keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Väitösreportaasi: The look (eli juhla-asu raskaana)

Jos (murehtimiseen) käytetyssä ajassa mitataan, taisi juhla-asun löytäminen olla suurimpia väitökseeni liittyviä haasteita. Mistä löytää etiketin mukainen, silti hieno juhla-asu pitkälti raskaalle?

Taannoisten vuosien haaveena oli tietysti hankkia omaan karonkkaan universumin päräyttävin juhla-asu - jota voisi sitten jatkossa aina käyttää muissa komeissa juhlissa. No, kuinka sitten tosiaan kävikään, väitös asemoitiin yhdeksännelle raskauskuulle, joten melko kertakäyttöiseltä tämäkin asu alkoi näyttää, ja siten väheni myös valmiuteni maksaa siitä suuria summia. Samalla sain koltulle vielä lisää haastetta, koska halusin pitää samaa asua sekä päivällä että illalla.

Täällä blogissa minulle vinkattiin raskausjuhla-asuja myyvästä nettikaupasta Malaika, jonka palvelusta minulla on pelkkää hyvää sanottavaa, vaikka tilaamaani mekkoa en sitten päätynytkään pitämään. Se oli teoriassa ihana, mutta epäilen, että olin liian pienivatsainen täyttämään kaikkea sitä helmaa mitä mekossa oli tarjolla. Lisäksi materiaali oli - kaikki mahdolliset mahat mahduttaakseen - joustavaa trikootyyppistä kangasta. So. ei tarpeeksi juhlavaa.

Huom. minulla on myös jalat!
Sovitus reilua kuukautta ennen h-hetkeä. Armeliaan sumuisassa kuvassa.

Tämän nettiostoksen epäonnistumisesta sisuuntuneena (=pakko löytää parempi ennen kuin palautusaika umpeutuu) lähdin eräänä lauantaina kaupungille taistelu-asenteella - kotiin ei palata ilman mekkoa. Ja melkein ostinkin jo Sokokselta ensimmäisen päälleni venyvän trikoorievun ajatuksella "Tämähän ei maksa melkein mitään! [so. 49e]" Mutta juhlavahan se ei olisi ollut.

Eksyin seuraavaksi hienostovaatteita myyvään pikkuliikkeeseen, jossa en muuten varmasti olisi koskaan asioinut, hain rekeistä kaikki pikkumustat, joihin kuvittelin mahtuvani, ja niistä ensimmäinen oli täysosuma. Mikä hassuinta, kyseessä ei edes ole raskausvaate, vaan mekossa on rinnan alla poimutukset, joiden kuuluisi siis kääntyä sisäänpäin. Minä täytin nuo laskokset vatsallani.

In action. Lainassa ystävän jakku.

Valmistajana Day Birger et Mikkelsen - minulle täysin tuntematon merkki, mutta vaikuttaa laadukkaalta kankaalta. Ja ainakaan sitä ei saa pestä, mikä on aina hyvä fiiniyden osoittaja. Hauskaa oli myös, että vaikka olin varautunut maksamaan mekosta vähän enemmänkin, se maksoi tilanteeseen nähden varsin kohtuulliset 125e. Sattuipa näet niin, että oli joulunjälkeisalennusmyyntien viimeiset korinat ja kyseinen leninki -50%.

Illan kengät minulla oli valmiina - täydelliset punaiset Steve Maddeninit vuodelta 2006, joita olen käyttänyt kaikissa suurissa juhlissa siitä lähtien, omat hääni mukaan lukien. Itse väitöksen etikettiin ne eivät kuitenkaan välttäneet, joten ostin, kuten taannoin raportoin, ensimmäistä kertaa ikinä kenkiä netistä.

Luottojuhlakenkäni.

Kuvittelin siis ostavani mustana nuo siniset, mutta olihan näissä uusissa "matalakorkoisissani" vähän korkoa kuitenkin. No, vähemmän kuin punaisissa. Ja uskaltaisin väittää, että juhlakenkätarpeeni on tyydytetty vuosiksi eteenpäin - sen verran hyvä peruskenkä löytyi Vagabondilta tuossa. Ajattomana mustana kiiltonahkana.

Siispä vielä mekko väitöslookissa, mustissa kengissä. (Miinus koru, joka oli väitöslahja ja etiketinvastainen.)

Ja iltalookissa, punaisissa kengissä. Huomaa miten kaula-aukko on muunneltavissa umpinaisesta avonaisempaan. Kyllä on hieno mekko sellainen joka on muunneltavissa.


Eräs juhlien päähenkilö. Ei kinnaa vaatteet hällä.

Ja mikä siis parasta: ei mitään kertakäyttöistä.

PS: Minusta on lahja, että pystyy joka toisessa postauksessa esittämään paheksuvaa kulutuskritiikkiä, ja joka toisessa esittelemään uusia merkkihankintojaan. Ei siihen jokainen pysty.

