitten joku toinen kerta.

3 kommenttia:

  1. No perhana. Eikö just Vauva-lehdessä tms. esitelty tuommoista simulaattoria? Taisi täristä ja hurista ja maksaa aika paljon.

    VastaaPoista
  2. Varmasti saisi kaikkea härisevää ja surisevaa ja keinuvaa härpäkettä ainakin vauvoille. Mutta kolmivuotiaallekin? Ja onko sen hankita sitten ekologisempaa kuin kortteliralli? ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...