tiistai 17. huhtikuuta 2012

Informaatiotulva

Usein sanotaan, että yksi sanomalehti sisältää enemmän tietoa kuin mitä keskiajan ihminen kohtasi koko elämässään. (Voi olla, mutta pitäisi määritellä mitä tiedolla tässä tarkoitetaan. Varmuudella se sisältää enemmän mainoksia ja tv-ohjelmatietoja.)

Tänään kuitenkin tuntui, että yhdessä Hesarissa kohtasi enemmän tietoa kuin mitä ihmisen pitäisi kohdata koko elämässään.

Hätkähdyttävintä Norjan terrorismioikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä maanantaina oli yhä vain se, miten ampumisia seurasi aina seuraava ampuminen ja uusi uhri, seuraava ampuminen ja uusi uhri. (Breivik-oikeudenkäynti, B1)
Perhesurmaan syyllistyneistä henkiin jääneistä miehistä noin 70 prosentilla diagnosoitiin jokin persoonallisuushäiriö [...] Perhesurmista enemmän kuin puolet on äitien tekemiä. (Laajasalon ja Bulevardin perhesurmat, A10)
"Tavallisia" terrori-iskuja on vaikea estää, koska ne ovat niin yksinkertaisia: nuori mies käsketään vyöttämään itsensä räjähteillä, marssimaan keskelle toria ja räjäyttämään itsensä. (Uutisanalyysi Kabulin iskuista, B2)
Obaman vastaehdokkaaksi syksyllä asettuva republikaani Mitt Romney maksoi viime vuonna 43 miljoonan dollarin vuosituloistaan veroa 15 prosenttia. (USA:n verolakiesitys, B2) 
Jättää taakseen sorto - olipa se Stalinin kaltaista veren tahrimaa kauhua tai vain populistisen enemmistön arkista tyranniaa. (Björn Wahlroos kirjailijana, C1)
Ikirouta sulaa jo. Siperiassa jäiset turvesuot sulavat mutaisiksi lammikoiksi. (Ilmastonmuutos, D1)
Eniten Tuomolaa huolestuttaa nyt tuberkuloosin leviäminen. Klinikalla on löydetty jo kolme varmaa tapausta. (Pekka Tuomola, paperittomien klinikan perustaja, C6)

Ja tämä kaikki kuudessa minuutissa ohimennen aamiaisella. Sitten lehti paperinkeräykseen ja elämän todellisten haasteiden kuten lasten pukemisen pariin.

Eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...