20 kommenttia:

  1. Erittäin tyylikästä, muunneltavaa ja monikäyttöistä. Ostoshaasteen edustajana myhäilen hyväksyvästi.

    Kenkävalikoima on oikein edustava. Silti suosikkikuvani on jättikumpu, jonka alta villasukat pilkottaa. :)

    Itse olen väitöskaronkkaa viettänyt trikookaavussa mahani kanssa, mutta kyllä se ei käy, että väittelijä trikooseen pukeutuu. Kiitos tästä, vähän jo mietin että pitääkö rueta kuvia ruinaamaan vai tuleeko niitä pyytämättä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyväksynnästä :D

      Tein tosiaan tässä asua etsiessäni havainnon, että raskauskuteet lähtökohtaisesti tehdään venymään, mikä vaikeuttaa juhlavan tunnun saavuttamista. Eli oli mieletön tuuri, että löytyi ei-raskausvaate, jossa oli tällainen kääntötakkimainen ominaisuus ;)

      Ja kai nyt kuvia, turhamainen ihminen! (Mies nauroi mun sensuuripalkkia - että et sitten tukkaa raaskinut peittää. No en tietenkään, niin hienot kiharat!)

      Poista
  2. Ihan tosi hyvännäköinen mekko sulla! Merkki on mulle jostain muotilehtien fantsuista vaatereportaaseista tuttu, joten lienee erittäin hyvä. :D Sit kun et enää käytä sitä, niin voit viedä kirppiksen merkkivaaterekkiin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja hyvä kuulla, että on hieno merkki, sehän on tärkeintä ;) Epäilen kyllä, että mekko on mulla pitkään - palvellee monet häät ja hautajaiset - eli saattaa jäädä jälleenmyyntiarvo lunastamatta! (Sekin etu raskausvaatteeseen nähden!)

      Poista
  3. Siis vau! Oli tuo eka mekkokin hieno, mutta kieltämättä tuo käyttöön päätynyt oli vielä tyylikkäämpi. Miten joku onnistuu näyttämään noin hyvältä yhdeksännellä kuulla? En voi kuin ihailla ja nostaa hattua!

    Ja siis nuo korot! Minulla yhdeksännellä kuulla (ok, oli kesä) ainoat päälle menevät kengät olivat feikkicrocsit, jotka nekin tekivät tiukkaa. Onneksi ei tarvinnut väitellä (tai osallistua kenenkään muunkaan väitökseen). Mitähän etiketti olisi tuumannut niistä crocseista..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tosiaan olikin hyvä olla tyytymättä ensimmäiseen. (Joka oli muuten tuplahintainenkin, kun nyt kerran raha on mainittu.)

      Muistaakseni etiketissä ei mainittu mitään crocseista, joten kai se tarkoittaa, että ne on sallittu ;) Mustana siis, tietenkin!

      Mulla onneksi ei ole jalat turvonneet saati kasvaneet raskauksissa - tosin olen kesähelteet onnistunut välttämäänkin kun lapset ovat syntyneet aikavälillä joulukuu-toukokuu. Lucky me :)

      Poista
  4. Ihana masu, ja upeat väitösvermeet! Mulla oli vähän samaa ongemaa, tosin mahan päähenkilö oli jo ulkona. 1kk synnytyksestä iltapuvun ja pikkumustan metsästys ei ollut kyllä erityisen hehkeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Ja uskon kyllä, että synnytyksen jälkeen on vielä vaikeampaa leikkiä juhlavaa - kun nyt sentään sai sallitusti olla isomahainen, mutta synnytyksen jälkeen pitäisi ihmeen kaupalla heti olla vanhoissa mitoissa... Ja imetysmahdollisuus mekoissa ja ja. Huh.

      Kuten muuten tosiaan kuvista käy ilmi, meillä ei ole niin tiukkaa sen karonkkaetiketin kanssa, eli mulla ei ollut iltapukua - samalla polvipitkällä vedin päivän ja illan. Tämä päätökseni helpotti kummasti ostostaakkaa.

      Poista
  5. Oot aivan upea tohtori! Onnea!

    Day Birger et Mikkelsen on ihana merkki, tai siis sillä on vaatteita, jotka uppoaa mulle. Tyyris se toki on mut alesta saa ja hevosella pääsee.

    Mä oon muuten kans salaa vähän täytellyt tota ostoshaastetta. Ehkä isoimmaksi haasteeksi tässä näyttäisi muodostuvan se, että oletettavasti excelistä loppuu tila ennen juhannusta. Mutku ne alet ja sit on nää yhdet häät ja seliseli. Puuh.

    Mun toistaiseksi ainoat väitöskekkerit (kaasoystäväiseni) päättyivät lyhyeen, kun silloin nelikuukautinen pikkuveli päätti täysin puun takaa kieltäytyä pullosta. Vieläkin vähän kirvelee, kun koko huolella kasattu juhlaeleganssi meni ihan hukkaan. Damn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Mä luulen, etten jatkossa aio asioida kyseisessä liikkeessä tutustumassa siihen miten ihania ne on... Vaikka eikös se mun ostoshaasteeni lupaus ollut ostaa vähemmän mutta kalliimpaa, eli sikäli ehkä kannattaisi. :D Ainakin hyvä tietää, tulevien hätätapausten varalta!

      Ja mä kun luulin, että exceliin saa tehtyä äärettömän määrän rivejä. Tai sitten sä olet kyllä ostanut TOSI paljon... ;)

      Poista
    2. Sitä saa muuten usein tosi hyvällä alennuksella esim. Boozt.comista. Mäkin ostin merkin merinovillaneuleen -70% tai jotain tammikuussa. Hintaa tais jäädä reilusti alle viiskymppiä, en nyt jaksa tarkistaa kun sen mun jättiexcelin avaaminen kestää niin kauan... :) Mutta laatuunhan kannattaa sijoittaa!

      Poista
    3. Hah, nauratti Hupsin jättiexcel! On se vaan ihanaa, että joku osaa nauttia ostamisen ilosta! :)

      Tästä tulee mieleen, että koska vaatteiden ostelu itselle on minulle niin vastenmielistä, pitäisi minun varmaan ryhtyä seuraamaan muotiblogeja eikä noita himputin lastenvaateblogeja. Siellä tyypit varmaan vinkkailee alekoodeistakin, joten saisin ehkä ostettua itsellekin jotain siedettävää päällepantavaa. Mutta en luultavasti ole koskaan edes käynyt yhdessäkään muotiblogissa!

      (Anteeksi, en ole varma oliko tämä oikea paikka tälle avautumiselle...)

      Poista
  6. Aivan ihanan näköinen olet ollut :)
    ja minäkin jopa tunnistan mekon merkin ja olen joskus niitä salaa ihaillut, mutta en ole vielä ehtinyt törmätä hyviin alennuksiin... tosin seuraavaksi klikkailen itseni tuonne Boozt.comiin vaikka tosiasiassa mun pitäisi tehdä töitä ;D

    VastaaPoista
  7. Sellaista mietiskelin, että sinun blogisi kohdalla näkyy vain blogin nimi tuossa Blogilistalla, kun useimmista blogeista on tarjolla aina uusin päivitys (ja bonuksena tietysti blogin kuva). Liekö tähän asiaan osaat kommentoida? Hirmuinen kriisihän kyseessä ei ole, mutta huomaan, että minulta jää helposti nämä blogit lukematta, joista lista ei jaa tiisereitä muiden blogien tapaan (henkilökohtainen tragedia siis tämä).

    P.S. Hieno mekko. Mikä nerokkainta, että sille löytyy jatkokäyttöä :) (Itselläni on jäänyt väitösvaatteiden käyttö varsin vähälle. Jos ollaan tarkkoja, niin taitaa olla minulle pieni mysteeri se, että missä kyseiset housut oikein luuraavat. Jakkua käytin viime viikonloppuna jopa ensi kertaa sitten väitöksen.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm. Blogilista on mullekin vähän mysteeri, kun tosiaan muilla sinne tulee linkityksiä yms. En tiedä mitä olen jättänyt tekemättä kun mulla toimii puoliteholla... Täytyy koittaa tutkia!

      Mut liityhän sinä lukijaksi/tilaa readeriin tms. niin ei jää nämä tähdelliset päivitykset saamatta ;)

      Ja kiitos! Tuo kertakäyttöisyyshän on liian erityisten juhlavaatteiden ongelma. Musta jakkupuku olisi mullakin varmaan melko vähälle jatkokäytölle jäänyt...

      Poista
  8. On pitänyt jo muutaman päivän ajan sanoa samaa, mitä käsittääkseni kaikki muutkin: näytät ihan älyttömän kauniilta, laitonta yhdeksännellä kuulla, toi sun kampaus on mahtava ja on niin siistiä, että löysit tuollaisen mekon joka käy raskaana ollessa ja sen jälkeen!

    Briljanttia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, briljattia on myös kun on blogi, missä saa ihania kehuja :)

      Poista
  9. Tosi hyvältä olet näyttänyt! Wau! Sun pitäisi nähdä kuinka karsealta mä näytän, jo nyt, vaikka vasta heinäkuussa pamahtaa!
    Ja mua nauratti sun "PS: Minusta on lahja, että pystyy joka toisessa postauksessa esittämään paheksuvaa kulutuskritiikkiä, ja joka toisessa esittelemään uusia merkkihankintojaan. Ei siihen jokainen pysty.". Mä mietin just samaa tähään, kun postailin kepeästi siitä helvetin monen sadan kodinkoneesta, jonka ehdottomasti tarvitsen leivontaharrastuksiini, vaikka juuri olin saanut hiottua mielikuvaa "kulutuskriittisestä äitiysblogista, jossa äitiys ja kotihommat ovat sivuosassa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Niin, hiottua mielikuvaa tietynlaisesta blogista: itselle ehkä erilaista kuin muille :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...